Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A bo chociaż pomarzyć o imprezie można, no nie?

I powinnam odszczekać to co wczoraj napisałam na sąsiadów: pośpiewali jak anioła głos lalala, moze trochę potańczyli i się kulturalnie przed druga rozeszli do domów:)

A córka moja najstarsza zasnęła z zatyczkami do uszu bo trochę faktycznie głośnawo było. I dziś mi opowiada:

- Mama, zasnęłam z tymi zatyczkami, rano je wyciagnęłam bo mnie uszy juz bolały, połozyłam się ale kurcze dzwony zaczęły bić to je znowu włozyłam i zasnęłam. Obudziłam się, patrzę 12. Siadłam na łóżku, wyciagnęłam zatyczki i o mój boże przeciez ja nie słyszę!!! co za cisza!!!, ale szybko stuknęłam paznokciem w telefon - uff, słyszę, ogarnij to, normalnie mi ulżyło...

A ja po prostu wzięłam dzieci na spacer, mąż jeszcze spał i stąd ta głucha cisza:)

U nas w niedzielne przedpołudnie dom przeważnie tętni życiem i cisza to na serio deficytowy towar;)

Dzisiaj pojechałam zawieźć obiad po pracy na budowe i natknęłam sie tam na naszego Kierownika:)

I wydawało mi się, że tyle pytań do niego mam a wszystkie zapomniałam:) Ale się umówiliśmy że jak mi się cos przypomni to będe mu maila pisać.

Wieczorem jedziemy do murarza ustalic termin rozpoczęcia jego prac:):):)

Oczywiście podlewamy.

Ze zrobionego przed chwila wywiadu wynika, że jest podlewany 2 razy dziennie.

To teraz newsy:

Nasz murarz jutro zaczyna budować parterówkę. Powiedział, że jak pogoda pozwoli to za około 2 tygodnie powinni skończyć. Może być 2 tygodnie i trochę.

W tym czasie teść kończy kanał w garażu, i jak kanał podeschnie to dzwonię do Pana Zdzisia;) i Pan Zdzisiu rusza z odsieczą z koparką i zagęszczarką (widzisz Marcin, zapamiętałam;)) i zasypujemy garaż, kuchnię i salun. Potem zamawiamy gruchę i zalewamy to co zasypaliśmy i zagęściliśmy;)

Więc front robót jest na te przyjmijmy 2-3 tygodnie:)

Bardzo się cieszę że zniknie ta ogromna góra piachu z mojego ogrodu:)

Trochę go kopara wyrówna, wyrwiemy resztę drzew i będzie git.

Zadzwonił do mnie dziś cieśla o moim nazwisku, daliśmy mu szansę i poprosiliśmy o wpisanie do grafiku na końcówkę października (on cos przebąkiwał, ze jakbyśmy byli wyrobieni na połowę października to tez będzie dobrze:))

Robimy nadbitkę.

Teraz muszę poszukać więźby...

Wreszcie cos sie ruszy:):):):)