agalind 11.07.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Luka a Wy bedziecie mieli wszędzie podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.07.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Nie, nie wszedzie Na dole wiatrołap, garderoba (??), korytarz, kuchnia, łazienka - jakieś 30m Na górze łazienka (10) i zastanawiam się nad pralnią ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.07.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) A to nie jest tak, ze kondensacyjny najlepiej gdzy chodzi tylko przy podłogówce? Przynajmniej tak czytałam. Dla spalin powstałych ze spalania gazu ziemnego temperatura punktu rosy wynosi około 56°C. Aby temperatura powierzchni wymiennika była niższa od tej wartości, odpowiednio niska musi być temperatura wody w instalacji. Najlepiej współpracuje z ogrzewaniem podłogowycm, ponieważ: - temperatura wody zasilającej i powrotnej w ogrzewaniu podłogowym jest wtedy zawsze poniżej granicy wykraplania pary wodnej (56°C), - instalacja ma dużą pojemność wodną, co gwarantuje długie cykle pracy palnika z mocą minimalną, co w konsekwencji prowadzi do wydłużonej pracy w cyklu "mokrym", to znaczy z kondensacją (przy małej pojemności wodnej instalacji palnik po włączeniu szybko podgrzewa wodę i wyłącza się). Jak powszechnie wiadomo ogrzewanie dla mnie to ciemna magia:sick:, ale to słyszałam tez od znajomych. Edytowane 11 Lipca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.07.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Nie mieliśmy umowy z hydraulikami (jedyni fachowcy, z którymi nie podpisywaliśmy umowy). Luka ja tylko na dole w salonie i w jadalni nie mam podłogówki, a na górze w gabinecie i sypialni, bo tam będzie drewno, tak wszędzie poszliśmy w grzanie podłogowe. W pralni, garderobie też podłogowe, tylko spiżarnię zostawiłam bez żadnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 11.07.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Kurde udaję że pracuję, a siedzę i się cieszę do monitora:D Siedzę jak na szpilkach... I modlę się aby mój szef miał jutro jakiś wyjazd to mogłabym tam podjechać i zobaczyć a tak to nic z tego:( Właśnie tak sobie pomyślałam, że gdyby Twój szef widział jak dziś rzetelnie pracujesz na bank dałby Ci jutro szlaban na wszelkie wyjścia Ale Ty się przecież świetnie kamuflujesz, więc doczekamy się zdjęć, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Od rana leje!! Czy w deszczu montują okna?? Po co ja przesuwałam ten montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Już nie pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 No, u nas też przestało. Trzymaj kciuki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ja też trzymam o ładną pogodę nad waszym domem! egoistycznie tak trochę bo czekam na foty i wielką bibę z okazji SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 No, u nas też przestało. Trzymaj kciuki proszę za daleko od nas, to Wy nie mieszkacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Od rana leje!! Czy w deszczu montują okna?? Po co ja przesuwałam ten montaż zresztą lekko wilgotne wnęki okienne, to w sam raz... pianka się lepiej trzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Jakie wieści z placu budowy? O której wpada ekipa? ja też trzymam o ładną pogodę nad waszym domem! egoistycznie tak trochę bo czekam na foty i wielką bibę z okazji SSZ To tak jak ja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A propos mieszkania od siebie daleko, moja mama mieszka niespełna 4km ode mnie, u mnie ściana deszczu a potem grad a u mamy ledwo pokropiło także tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A propos mieszkania od siebie daleko, moja mama mieszka niespełna 4km ode mnie, u mnie ściana deszczu a potem grad a u mamy ledwo pokropiło także tego U nas to normalka. W sobote u nas od rana burza za burzą ( w sumie 5 przeszło w 4 godziny) a dzwoniła ekipa od ocieplenia (mieszkają 5 km dalej) czy mogą przyjeżdzac robić mozaike bo u nich słońce świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ja też trzymam o ładną pogodę nad waszym domem! egoistycznie tak trochę bo czekam na foty i wielką bibę z okazji SSZ :) Zdjęcia będą jak pokonam telefon:D za daleko od nas, to Wy nie mieszkacie... A Ty już Mieszkasz?? Seeeriooo?? Jakie wieści z placu budowy? O której wpada ekipa? To tak jak ja;) Oficjalnie ogłaszam że okna już u mnie są Nie wytrzymałam i pojechałam zerknąć, sześciu chłopa je rozładowuje z samochodów;) Kolor jest przepiękny!! Aktualizacja informacji około południa:D ps. a impreza będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To ja zajmuję miejsce a szampana już chłodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Teść pilnuje ekipy czy męża wysłałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Tylko żebyś z wrażenia nie padła razem z kurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A Ty już Mieszkasz?? Seeeriooo?? taaaa.... u teściów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 a kolor orzech? jak u nas...? przedwczoraj dzwoniła do mnie żona wykonawcy, który robił nam przyłącze wodno-kanalizacyjne z pytaniem, gdzie kupowałem i jakiej firmy są te piękne drewniane okna.... uświadomiłem ją, że to tylko plastiki... i podobały jej się wewnętrzne parapety, też pytała gdzie je można dostać, niestety zrzedła jej mina gdy powiedziałem, że to wyrób jednostkowy bo własny, heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts