Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Od razu widać że sezon ogórkowy...

To ja tylko krótko aby wydobyć komenty z czeluści:

- P. nadal rozwija sieć pajęczą (swoją drogą to nie wiedziałam ze kawałek kabla może wzbudzać tyle dyskusji i emocji;) oraz wymagać tylu decyzji)

- teść nadal męczy garaż - murarze tak dali ciała że teściu robił minizbrojenie pod niektóre fragmenty tynku:/ żeby na głowę nie spadł:/

- mój misterny plan odnośnie terminów kolejnych ekip poszedł w ... - trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg

- tynkarze już wiedzą i się przesuną

- hydraulika właśnie oświeciłam w tym temacie (urlopuje się ups!)

- wylewkarzy ustalę jak hydraulik wróci z urlopu i coś konkretnie ustalimy

Urlopuję się nadal, jeszcze mi 4 dni zostały:( za mało - zdecydowanie za mało...

Idę szukać oświetlenia nad frontowymi drzwiami - czy robić jedno nad drzwiami czy raczej z boku na ścianie...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od razu widać że sezon ogórkowy...

To ja tylko krótko aby wydobyć komenty z czeluści:

- P. nadal rozwija sieć pajęczą (swoją drogą to nie wiedziałam ze kawałek kabla może wzbudzać tyle dyskusji i emocji;) oraz wymagać tylu decyzji)

- teść nadal męczy garaż - murarze tak dali ciała że teściu robił minizbrojenie pod niektóre fragmenty tynku:/ żeby na głowę nie spadł:/

- mój misterny plan odnośnie terminów kolejnych ekip poszedł w ... - trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg

- tynkarze już wiedzą i się przesuną

- hydraulika właśnie oświeciłam w tym temacie (urlopuje się ups!)

- wylewkarzy ustalę jak hydraulik wróci z urlopu i coś konkretnie ustalimy

Urlopuję się nadal, jeszcze mi 4 dni zostały:( za mało - zdecydowanie za mało...

Idę szukać oświetlenia nad frontowymi drzwiami - czy robić jedno nad drzwiami czy raczej z boku na ścianie...

Ja chyba mam z boku, kurcze sprawdze bo nie pamietam..

Ps. zaraz Ci Malcia napisze ze 2 tyg to nie obsuwa ;)

Ale masz jedno z boku czy dwa z boków?

Bo wpadłam w impas a P mi kijem grozi że che to już mieć z głowy... Jakby jeszcze całej góry nie miał do zamotania;)

No, w sumie prawie terminowo robimy:D:D:D

Tak to jest jak się ma "ekipę" robotna i pomysłową ale lubiącą duuuuuzo gadać i analizować wszystko setki razy...

Ja wyciągnełam kabelki i na górze i na boki - jak beda niepotrzebne schowam pod elewacją. Ale u nas jest obowiązek posiadania podświetlonego numeru domu - więc pewnie sie wykorzysta.

trzeba przesuwać o co najmniej 2 tyg.

Ps. zaraz Ci Malcia napisze ze 2 tyg to nie obsuwa ;)

no co ja mogę napisać

:rotfl::rotfl:

Nic nie napiszę ;)

nie do tej cholery to ja się nigdy nie przyzwyczaję ;)

ale fakt, nieprzewidywalny jak moja budowa :lol2:

Co porabiasz babo ? choć trochę odpoczywasz na tym urlopie, czy nieustanny zapiernicz budowlany ?

Co porabiam, hmmm

W sumie to nic. Pierwszy tydzień walczyłam w anginą:/ a teraz łażę i nic nie robię...

Bo ja bym sobie pozapierniczała budowlanie ale jak to zrobić z podwójnym ogonem w osobach moich małoletnich??

Jeździmy codziennie na budowę, robię tam jakiś obiad, dzieciaki grandzą a ja tak trochę z doskoku: a to jakieś śmieci pozbieram, a to robię za "przynieś, wynieś" i mija dzień za dniem...

Teraz mój ojciec zabrał ich nad jezioro a ja próbuję odgruzować trochę mieszkanie:)

Ale kiepsko mi idzie przy właczonym kompie;)

Jak wrócą to jedziemy na budowę instalować trampolinę;)

ps. szkoda mi że już w poniedziałek muszę wracać do pracy:/ ale na otarcie łez mąż obiecał zabrać mnie w weekend na romantyczny wypad do Poznania - w planach mamy Leroy Merlin, Obi i może Castoramę;)

ale na otarcie łez mąż obiecał zabrać mnie w weekend na romantyczny wypad do Poznania - w planach mamy Leroy Merlin, Obi i może Castoramę;)

Fajnego masz męża :)

Mój to by kurde kwiatki kupił, albo do Wenecji zabrał ;)

A bo się niepotrzebnie bzdurami przejmuję:)

To zdecydowanie brak zajęć...

Dzieci są padnięte, czekam aż się bajka skończy i idą się kapać i spać - jeden dłuższy wieczór też mi się należy, nie??

Tym bardziej że mi P sprawił 2 książki przedwczoraj, a jeszcze mam jakieś 2 nie przeczytane co sobie sama kupiłam:)

Dzisiaj na koniec urlopu siłą sprzedałam dzieci ojcu i jak na skrzydłach poleciałam na budowę pomóc mężowi:)

Wysprzątaliśmy wspólnymi siłami garaż - jaki się duży teraz zrobił, zaczynam wierzyć że 2 auta tam wejdą:)

Pozdejmowałam część naklejek z okien - piękne są nadal:)

Kawę piję i próbuję się zaaklimatyzować w pracy od nowa:)

A wczoraj? Jak Ci pisałam - nigdy już nie pojadę na taki wypad z dzieciakami:/

O ile Średnia bezproblemowa jest i nawet sobie coś tam razem oglądałyśmy - to Młody jest nie do opanowania...

Pojechaliśmy z zamiarem połażenia, pooglądania, pomacania;)

Ale daliśmy radę tylko ceramikę i pstryczki bo potem się cierpliwość potomków skończyła i reszta była oglądana "po łebkach"

Wyjazd dał mi jedno: na pewno będę chciała większość rzeczy zobaczyć przed zakupem przez neta bo zdjęcia nijak się mają do rzeczywistości...

Znalazłam np płytki które chciałam dać do dolnej łazienki i niestety to nie to:/

P. powiedział: coś mi się wydaje że ciężkie przeprawy nas czekają:)

A kupiliśmy tylko listwy "drewniane" do ukrycia kabli na belkach na tarasie bo u nas lokalnie występują tylko białe;)

P się uparł że on ostatni dzień urlopu chce spędzić z dziećmi;)

Widziałam potem jak się przeklinał w duchu ale grzecznie i dzielnie ich pilnował;)

A płytki takie:

http://www.ceramikakonskie.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=53/IDGrupy=17

Są tak tępe w dotyku ze uwierzyłam w końcu że źle się je będzie sprzatało... a miałam na nie chrapkę bo fajne i tanie...