Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Znam ludzi, którzy budują bez pomocy FM i żyją szczęśliwie bez świadomości lambd. rankingu kotłów, parametrów szyby;)

Tak ludzie naskrobali od wczoraj na FM że nawet nie widziałam od rana swoich komentarzy:)

Masz rację Ardea. Budują tak i jest wszystko OK.

Ale ja się bardzo cieszę że znalazłam forum. Nawet pomimo tego, że czasem jest źródłem niepotrzebnych stresów - myślę że mój dom (a przy okazji my) dużo skorzystał:)

ps. Najprawdopodobniej od piątku zaczną się prace hydrauliczne pełną gębą. Elektryka nadal się ślimaczy i to mocno...

O tynkach i wylewkach to na razie przestałam myślec po prostu:(

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj już z rańca;)

A raczej przedpołudniowo...

Widzisz MSU, masz rację. Nie powinnam się w to zagłębiać w ogóle:bash:

Ten cholerny grzejnik śnił mi się dziś w nocy:D

Już zaczynam obmyślać drzwi wewnętrzne, podłogi i inne duperele żeby odciągnąć myśli od tych cholernych kabli, rurek i innych tynków:mad:

Nie ma to jak budowlane sny;)

Dzień przed montażem kuchni śniło mi się, że przyszłam do domu a tam kuchnia zamontowana, i owszem. Nawet lakierowane frontu były. Inna sprawa, że fronty miały kolor wściekły różowy , a lodówka była obita granatową skórą z pikowaniem (jak drzwi niektórzy od wewnątrz "upiększali") :D

ostatnio na innym forum znalazłam dziennik, który prezentuje mój nr 1 kiczu i przedobrzenia za grubą kasę. Taki realny dziennik od a do z, i to nie jakieś pojedyncze foty ale totalnie całość

Znam przykład kiedy mając pieniądze można wszytsko popsuć. Działka jest ogromna, przynajmniej 6000m2. Stoi wielki dom w stylu dworkowym, obok garaż na 4 auta, domek dla gości/służby (mniejsza wersja domu). Same budynki wyglądają ok, ale otoczenie sprawia, że powstał gargamel. Otóż to wszędzie wiją się ścieżki z kostki ze wzorkiem roślinno-zwierzęcym. Przy alejkach stoją ogromne rzeźbione latarnie 5cio ramienne z okragłymi kulami.. Ogrodzenie kute z motywami roślinnymi. Ale hitem pozostaje fontanna. Fontanna zbudowana jest z szarego granitu w kształcie harfy, a struny to lejące sie strużki wody. Nie mieliby tyle kasy, to nie kupiliby tych wszystkich dostępnych ozdóbek.

Jestem po prostu totalnie zmęczona tą całą szarpaniną.

Chyba za dużo skumulowało mi się wszystkiego i po prostu nie daję rady.

Chodzę podminowana, rozdrażniona - jakbym ciągle miała wielki PMS non-stop:/

I sama siebie przestaję lubić.

Jezu w końcu to napisałam - może teraz mi się polepszy?