Lukarna 18.08.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 A tam, trzymamy. Gdybym wiedziała wczesniej że tam ma być izolacja to bym facetowi głośno i wyraźnie o tym powiedziała. A tak: kierownik wiedział że ma izolacja być ale nie wiedział że rurki JUŻ się kładą, my byliśmy przekonani że on te rurki położy po tynkach, a on (hydraulik znaczy) nawet się słowem nie zająknął że izolacja powinna być:/ Wychodzi na to po raz kolejny, że chcąc budować musisz znać wszystko od murarki, ciesielki poprzez zasady układania instalacji, izolacji i co tylko aż do montażu mebli. Bo na żadnego fachowca zdać sie nie możesz. Nic to nie ma co roztrząsać Najprawdopodobniej w czwartek zaczynamy akcję tynki:wave: Dziś gościliśmy Pana Tynka, pomierzył wszystko, czekamy za konkretną wyceną. Gość namawia nas na zrobienie tynków cementowo-wapiennych w garażu, piwnicy, łazienkach i pralni, a resztę lecieć gipsowymi. Zobaczymy wycenę, wtedy postanowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.08.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 nie no Luka, jak tynki położysz......to mnie dogonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Pan Tynek i akcja tynki = super! To się zrobi brudno, ale fajnie:) i naprawdę bardziej domowo. Ekipy są różnie raz z polecenia, raz z przypadku - na szczęście mamy szczęście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 nie no Luka, jak tynki położysz......to mnie dogonisz Przynajmniej sobie pogadamy jak równy z równym:) Pan Tynek i akcja tynki = super! To się zrobi brudno, ale fajnie:) i naprawdę bardziej domowo. Ekipy są różnie raz z polecenia, raz z przypadku - na szczęście mamy szczęście;) Ardea mówisz że brudno przy tynkach jest?? Najbardziej się boję o okna - ale podobno mają być dobrze zabezpieczone:) Witam się poniedziałkowo delikatnie bo kaca mam trochę A za chwilę kumpela i kumpel w pracy robią kawę imieninową - ciekawe czy mi przez gardło przejdzie;) Wieści tynkowe: Pan Tynek okazał się przyjacielem naszego przyjaciela i mój P niejedną wódkę z nim już wypił. Było w tą sobotę trochę śmiesznie bo on straszny gaduła jest (większy ode mnie) i pomiar trwał ponad 2 godziny;) Okazało się co nie było dla mnie zaskoczeniem że mamy prawie 1000m powierzchni do otynkowania:/ I rozważamy 3 opcje: 1. Tynkujemy wszystko cem-wap (kwota około 24 tys.) 2. Tynkujemy garaż, piwnicę, pralnię i łazienki cem-wap a resztę lecimy gipsowymi (równe 20 tys) To własciwie sa 2 opcje bo trzecia trochę z innej beczki: 3. Tynkujemy teraz tylko parter z garażem i górę a piwnice zostawiamy do przyszłego roku i tynkuje teść własnymi ręcami... Przez co zaoszczędzamy trochę ale jeszcze nie wiem ile muszę policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzień dobry:) Wg. mnie brudno to jest po gładziach, bo po tynkach tylko szaro;) Gratuluję kolejnego etapu. Co do opcji to policz czy dużo zaoszczędzisz. Pamiętaj, że musisz wziąć pod uwagę czas realizacji przez Teścia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Z tego co pamiętam kiedyś pisałaś, że nie zamierzacie zimą opalać domu i tylko koza, czy ona da radę ogrzać cały dom? Tynki gipsowe są dużo bardziej wodochłonne niż c-w i niestety dłużej schną a pogoda ma być co raz gorsza niestety. Ja bym pogadała jeszcze z tym fachowcem o tym co będzie jak dom nie będzie ogrzewany dostatecznie dla gipsowych. Piszę chaotycznie bo robota mi się w ręku pali ale mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Zaczynałam 3 razy pisac odpowiedź i zawsze w nieodpowiednim momencie;) Aga oczywiście że biorę pod uwagę czas realizacji tynków przez teścia;) Dlatego właśnie garaż będzie zrobiony raczej przez ekipę bo jmamy zamiar używać go latem 2013 a piwnica może być zrobiona nawet później;)W tym roku zrobimy tam tylko izolację i wylewki, ocieplimy strop i koniec. Muszę policzyć (tylko do końca nie wiem jak) ile wyniósł by nas materiał ale z tego co Esiakiem konsultowałam kiedyś to materiał do ręcznych, cementowo-wapiennych wyjdzie dużo taniej niż do maszynowych robionych ekipą. Pumpa, zadzwonię jeszcze wieczorem do gościa i będę wałkować temat gipsowych w niezbyt dobrze (a raczej źle) ogrzanym domu na zimę. Dzisiaj musimy podjąć decyzję czy robimy większość gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Cześć, ja też imprezowo spędziłam weekend Aga, byłaś kiedyś na budowie, w trakcie robienia tynków? Od gładzi mam lekko zakurzone parapety i tyle. Luka, nie martw się, można zrobić tynki nie robiąc szkód, ja oprócz okien, miałam drzwi i nawet wylweki - po wszystkim panowie posprzątali na błysk. Jak tam imieninowa kawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Cześć Ardea:) Kawa spoko ale ciasta maleńki kawałek tylko;) Gładzie robili Ci Panowie z materiałem?Możesz powiedzieć ile płaciłaś za m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Pytasz o tynki czy gładzie? Gładzie bez materiału, robociznę mamy liczoną całościowo, bo to nasi kompleksowi wykończeniowcy (1 pasjonat i 2 pomocników) i robią nam wszystko, od k-g, płytek, gładzi, malowania po osadzenie parapetów, czyli za wszystko razem się dogadaliśmy. Tynki c -w materiał i robocizna 28zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Aga, byłaś kiedyś na budowie, w trakcie robienia tynków? Od gładzi mam lekko zakurzone parapety i tyle. Byłam i wiadomo, że w trakcie pracy tu spadnie, tam spadnie, ale nasza ekipa na bieżąco sprzątała. Dlatego wydaje mi się, że tynki nie brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tu spadnie, tam spadnie czyli tynki brudzą a, że po posprzątaniu jest czysto to chyba zrozumiałe;) Wg mnie tynkowanie to nie jest czysta robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tu spadnie, tam spadnie czyli tynki brudzą a, że po posprzątaniu jest czysto to chyba zrozumiałe;) Wg mnie tynkowanie to nie jest czysta robota. Tyle, ze brud po tynkowaniu szybciej sie sprząta niz pył po gładziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie mam brudu po gładziach to nie wiem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 20.08.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witajcie dziewczyny. Kurcze...wy ciągle o czymś gadulicie, a to gładzie, a to ogrzewanie, a to kolor a to coś tam...kiedy Wy macie na to czas?? Moze ja taka niezorganizowana jestem ? Co wpadnę na FM do Was na pogaduchy, to nie jestem w temacie...pozagladam, tu i tam, uzupełnię swój dziennik i "lecę".... Trzymajcie sieciepło i pozdrowionka. PS. Lukarna...przepraszam,że tak nie "w temacie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Fulek niektórzy mogą pogadać z pracy no i w sumie większość z nas ma w domach rzeczy robione cudzymi rękoma a Ty wszystko od tylu miesięcy sama i sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 My też nie mieliśmy pyłu po gładziach... wszystko zależy od tego, jakiego sprzętu ekipa używa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 a my w ogóle nie mieliśmy gładzi chociaż nieźle się pyliło jak przecieraliśmy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Pumpa nie robiliście gładzi zupełnie wcale??No kurcze to jak on mi Dolina chce robić to może tez bym nie musiała mieć?? Cześć Fulek:)Jak Pumpa pisze, ja mogę z pracy, raz więcej raz mniej;) I cos Ty, nie przepraszaj, zaglądaj i gadaj nie w temacie ile i kiedy chcesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts