Lukarna 26.07.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Od razu widać że sezon ogórkowy... To ja tylko krótko aby wydobyć komenty z czeluści: - P. nadal rozwija sieć pajęczą (swoją drogą to nie wiedziałam ze kawałek kabla może wzbudzać tyle dyskusji i emocji;) oraz wymagać tylu decyzji)- teść nadal męczy garaż - murarze tak dali ciała że teściu robił minizbrojenie pod niektóre fragmenty tynku:/ żeby na głowę nie spadł:/- mój misterny plan odnośnie terminów kolejnych ekip poszedł w ... - trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg- tynkarze już wiedzą i się przesuną- hydraulika właśnie oświeciłam w tym temacie (urlopuje się ups!)- wylewkarzy ustalę jak hydraulik wróci z urlopu i coś konkretnie ustalimy Urlopuję się nadal, jeszcze mi 4 dni zostały:( za mało - zdecydowanie za mało... Idę szukać oświetlenia nad frontowymi drzwiami - czy robić jedno nad drzwiami czy raczej z boku na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.07.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Od razu widać że sezon ogórkowy... To ja tylko krótko aby wydobyć komenty z czeluści: - P. nadal rozwija sieć pajęczą (swoją drogą to nie wiedziałam ze kawałek kabla może wzbudzać tyle dyskusji i emocji;) oraz wymagać tylu decyzji) - teść nadal męczy garaż - murarze tak dali ciała że teściu robił minizbrojenie pod niektóre fragmenty tynku:/ żeby na głowę nie spadł:/ - mój misterny plan odnośnie terminów kolejnych ekip poszedł w ... - trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg - tynkarze już wiedzą i się przesuną - hydraulika właśnie oświeciłam w tym temacie (urlopuje się ups!) - wylewkarzy ustalę jak hydraulik wróci z urlopu i coś konkretnie ustalimy Urlopuję się nadal, jeszcze mi 4 dni zostały:( za mało - zdecydowanie za mało... Idę szukać oświetlenia nad frontowymi drzwiami - czy robić jedno nad drzwiami czy raczej z boku na ścianie... Ja chyba mam z boku, kurcze sprawdze bo nie pamietam.. Ps. zaraz Ci Malcia napisze ze 2 tyg to nie obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ale masz jedno z boku czy dwa z boków?Bo wpadłam w impas a P mi kijem grozi że che to już mieć z głowy... Jakby jeszcze całej góry nie miał do zamotania;) No, w sumie prawie terminowo robimy:D:D:DTak to jest jak się ma "ekipę" robotna i pomysłową ale lubiącą duuuuuzo gadać i analizować wszystko setki razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.07.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Idę szukać oświetlenia nad frontowymi drzwiami - czy robić jedno nad drzwiami czy raczej z boku na ścianie... Ja wyciągnełam kabelki i na górze i na boki - jak beda niepotrzebne schowam pod elewacją. Ale u nas jest obowiązek posiadania podświetlonego numeru domu - więc pewnie sie wykorzysta. trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg. Ps. zaraz Ci Malcia napisze ze 2 tyg to nie obsuwa no co ja mogę napisać :rotfl: Nic nie napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ja wyciągnełam kabelki i na górze i na boki - jak beda niepotrzebne schowam pod elewacją. Że też ja na to nie wpadłam:) Ciekawe tylko jak P na to zareaguje:D:D:D Malka, tylko spokój ratuje, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.07.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Malka, tylko spokój ratuje, co? nooo, ale o niego wcale nie łatwo ... Choć, po latach -to kwestia przyzwyczajenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Jak w małżeństwie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.07.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 nie do tej cholery to ja się nigdy nie przyzwyczaję ale fakt, nieprzewidywalny jak moja budowa Co porabiasz babo ? choć trochę odpoczywasz na tym urlopie, czy nieustanny zapiernicz budowlany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Co porabiam, hmmm W sumie to nic. Pierwszy tydzień walczyłam w anginą:/ a teraz łażę i nic nie robię... Bo ja bym sobie pozapierniczała budowlanie ale jak to zrobić z podwójnym ogonem w osobach moich małoletnich?? Jeździmy codziennie na budowę, robię tam jakiś obiad, dzieciaki grandzą a ja tak trochę z doskoku: a to jakieś śmieci pozbieram, a to robię za "przynieś, wynieś" i mija dzień za dniem... Teraz mój ojciec zabrał ich nad jezioro a ja próbuję odgruzować trochę mieszkanie:) Ale kiepsko mi idzie przy właczonym kompie;) Jak wrócą to jedziemy na budowę instalować trampolinę ps. szkoda mi że już w poniedziałek muszę wracać do pracy:/ ale na otarcie łez mąż obiecał zabrać mnie w weekend na romantyczny wypad do Poznania - w planach mamy Leroy Merlin, Obi i może Castoramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 ale na otarcie łez mąż obiecał zabrać mnie w weekend na romantyczny wypad do Poznania - w planach mamy Leroy Merlin, Obi i może Castoramę Fajnego masz męża Mój to by kurde kwiatki kupił, albo do Wenecji zabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 E no na kwiatki i na Wenecję to liczyć co nie mam z moim romantykiem:/ A o LM to mu marudzę z rok pewnie więc tak go już nie chwal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 I sonda: Drzwi wejściowe otwierają się od lewej na prawą (nie wiem jaki to rodzaj lewe czy prawe:D) czyli klamka z lewej strony.Z której strony powinien być przycisk dzwonka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.07.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 z dzwonkiem nie podpowiem bo nie mam, będziemy mieli tylko domofon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.07.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 A bo się niepotrzebnie bzdurami przejmuję To zdecydowanie brak zajęć... Dzieci są padnięte, czekam aż się bajka skończy i idą się kapać i spać - jeden dłuższy wieczór też mi się należy, nie?? Tym bardziej że mi P sprawił 2 książki przedwczoraj, a jeszcze mam jakieś 2 nie przeczytane co sobie sama kupiłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.07.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dzisiaj na koniec urlopu siłą sprzedałam dzieci ojcu i jak na skrzydłach poleciałam na budowę pomóc mężowi:) Wysprzątaliśmy wspólnymi siłami garaż - jaki się duży teraz zrobił, zaczynam wierzyć że 2 auta tam wejdą Pozdejmowałam część naklejek z okien - piękne są nadal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 jak tam, zarzucili Cię robotą czy masz czas na forumową kawkę? napisz czy coś do domu nabyłaś w Poznaniu czy tylko rekonesans robiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2012 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Kawę piję i próbuję się zaaklimatyzować w pracy od nowa:) A wczoraj? Jak Ci pisałam - nigdy już nie pojadę na taki wypad z dzieciakami:/ O ile Średnia bezproblemowa jest i nawet sobie coś tam razem oglądałyśmy - to Młody jest nie do opanowania... Pojechaliśmy z zamiarem połażenia, pooglądania, pomacania;) Ale daliśmy radę tylko ceramikę i pstryczki bo potem się cierpliwość potomków skończyła i reszta była oglądana "po łebkach" Wyjazd dał mi jedno: na pewno będę chciała większość rzeczy zobaczyć przed zakupem przez neta bo zdjęcia nijak się mają do rzeczywistości... Znalazłam np płytki które chciałam dać do dolnej łazienki i niestety to nie to:/ P. powiedział: coś mi się wydaje że ciężkie przeprawy nas czekają A kupiliśmy tylko listwy "drewniane" do ukrycia kabli na belkach na tarasie bo u nas lokalnie występują tylko białe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 a to wy z dzieciakami pojechaliście? ja myślałam że to tylko taki wypad we 2 miał być i pod nosem się śmiałam z romantyzmu P a tu widzę, że obydwoje daliście czadu a jaką kolekcję miałaś do dolnej łazienki wybraną bo nie chce mi się szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 P się uparł że on ostatni dzień urlopu chce spędzić z dziećmi;) Widziałam potem jak się przeklinał w duchu ale grzecznie i dzielnie ich pilnował A płytki takie: http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=53/IDGrupy=17 Są tak tępe w dotyku ze uwierzyłam w końcu że źle się je będzie sprzatało... a miałam na nie chrapkę bo fajne i tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 no mówiłam Ci przecież, że są szorstkie takiedużo tańsze są te z ceramiki końskie od innych firm? przy tubądzinie różnica chyba niewielka a jeszcze jest dość przystępny cenowo pilch (sprawdź kolekcję kaleydos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts