Lukarna 18.07.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Mnie zamartwianie się tym co mogłoby gdyby... paraliżuje i na pewno nie pomaga w rekonwalescencji. A wiecie ile się naczytałam o kleszczach i zakażeniach, właśnie na Podlasiu. Ja niestety przez kleszcze, a raczej strach przed nimi przestałam jeździć z dzieciakami do lasu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ja niestety przez kleszcze, a raczej strach przed nimi przestałam jeździć z dzieciakami do lasu:( Moje dziecko raz miało przygodę z kleszczem i nigdy więcej, zanim nie dotarły wyniki specjalistycznych badań miałam wyjęty tydzień z życiorysu, dlatego ciągle odkładamy wyjazd na Mazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ardea ale my na tych mazurach to bywamy na molo, plaży, spacerujemy deptakami, żadne tam łażenie po lasach. Nie z moją silną alergią takie eskapady. Poza tym napisałaś, że kleszcze na Podlasiu a to przecież nie znaczy że kleszczowe są też Mazury )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Na Mazurach to na pewno komary giganty:)Aaa przypomniało mi się coś ale to lecę do swoich komentów:) zeby tu nie smiecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Jeeezu:lol2::lol2::lol2: przeciez jestem u siebie:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 hahaha ale Ty jesteś zakręcona! co do komarów to w tym roku jakoś wyjątkowo spokój, za to muchy massssakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Jeeezu:lol2::lol2::lol2: przeciez jestem u siebie:D:D:D O matko, Luka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No już mogę pisać, musiałam odzyskać swój telefon żeby ze zdjęcia Wam przepisać Dzisiaj Weronika na budowie pisała kredą po scianach. W pewnym momencie przybiegła do mnie i z przejęciem mówi: - Mamusiu ja wiem jak zabezpieczyć dom przed złodziejami!! - No jak? - pytam - To proste: napisze na drzwiach UWAGA NIEBEZPIECZEŃSTWO, przyjdzie złodziej przeczyta i nie wejdzie!! - No dobrze, to idx tak napisz:) Po chwili pyta mnie jak się pisze RZ, potem Ą i cos mi do pierwotnego napisu nie pasowało... Poszłam zobaczyć a tam na pół drzwi tekst: UWAGA NIEBEZPIECZEŃSTWO GROZI ATAK NIETOPERZY I GRYZĄCYCH BIEDRONEK NAWIEDZONY DOM - PAŃSTWO ..... NIE SKOŃCZYLI NAWET BUDOWY UWAGA DUCHY I komentarz: - Mamusiu troche dodałam żeby było bardziej groźnie... :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Niezłe agentki z Was:rotfl: Teraz to już nawet fachowcy będą się bali:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ona to pisała z wielkim namaszczeniem i wcale je do smiechu nie było - my natomiast płakaliśmy:D:D:D Oczywiście dyskretnie coby uczuć nie urazić:D ps. wczesniej to myślałam że jestem u Ciebie w komentach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 To ona już dobrze pisze, moja ni w ząb. Też się popłakałam, maluchy są cudne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ona tak zaczęła pisać jakoś tak niepodziewanie z miesiąc temu może... I nie umie dobrze, zjada przeważnie "Y", wiadomo dwuznaki kiepsko i takie tam - ale ogólny sens mozna załapać A rok temu to nie miała pojęcia o pisaniu, z tego co pamiętam to litery jakieś podstawowe rozpoznawała... Ale uwielbiała "przepisywać" słowa, do unudzenia, przychodziła z zeszytem i dyktowała co jaj napisac a potem kopiowała:) Sama wiesz że dzieci w takim wieku jak nasze są nieprzewidywalne jeżeli chodzi o osiągnięcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Moja ciągle rysuje kobiety w ciąży pisze tylko swoje imię, litery w miarę rozpoznaje i liczy, ale tylko w czasie zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 O. podświadomie rysuje w ciąży a Weronika podświadomie nie rysuje;) I z liczeniem się W. nie wyrywa pewnie po mamusi:) ps. Weronika się nie kwapi do liczenia a Wiktoria nie lubi matematyki - to mówi samo za siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) I jeszcze na dobranoc: 1. Czy rury do odkurzacza centralnego, tzn cała instalacja i gniazdka są jakieś uniwersalne?? Że teraz zrobimy instalację a jednostkę kupimy za np 2 lata? 2. Od jakiego poziomu twardości wody warto robić stację uzdatniania? 3. Gdzie macie szafki do podłogówki? 4. Podłogówka: jakie rurki i jakie złączki? czy Wavin będzie OK? Dziękuję za uwagę Edytowane 18 Lipca 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.07.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 I jeszcze na dobranoc: 1. Czy rury do odkurzacza centralnego, tzn cała instalacja i gniazdka są jakieś uniwersalne?? Że teraz zrobimy instalację a jednostkę kupimy za np 2 lata? 2. Od jakiego poziomu twardości wody warto robić stację uzdatniania? 3. Gdzie macie szafki do podłogówki? 4. Podłogówka: jakie rurki i jakie złączki? czy Wavin będzie OK? Dziękuję za uwagę 1. wystarczy zrobić teraz tylko rurki i gniazda 2. do odpowiedniego (lepiej bardziej miękka niż twarda: 6-8 stopni niemieckich) ale niech się Aga wypowie.... należy zrobić badanie wody, która masz teraz... 3. na parterze za schodami, na piętrze w garderobie 4. wavin jak najbardziej ok, solidna jakość za normalne pieniądze - dają 10 lat gwarancji na system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2012 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dzięki Marcin:)A myślisz że wystarczy jak podjadę do wodociągów i zapytam jaką mamy wodę? Przecież pewnie robią badania... I kolejne pytanie: Czy sądzicie że zrobienie elektrycznego podgrzewacza wody przy kranie w kuchni jest zasadne?Czy jednak cyrkulacja w zupełności załatwia sprawę?Czy mając cyrkulację długo czeka się na ciepłą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.07.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ja ni w ząb nie wiem o co pytasz a właściwie już nie pamiętam co rok temu wybieraliśmy, jedynie mogę napisać o szafkach - jedna w garażu a druga na górze w naszej garderobie zastanawia mnie jeszcze pytanie o ciepłą wodę, kurcze ja mam gorącą cały czas, piec fakt non stop chodzi i go nie wyłączamy i może dlatego ale powiem szczerze to sobie nie wyobrażam żeby nie mieć wody na żądanie o każdej porze dnia i nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 19.07.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Lukarna piękna dachóweczka, piękne okieneczka domek jak z obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Pumpa bo niby jak daleko kran od zasobnika to trzeba czekać na ciepłą wodę a wiesz jak jest czasem chcesz szklankę szybko opłukać albo ręce umyć - i żeby nie czekać teść proponuje założenie przepływowego podgrzewacza. I nie wiem czy to ma sens właśnie. Martaibartek dziękuję bardzo:) Już się nie mogę doczekać kiedy folię z okien ściągniemy:)A do Stańczykowa zwojego czasu zaglądałam i podziwiałam regularnie - teraz trochę braki czasowe mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts