Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

wróciłam - cieszysz się, nie ? ;)

dlaczego własny urlop tak szybko mija, a cudzy to wieczność trwa?

Mozesz mi jak flesz zaserwować - kto sie przeprowadził, kto odbiory zrobił, komu się dziecko urodziło ;)

Nie nadrobę Waszej gadaniny :oops:

Malka mordo Ty moja najdrozsza wrocilas,cmok :lol:

Bashowi sie urodzilo dziecko, u mnie Cronin daje korepetycje z wychowania seksualnego ( są jeszcze zapisy na ostatnie wolne miejsca), a tak wogole to po staremu, poza jednym - Age ufo porwało :)

Edit: no pisalam post rownoczesnie z Luką - wg niej nic sie nie dzialo, wrecz nuuuda :lol:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka no jasne że się cieszę:)

Ty mi o urlopie nawet nie wspominaj:mad:

A skrót??

Chyba nic się nie działo jak Cię nie było. Aga znikła tylko.

I bramę mam:D

A Ty? Wypoczęta?? Opalona?? Pogryziona przez komary??

:D

Aga już odznikła;) To ja tez poprosze jakiś teleexpress, bo nie ma opcji żeby wszystko przeczytac.

Malka mordo Ty moja najdrozsza wrocilas,cmok :lol:

Bashowi sie urodzilo dziecko, u mnie Cronin daje korepetycje z wychowania seksualnego ( są jeszcze zapisy na ostatnie wolne miejsca), a tak wogole to po staremu, poza jednym - Age ufo porwało :)

Edit: no pisalam post rownoczesnie z Luką - wg niej nic sie nie dzialo, wrecz nuuuda :lol:

To teraz już wiem chyba wszystko:)

ja tam Ci wysłałam już dawno pokazać moje prace okołobudowlane a więcej nic szczególnego się nie działo, no może poza tym że taras na górze skończony. Wygląda fajnie ale jak zsumowałam koszt całości wykończenia to mi włosy dęba stanęły i każdemu inwestowanie w taras odradzę, goorrrrąco odradzę

Esiak ja miałam cenę 75zł/m2 z robocizną i całym materiałem. Jedynie różnicę za kostkę semmerlocka pokrywałam (dopłacałam różnicę) bo grafitowy starobruk mieliśmy ustalony na 31zł a biała z posypką po 75zł była. Wyszło nam prawie 160m2 plus później jeszcze 11m2 taras. W sumie za wszystko zapłaciliśmy 14tys bez kilku groszy (czyli mocno przekroczyliśmy budżet bo ja liczyłam max 8tys!!!!)

Aga no to wyszło ci dość tanio. U nas przy lepszej kostce (z posypką) cena od metra to już 110zł było. Jak pytaliśmy o polbruk to nam powiedzieli, że białej nie mają, kurde Aga pokazuj swoją bo nie wiem czy to taka jak ta moja czy coś innego.

duże powierzchnie tej kostki....

my mamy zamiar zmieścić się w 10tys....

eh plany planami a życie sobie.... brałeś już wycenę i przeliczali ci ilość faktyczną metrów?

widziałeś foty, czy dużo to pojęcie względne. Poszła tylko tam gdzie faktycznie byś musiała. Pewnie gdyby wjazd był bezpośrednio vis a vis bramy garażowej to byłoby lepiej a tak trzeba było fiflaka wywijać. Do tego opaska z jednej strony 70tka a z drugiej już 130cm żeby było od domu do płota sąsiadów a że dom ma 17m długości to sama opaska to ponad 40m :/

Nam tez się wydawało, że będzie mniej, ale jak zaczęliśmy mierzyć to wyszło ile wysżło. Inna sprawa że chcieliśmy żeby było szeroko i wygodnie wjeżdzać, parkować. Mamy obok wjazdu do garażu zrobione miejsce parkingowe, bo garaz zmiesci 1 auto a mamy 2 , wiec żeby nie trzeba bylo przestawiac co rusz auta to obok jest miejsce.

u mnie tej białej semmerlocka sporo wyszło i to trochę koszt podniosło. Jak pytaliśmy o polbruk to nam powiedzieli, że białej nie mają, kurde Aga pokazuj swoją bo nie wiem czy to taka jak ta moja czy coś innego.

Esiak widziałeś foty, czy dużo to pojęcie względne. Poszła tylko tam gdzie faktycznie byś musiała. Pewnie gdyby wjazd był bezpośrednio vis a vis bramy garażowej to byłoby lepiej a tak trzeba było fiflaka wywijać. Do tego opaska z jednej strony 70tka a z drugiej już 130cm żeby było od domu do płota sąsiadów a że dom ma 17m długości to sama opaska to ponad 40m :/

no możliwe, możliwe...

zobaczymy u nas ile wyjdzie jak pomierzę...

Aga no to wyszło ci dość tanio. U nas przy lepszej kostce (z posypką) cena od metra to już 110zł było. Jak pytaliśmy o polbruk to nam powiedzieli, że białej nie mają, kurde Aga pokazuj swoją bo nie wiem czy to taka jak ta moja czy coś innego.

Mamy taką kostkę:

http://www.polbruk.pl/_img/media/27/min_13098899179505208274.jpg