Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to uwaga uwaga tadam!!

Nie mogę się doczekać żeby wieczorem całość pokazać więc wklejam to co już jest:)

Kolor w słońcu (zakurzony ale co tam:))

http://img269.imageshack.us/img269/291/1003228l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I chyba bardziej realny

http://img442.imageshack.us/img442/8805/1003234i.jpg

Stoją i czekają:)

http://img171.imageshack.us/img171/9568/1003232v.jpg

I góra już prawie zrobiona:) Zostało jedno w Marcina pokoju do założenia:)

http://img706.imageshack.us/img706/2277/1003237s.jpg

Wika nie rozumie mojej radości i trochę ma ze mnie ubaw:):):)

A Adaś jeśli nie ma kolekt to teraz ma najspokojniejszy dla rodziców okres życa, potem już nigdy tak spokojnie nie będzie :yes:

Pumpa nie strasz Esiaka ;) U mnie początki były tragicznie ryczące, a później coraz ciszej, spokojniej... :)

Wika nie rozumie mojej radości i trochę ma ze mnie ubaw:):):)

Moja najstarsza już wychodzi z pokoju jak ją pytam o coś związanego z remontem, albo chcę pokazać jakąś ciekawą inspirację :( A w ogóle to nie może się nadziwić co ja tak długo siedzę na TYM forum? Dobrze, że chociaż z Wami można się nacieszyć :lol2:

Ps. Zapomniałam o najważniejszym: Piękne orzechowe oczka dostał Wasz domek :jawdrop:

Edytowane przez Rocia

A kto tu ma takie piękne okna, orzeszek (mój typ od początku) pasuje świetnie. Zobaczysz jaki czad będzie z roletami - naciskasz guziczek i opada, naciskasz i jedzie do góry:D

Jest super:)

Ardea, bardzo Ci dziękuję, cały czas się cieszę sama do siebie:):)

A co do guziczka to:

jak się ma elektryczne.... :p

:D:D:D

Guziczek będzie jeden przy suwance (swoją drogą jest boska:):)) ale na razie tylko kabel smętnie zwisa:)

jak się w ogóle ma :p

a okna.....no jak okna

:lol2:

;)

dom się mniej dziurawy staje :)

Malka, no!!

:D

ps. rozwinę się bardziej jak położę kurczaki spać bo przed chwilą wróciliśmy z budowy, gdzie dzieci wierciły wkrętarką dziury w styropianie a mama siedziała na stołku i napawała oczy widokiem:)

Pumpa nie strasz Esiaka ;)

Moja najstarsza już wychodzi z pokoju jak ją pytam o coś związanego z remontem, albo chcę pokazać jakąś ciekawą inspirację :( A w ogóle to nie może się nadziwić co ja tak długo siedzę na TYM forum? Dobrze, że chociaż z Wami można się nacieszyć :lol2:

Ps. Zapomniałam o najważniejszym: Piękne orzechowe oczka dostał Wasz domek :jawdrop:

Rocia doskonale wiem co czujesz:) U mnie w pracy to już chyba moja przyjaciółka z grzeczności pyta "jak na budowie?" bop przypuszczam że ma dosyć tematu:)

A inni w ogóle nie chcą ze mną gadać;D

I dzięki:)

Od razu inny dom, a właściwie to wreszcie jest dom:)

Zastanawiałam się właśnie jakby to zorganizować żeby iść tam z P spać:)

A Weronika mi dziś powiedziała: mamo tak fajnie z tymi oknami że ja bawiłam się i zapomniałam że jesteśmy na budowie:)

To żarcik, przecież elektryka nie jest musowa, ale mnie zawsze kręciło bawienie się roletami góra - dół :D

Pokaż suwankę tu przyznaję to nie był mój typ nr1, tym bardziej obejrzę:) Orzech idealnie pasuje. Dobrze, że dzieciom się podoba, moje też codziennie musi odwiedzić Bławatka:)

Chciałam pokazać jakieś foty, nawet je mozolnie odzyskałam z telefonu ale stwierdziłam że są beznadziejne i nijak się maja do moich pięknych orzechowych (choć ofoliowanych) okien;)

Jutro przed pracą (jak nie będzie padać) podjadę i jakieś zrobię jeszcze - dzisiaj całe popołudnia lało...

Naprawdę nie przypuszczałam, że tak mnie te okna ucieszą...

Ale już wiem dlaczego tak jest:

To pierwsza rzecz w domu która naprawdę mi się podoba...

Bo cieszyłam się z wielu: wiadomo pierwsza łopata, fundamenty, pierwsze cegły, strop czy więźba - ale to takie konstrukcyjne tylko;)

Pierwsza "dekoracyjnie" pojawiła się dachówka - ale wiecie że nie była moim faworytem więc się cieszyłam ale umiarkowanie:)

A w oknach się zakochałam (i tu moje podziękowania dla Esiaka bo to u niego pierwszy raz orzech wpadł mi w oko:))

Chodziłam dziś po domu, oglądałam każde z osobna a potem zrobiłam sobie kawę, usiadłam w pustym salonie i się gapiłam na przesuwke;) (Ardea zdjęcie będzie jutro:))

Ba, nawet się nauczyłam ja obsługiwać (Esiak widział jak się bałam otwierać żeby nie zepsuć:))

I cieszę się bo P tez się bardzo podobają, zarówno kolor, jak i profil a z rolet jest baaaardzo zadowolony:)

Dobra koniec zachwytów bo już Was dawno zanudziłam:):)

Z ważnych rzeczy:

Był dziś na budowie instalator, pan Radek polecany przez Esiaka oraz przez jeszcze jedną panią:)

Okazał się miłym, konkretnym gościem. Wyczerpująco odpowiadał na nasze pytanie, tłumaczył co i jak:) Głównie mi tłumaczył bo P mniej więcej jarzy o co w grzaniu chodzi:D

Przegadaliśmy różne opcje dla naszego domu (rozważając min podłogówkę na całym dole) i doszliśmy do jakichś tam wniosków;) I podobało mi sie że

Stanęło na tym, że wchodzi na początku sierpnia i na 15-go skończy. Teraz robimy jedynie to co konieczne przed wylewkami. Zimą w razie potrzeby grzejemy kozą. Piec i grzejniki zakładamy na wiosnę. Piec będzie albo dwufunkcyjny albo kondensacyjny jakiś specjalny który dobrze chodzi i na grzejnikach i na podłogówce (nie trzeba przewymiarowywać grzejników). Robimy DGP. To tak w skrócie:)

Mam nadzieję że nasza współpraca ułoży się tak gładko jak pierwsza rozmowa:)

A teraz, jako że wszyscy potencjalni imprezowicze pewnie już śpią, opijanie okien przekładam oficjalnie na weekend:D

Dobranoc:)