Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Salon z ekspozycją pd-zach będzie wystarczająco doświetlony.

Dokładnie :) :D

Wy to potraficie człowieka na duchu podnieść:)

Dzwonił Pan Tynek, jutro robią nasza sypialnie i pokój Marcina a od czwartku zaczynają kłaść cem-wap.

Jeszcze trochę i wszędzie będzie gładko i szaro-kremowo;)

Zaczekam kilka dni i dopiero pojadę żeby zobaczyć całość na gotowo:)

Wieści przedszkolne:

Dziś dzieci po raz pierwszy zostały same na 2 godz:)

M został chętnie, bez problemu. Jak go odbierałam to Pani mówiła że wszytsko było OK: nie płakał, bawił się ładnie i był grzeczny:)

Pierwsze koty za płoty:)

My zaczynamy we wtorek ;)

Przedszkole we wtorek?

fajnie, że wszystko idzie do przodu

Napisz jeszcze laikowi o co chodzi z wykończeniem tynków gipsowych tym co na wiosnę planujecie

Pan wykończeniowiec mi powiedział, że na tynki cem-wap "daje się" dwie warstwy jeszcze: szpachlę i coś tam jeszcze, a na gipsowe tylko coś tam jeszcze;)

To Ci teraz powiedziałam jak laik laikowi:D

Ale bym się piwa napiła...

Myślicie że wypada mężowi ostatnie z lodówki wyciągnąć??

Ale w końcu to wspólnota majatkowa nas obowiązuje nie??

:D

ps. ja ze swojej zerówki pamiętam tylko jak wyglądała sala i że baaaardzo spodobała mi się taka biało-niebieska mozaika z trójkątów - w przedszkolu takiej nie mieliśmy:)

i tylko we dwie z koleżanką z naszej grupy przedszkolnej chodziłyśmy do "szkolnej" zerówki

Ja miałam to szczęście że szłam do przedszkola ze swoją przyjaciółką z życie prenatalnego jeszcze:) nasze mamy sie przyjaźniły od lat...

I Weronika też szła do przedszkola z córką mojej wieloletniej koleżanki:) i też się znały "od zawsze".

Teraz była trochę rozpacz bo Kasia została w przedszkolu a Wera do szkoły. Ale spotykać się chca bardzo czesto przez co my z kumpelą tez mamy czas na pogaduchy:) a tak może by się nasze drogi rozeszły:)

To się Najmłodszy nachodził do przedszkola:/

Dziś w nocy obudził się z płaczem - ból gardła, katar i gorączka - nie mierzyłam ile ale czoło miał dosyć ciepłe:/

Rano wstał w dobrym humorze, ale katar ma i nie chcę żeby jakiś dziecko się zaraziło od niego:/

A jak mu powiedzialam, że dziś do przedszkola nie pójdzie to powiedział: ja ciem do kola, TELAŚ!!!

To może mu się tam faktycznie podoba;)

A Twój Marcin (bp Ty też masz Marcina o ile dobrze kojarzę?) wcześniej nie chodził do przedszkola?

Wera na razie nie może się doczekac szkoły. Codziennie mi marudzi kiedy i kiedy. Ciekawe kiedy jej ten entuzjazm przejdzie?

No właśnie nie chodził. Teraz zaczynamy od razu na poważnie (z całą dość kosztowną wyprawką). Mój też już chyba od 2 tyg. odlicza dni. Zobaczymy co będzie jak już zacznie chodzić

ps. ja ze swojej zerówki pamiętam tylko jak wyglądała sala i że baaaardzo spodobała mi się taka biało-niebieska mozaika z trójkątów - w przedszkolu takiej nie mieliśmy:)

i tylko we dwie z koleżanką z naszej grupy przedszkolnej chodziłyśmy do "szkolnej" zerówki

Ja ze swojej zerówki pamiętam znienawidzone łazanki na obiad :( Do dziś czuję ten "zapach" :( Oj dużo czasu upłynęło zanim je na nowo polubiłam ;)

Dzięki:) Marcin OK.

Trochę jeszcze katar ma więc dzisiaj jeszcze nie poszedł też, ale mam nadzieję że do poniedziałku się wykuruje.

Niech ta moja kumpela już wraca z tego urlopu bo zwariuję - a tu jeszcze tydzień:)

Wczoraj byłam zajrzeć na budowę, tynki mamy w:

- salonie

- kuchni i spiżarni

- sypialniach i garderobach

- małym pokoju na dole (nie zrobiłam tam zdjęć elektryki cholera:/)

Dzisiaj powinni zacząć cem-wap.

U nas dziś od rana, chyba nawet od nocy leje non stop:(

ps. nawet zdjęć nie pokazuję bo tynki mokre i wyglądają brzydko. Zaczekam aż wyschną i zbieleją:)