agalind 12.07.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Kurcze nawet nie wiesz jak mnie wkurza ta niemoc telefonowo-komputerowa:/ W sumie to nawet nie przeszkadza mi to bardzo, bo mam tyle sprzątania, że potem i tak padam na twarz ze zmęczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Dopiero co burza przeszła i znów słońce świeci. U nas też - znowu zrobiło sie słonecznie i gorąco:) W sumie to nawet nie przeszkadza mi to bardzo, bo mam tyle sprzątania, że potem i tak padam na twarz ze zmęczenia. Straszysz, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 U nas też - znowu zrobiło sie słonecznie i gorąco:) a u nas znów pada:bash: Straszysz, co?? obiecuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 No to uwaga uwaga tadam!! Nie mogę się doczekać żeby wieczorem całość pokazać więc wklejam to co już jest:) Kolor w słońcu (zakurzony ale co tam:)) http://img269.imageshack.us/img269/291/1003228l.jpg Uploaded with ImageShack.us I chyba bardziej realny http://img442.imageshack.us/img442/8805/1003234i.jpg Uploaded with ImageShack.us Stoją i czekają http://img171.imageshack.us/img171/9568/1003232v.jpg Uploaded with ImageShack.us I góra już prawie zrobiona:) Zostało jedno w Marcina pokoju do założenia:) http://img706.imageshack.us/img706/2277/1003237s.jpg Uploaded with ImageShack.us Wika nie rozumie mojej radości i trochę ma ze mnie ubaw:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 no pięknie pięknie ja durnota nie wiedziałam że okna to się już z roletami montuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Oj tam można i bez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Od razu inny dom, a właściwie to wreszcie jest dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A kto tu ma takie piękne okna, orzeszek (mój typ od początku) pasuje świetnie. Zobaczysz jaki czad będzie z roletami - naciskasz guziczek i opada, naciskasz i jedzie do góry:D Jest super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.07.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) A Adaś jeśli nie ma kolekt to teraz ma najspokojniejszy dla rodziców okres życa, potem już nigdy tak spokojnie nie będzie Pumpa nie strasz Esiaka U mnie początki były tragicznie ryczące, a później coraz ciszej, spokojniej... Wika nie rozumie mojej radości i trochę ma ze mnie ubaw:):) Moja najstarsza już wychodzi z pokoju jak ją pytam o coś związanego z remontem, albo chcę pokazać jakąś ciekawą inspirację A w ogóle to nie może się nadziwić co ja tak długo siedzę na TYM forum? Dobrze, że chociaż z Wami można się nacieszyć Ps. Zapomniałam o najważniejszym: Piękne orzechowe oczka dostał Wasz domek Edytowane 12 Lipca 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A kto tu ma takie piękne okna, orzeszek (mój typ od początku) pasuje świetnie. Zobaczysz jaki czad będzie z roletami - naciskasz guziczek i opada, naciskasz i jedzie do góry:D Jest super:) jak się ma elektryczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 jak się w ogóle ma a okna.....no jak okna dom się mniej dziurawy staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A kto tu ma takie piękne okna, orzeszek (mój typ od początku) pasuje świetnie. Zobaczysz jaki czad będzie z roletami - naciskasz guziczek i opada, naciskasz i jedzie do góry:D Jest super:) Ardea, bardzo Ci dziękuję, cały czas się cieszę sama do siebie:) A co do guziczka to: jak się ma elektryczne.... :D:D Guziczek będzie jeden przy suwance (swoją drogą jest boska:)) ale na razie tylko kabel smętnie zwisa:) jak się w ogóle ma a okna.....no jak okna dom się mniej dziurawy staje Malka, no!! ps. rozwinę się bardziej jak położę kurczaki spać bo przed chwilą wróciliśmy z budowy, gdzie dzieci wierciły wkrętarką dziury w styropianie a mama siedziała na stołku i napawała oczy widokiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Pumpa nie strasz Esiaka Moja najstarsza już wychodzi z pokoju jak ją pytam o coś związanego z remontem, albo chcę pokazać jakąś ciekawą inspirację A w ogóle to nie może się nadziwić co ja tak długo siedzę na TYM forum? Dobrze, że chociaż z Wami można się nacieszyć Ps. Zapomniałam o najważniejszym: Piękne orzechowe oczka dostał Wasz domek Rocia doskonale wiem co czujesz:) U mnie w pracy to już chyba moja przyjaciółka z grzeczności pyta "jak na budowie?" bop przypuszczam że ma dosyć tematu:) A inni w ogóle nie chcą ze mną gadać;D I dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Luka chciałam ci coś posłać, ale masz skrzynkę pełną więc ci nie pokaże tego co pokazałam innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Skrzynkę pełną?? No coś Ty:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Od razu inny dom, a właściwie to wreszcie jest dom:) Zastanawiałam się właśnie jakby to zorganizować żeby iść tam z P spać A Weronika mi dziś powiedziała: mamo tak fajnie z tymi oknami że ja bawiłam się i zapomniałam że jesteśmy na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To żarcik, przecież elektryka nie jest musowa, ale mnie zawsze kręciło bawienie się roletami góra - dół Pokaż suwankę tu przyznaję to nie był mój typ nr1, tym bardziej obejrzę Orzech idealnie pasuje. Dobrze, że dzieciom się podoba, moje też codziennie musi odwiedzić Bławatka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Mój mały na etapie budowy twierdził, że musi sprawdzić pracowników. Był takim samowzwańczym kierbudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 mój miał nawet biały kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.07.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Chciałam pokazać jakieś foty, nawet je mozolnie odzyskałam z telefonu ale stwierdziłam że są beznadziejne i nijak się maja do moich pięknych orzechowych (choć ofoliowanych) okien;) Jutro przed pracą (jak nie będzie padać) podjadę i jakieś zrobię jeszcze - dzisiaj całe popołudnia lało... Naprawdę nie przypuszczałam, że tak mnie te okna ucieszą... Ale już wiem dlaczego tak jest: To pierwsza rzecz w domu która naprawdę mi się podoba... Bo cieszyłam się z wielu: wiadomo pierwsza łopata, fundamenty, pierwsze cegły, strop czy więźba - ale to takie konstrukcyjne tylko;) Pierwsza "dekoracyjnie" pojawiła się dachówka - ale wiecie że nie była moim faworytem więc się cieszyłam ale umiarkowanie:) A w oknach się zakochałam (i tu moje podziękowania dla Esiaka bo to u niego pierwszy raz orzech wpadł mi w oko:)) Chodziłam dziś po domu, oglądałam każde z osobna a potem zrobiłam sobie kawę, usiadłam w pustym salonie i się gapiłam na przesuwke;) (Ardea zdjęcie będzie jutro:)) Ba, nawet się nauczyłam ja obsługiwać (Esiak widział jak się bałam otwierać żeby nie zepsuć) I cieszę się bo P tez się bardzo podobają, zarówno kolor, jak i profil a z rolet jest baaaardzo zadowolony:) Dobra koniec zachwytów bo już Was dawno zanudziłam:) Z ważnych rzeczy: Był dziś na budowie instalator, pan Radek polecany przez Esiaka oraz przez jeszcze jedną panią Okazał się miłym, konkretnym gościem. Wyczerpująco odpowiadał na nasze pytanie, tłumaczył co i jak:) Głównie mi tłumaczył bo P mniej więcej jarzy o co w grzaniu chodzi:D Przegadaliśmy różne opcje dla naszego domu (rozważając min podłogówkę na całym dole) i doszliśmy do jakichś tam wniosków;) I podobało mi sie że Stanęło na tym, że wchodzi na początku sierpnia i na 15-go skończy. Teraz robimy jedynie to co konieczne przed wylewkami. Zimą w razie potrzeby grzejemy kozą. Piec i grzejniki zakładamy na wiosnę. Piec będzie albo dwufunkcyjny albo kondensacyjny jakiś specjalny który dobrze chodzi i na grzejnikach i na podłogówce (nie trzeba przewymiarowywać grzejników). Robimy DGP. To tak w skrócie:) Mam nadzieję że nasza współpraca ułoży się tak gładko jak pierwsza rozmowa:) A teraz, jako że wszyscy potencjalni imprezowicze pewnie już śpią, opijanie okien przekładam oficjalnie na weekend:D Dobranoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts