Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

A w ogóle to zmieniliśmy trochę koncepcję tynkowo-instalacyjno-wylewkową.

Miało być tak:

- elektryka

- hydraulika

- wylewki

- tynki

A chcemy zrobić tak:

- elektryka

- tynki

- hydraulika

- wylewki

I P za cholerę nie potrafi mi powiedzieć kiedy skończą:/

Ja się wkurzam bo nic nie mogę działać dalej.

On się wkurza bo nie umie mi nic powiedzieć o terminie i wtedy ja się wkurzam.

Iście urlopowy nastrój:sick:

Pan Radek hydraulik deklarował że wejść może w pierwszych dniach sierpnia.

Ale to pewnie okaże się za wcześnie:(

Jutro mi Pan Tynkarz ma oddzwonić czy mają czas na przełomie lipca/sierpnia.

Wtedy dopiero mogę:

- uderzać do pana Radka z przesunięciem terminu

- pójść na pielgrzymkę do Częstochowy w intencji ukończenia elektryki do końca sierpnia.

Koniec obwieszczenia:bash:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żeby nie czekać teść proponuje założenie przepływowego podgrzewacza. I nie wiem czy to ma sens właśnie.

i nie zapomnij jeszcze założyć grzejników, bo jak wyjedziesz na dłużej i w piecu wygaśnie,braknie gazu , prądu* , to podłogówką nie nagrzejesz szybko i Ci szanowna dupka zmarznie ;)

*niepotrzebne skreślić

ps. Znam osobiście człowieka , który ma właśnie takie rozwiązanie, uzasadnienie -dostęp do taniego drewna (piec drewno-ekogroch) . Rozgrzewa na grzejnikach, podtrzymuje ciepło podłogówką :bash:

Ooo ten Pan z Twojego ps. to wypisz wymaluj mój teść:)

Pytam o to bo nie chcę żeby było że wszystko pomysły teścia spuszczam w klozecie. No więc robię badania aby moją tezę poprzeć jakimiś wynikami;)

Nie wydaje mi się żeby w instalacji z cyrkulacją trzeba było czekać wieki na ciepłą wodę. Ale nie sprawdziłam więc pytam:)

U nas bylo tak jak teraz planujecie, czyli elektryka, tynki, hydraulika, wylewki, bo byłby zbyt duży przestój. Trochę pokuli, ale i tak gładzi nie dało się uniknąć, więc specjalnie nie było problemu.

Szafkę do podłogówki mamy w piwnicy, bo nie chciałam jej na wierzchu w salonie;)

Lukarna a nie myślisz pościagać zewnetrzne tasmy z okien? Ja od razu ściagałam, bo bałam sie, ze zwulkanizują. Niby do 3 miesięcy mozna trzymać, ale jak słońce świeciło to wolałam nie ryzykować, żeby potem szpachelką nie drapać. W srodku były ściągnięte dopiero po gładziach (przed pierwszym myciem).

I kolejne pytanie:

Czy sądzicie że zrobienie elektrycznego podgrzewacza wody przy kranie w kuchni jest zasadne?

Czy jednak cyrkulacja w zupełności załatwia sprawę?

Czy mając cyrkulację długo czeka się na ciepłą wodę?

bez sensu...

cyrkulacja załatwi Ci ciepłą wodę z jej natychmiastowym dostępem...

Pan Tynek (jak się oryginalnie nazywa;)) Jakie Ty fachowe tematy podejmujesz, ja tylko mogę powiedzieć, że mieliśmy odwrotnie niż większość, tzn. wylewki przed tynkami, a skrzynki mam w kotłowni i w pralni, o reszcie to umiem tylko pomilczeć;)

Ardea pana Tynka ja tak nazwałam:p a fachowe tematy?? Błądzę w nich jak we mgle:/

Luka, dobrze że jakiś przewodników mamy, bo nie wiem dokąd byśmy zaszły w te mgle;):)

Tak szczerze mówiąc gdyby nie FM to nie wiem czy nie oglądałabym się ze wszystkim za P. Na pewno nie umiałabym podjąć tylu decyzji i nakłonić P do takich rozwiązań jakie mamy gdyby nie Wy...

A teraz się witam:) Chociaż z tego co widzę to jestem tu sama:(

To są uroki braku opiekunki:( Gdybym miała dziś z kim zostawić maluchy to już bym na budowie była...

A tak - spaliśmy do 10, a teraz powoli realizujemy swoje domowe sobotnie obowiązki...

Miłego dnia:)

Ja dziś od rana na wysokich obrotach, Pani projektant od gazu zewnętrznego ;) chciała koniecznie wiedzieć gdzie skrzynkę montować.

Przy okazji skorzystałam z jej aktualnych map i okazało się ,że mój tffffu koparkowy rozwalił rurę burzówki (tej , której podobno nie ma w mojej ulicy), a nie wpięcie do kanalizy, która wg map idzie zupełnie z innej studzienki.

I w ten oto sposób juz przed południem załatwiłam trzy sprawy - sieć gazową, odwodnienie i kanalizację ;) :lol2:

Malka idziesz jak burzÓWKA:D

U nas w zeszłym roku jak robiliśmy podłączenie kanalizy to Pan Fachowiec wszystko do burzówki właśnie podłączył:)

Geodeta to wszystko potem pięknie zinwentaryzował i dopiero ktoś w wodociągach zauważył że te kreski to coś jakby nie w tym miejscu;)