Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczyny:)

Dzięki za troskę:hug:

Dziś rano wstałam normalnie zdrowa;) i pełna chęci do życia (gardło mnie trochę bolało ale cóż nie może być idealnie;))

Pojechaliśmy z dziećmi do kina (o dziwo nasza Prawie Dorosła z chęcią się z nami wybrała)

Potem Wika wzięła dzieci na kryty plac zabaw a ja pojechałam do pracy zawieźć zwolnienie i przy okazji małą godzinkę popracować;)

Jeszcze wizyta w banku.

Później moje dzieci nadal żadne wrażeń odmówiły wyjścia z auta więc na szybko wymysliliśmy wyprawę na wieś (oni ganiali za kurami a ja sobie w spokoju herbatę u cioci;))

W drodze powrotnej wizytacja na budowie... I tu już mój organizm odmówił posłuszeństwa:/

Węzły od nowa i gardło do niczego:/

Zaraz ide pod prysznic i wskakuję w ciepły dres i szalik;)

Noo "liznęłam" temat...

Ardea, dobrze że poczytałam trochę (chociaż wiem że informacje z internetu mogą być nie do końca prawdziwe), ale przynajmniej skłoni to mnie do większej rozwagi - dzisiejsze wyjście o 10:30 i powrót około 19 to jednak przesada pewnie:/

Więc od teraz stosuję się do Twojej rady: wypoczywam i dbam:)

No ja właśnie zbagatelizowałam na maksa i dobrze że mi Pumpa zwróciła uwagę.

Jakim człowiek bywa ignorantem w pewnych kwestiach... Może to przez to że ja do tej pory naprawdę wcale nie chorowałam...

Ale spoko, wiem już czym to grozi więc po prostu będę przestrzegać zaleceń lekarza (na zwolnieniu "chory powinien leżeć" powinno mi dac do myslenia;)) i za kilka dni zapomnimy zupełnie o problemie:)

Ale spoko, wiem już czym to grozi więc po prostu będę przestrzegać zaleceń lekarza (na zwolnieniu "chory powinien leżeć" powinno mi dac do myslenia;)) i za kilka dni zapomnimy zupełnie o problemie:)

a wiesz że zarówno Ty jak i pracodawca moglibyście mieć poważne problemy gdyby ZUS Cie przyłapał w pracy?

btw, rozumiem że przerwałaś urlop i dostaniesz go w innym terminie?

a wiesz że zarówno Ty jak i pracodawca moglibyście mieć poważne problemy gdyby ZUS Cie przyłapał w pracy?

btw, rozumiem że przerwałaś urlop i dostaniesz go w innym terminie?

Pojechałam teoretycznie zawieźć zwolnienie, wykonałam jeden telefon, no dobra dwa i napisałam jednego maila - nawet kurtki nie ściągnęłam;)

Nie przerwałam urlopu - ja go nawet nie zaczęłam bo zwolnienie mam od poniedziałku... A ten tydzień na który mam L4 będę musiała wziąc w innym terminie, w ciągłości nie dostanę tak żeby miec teraz 3 tyg:(

Wiesz co, kleszcze bywają ale wśród bliskich znajomych nikt nie miał ukąszeń. Ja byłam 2x na boreliozę badana i na szczęście nic nie wyszło

Luka ale i tak będziesz miała 3tyg z czego 1 zwolnienie i 2tyg urlopu tak? A powiedz, pracujesz w na tyle porządnej firmie żeby dostać wczasowe?

Nie, będę miała 2 tygodnie: jeden chorobowy i jeden urlopowy...

Mamy 18 pracowników w związku z tym firma nie ma obowiązku posiadania "funduszu socjalnego":(

I jak to w małych prywatnych firmach bywa nie dostajemy nic. O przepraszam 2 lat bony do Intermarche za 200zł:) na Boże Narodzenie:)