Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

heheh Lukarna widać mocno zakręcona ostatnimi czasy ;)

ps.

dzisiaj będę pić, mamy SSZ :wave:

Nie ukrywam, że ostatnio trochę mało czasu mam. I się jakoś zorganizować nie potrafię. I nie mam czasu żeby zajrzeć na FM więc zaglądam w różnych dziwnych porach i sytuacjach:)

GRATULUJĘ SSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A fotki? :)

No Lukarna wcale nie tak długo, ale wykończenie, instalacje, tynki, to zajmuje czas... oj tak.

U nas więźbę kończą, ale gdzie tam od tego do końca... akurat SSO czy SSZ to szybciutko się robi, gorzej potem... przynajmniej tak mi się wydaje.

A jeszcze jak żaden z inwestorów nie ma czasu, żeby się budową zająć bo jeden pracuje od świtu do zmierzchu a drugi pracuje i zajmuje się bandą słodkich, uśmiechniętych i straaaaasznych dzieciaków to już zupełnie się ślimaczy.

Ja się nie skarżę ale czasami mnie to rozwala wszystko:/

Lukarna u nas jest to samo, oboje pracujemy i ciężko coś zrobić samemu, mąż ma jeszcze 2 soboty w miesiącu pracujące więc w zasadzie zupełnie nia ma na nic czasu, jak coś trzeba zrobić to tylko urlop, albo w niedzielę... a wiadomo, na wsi w niedzielę raczej nie powojujesz bo sąsiedzi wilkiem patrzą ;)

Wiesz Princesa to już w zasadzie nie chodzi o to żeby coś zrobić samemu (chociaż marzy mi się że w końcu będę mogła coś sama w MOIM domu zrobić;)) ale czasem mnie szlag trafia bo nie mamy czasu, w sumie to mąż nie ma, żeby pozałatwiać najważniejsze rzeczy (np spotkanie z cieślą czy zamówienie pustaków)

Ale spoko, już mi przeszło, jak Minister nie będzie ciężko pracował to żegnaj budowo...

A o niedzielach myslałam bo w sumie to my 2 sąsiadów mamy tylko to niech patrzą wilkiem, ale niedziela to jedyny dzień który możemy spędzić razem, całą rodziną... za to po południu idziemy "ścieżką marzeń" na spacer na budowę:) Przynajmniej średnia córka ma okazję na rowerze pojeździć i w końcu umie sama bez bocznych kółek:)

Jak już w końcu będzie stan zero ocieplony i zasypane co trzeba to też będzie co innego, będą mogły dzieciaki biegać bez większego nadzoru, a tak sama wiesz jak jest przy piwnicy: a to jakas ściana nie zasypana od zewnątrz = dziura na kilkadziesiąt cm, a to zachęcająco wyglądające okienko nad samą ziemią do pomieszczenia pod tarasem, a to znowu dziura w stropie na schody... Jak tam z nimi idę to muszę miec oczy dookoła głowy:)

Nie byłam na budowie więc naocznie nie widziałam, ale z relacji wynika, że teść muruje kanał. Ławy wylał w zeszłym tyg i teraz stawia sciany z bloczka. Dobrze, że trochę tego bloczka zużyje bo zostało nam prawie 7 palet:/Jutro albo w niedzielę skoczę zobaczyć jak mu idzie.

Jak skończy i wszystko trochę podeschnie to wołamy murarza z ekipa i koparkę i zasypujemy i zalewamy część niepodpiwniczoną.

Asia

co do Twoich balkoników...

wiadomość jest dobra :)

otwory są w stanie surowym 100x220,

pamiętasz moje dwa okna na poddaszu, obok siebie w jednym z pokoi? pomiędzy nimi miała być ścianka działowa (2 pokoje), te okna mają wymiary 110x140...

i co źle wyglądały? ładnie doświetlały...? jeśli tak, to Twoje otwory okienne można ze spokojem poszerzyć z każdej strony o 5 cm i powstaną otwory 110cm

a jeśli wylejesz nadproża razem ze słupami to można jeszcze więcej poszerzyć te okna...

To ja do tematu powrócę bo mnie męczy:/

O co chodzi z wylaniem nadproży razem ze słupami?

I teraz tak: w sypialniach 2.08 i 2.09 otwór jest 100 i tam się jeszcze Twoim zdaniem coś da poszerzyć? I jakie wtedy jest "światło" okna, ile szyba ma?

W sypialniach 2.03 i 2.05 jest przewidziany otwór 80cm i tam na pewno trzeba by było poszerzyć, jak myślisz do ilu cm mozna poszerzyć?

Marcin a jak będziesz na budowie to mógłbyś mi cyknąć fotki Twoich okien tych dwóch obok siebie - jak wyglądają od zewnątrz, na elewacji?

Cały czas mnie męczy ten temat. Jak już postanowię prawie na 99% że rezygnuję z balkonowych na rzecz lepszej ustawności pokoju to znowu zaczynam się zastanawiać...:/

I z iloma osobami bym nie rozmawiała to głosy dzielą się na pół;)

Moja starsza córka, która budową zainteresowana jest hmmm średnio, jak jej przedstawiłam temat to orzekła: ja chcę balkonowe!!! I najlepiej z takim balkonikiem, żebym mogła chociaż stopami wyjść na dwór:bash:

I kumpela z pokoju w pracy patrzy na mnie jak na głupka bo codziennie otwieram nasze balkonowe okno, staję przy barierce i mówię "w sumie to balkonowe fajne jest":sick:

Śmiejecie się ale te okna balkonowe naprawdę są fajne... I dlatego tak się miotam...

I ja bym bardzo chętnie wzięła pod uwagę zdanie pierworodnej, ale jak w takim układzie:

http://img402.imageshack.us/img402/11/wika.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zmieścić koniecznie:

http://img62.imageshack.us/img62/3678/expeditrega0092718pe229.jpg

oraz:

http://img717.imageshack.us/img717/166/trondheimramaozka009680.jpg

a jeszcze chciałaby oczywiście, żeby ten regał oddzielał łózko trochę od pokoju...

i jeszcze mają się zmieścić 2 jakieś małe fotele lub pufy-poduchy i stolik jakiś...

Że o biurku nie wspomnę:/