Saly 11.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witaj Ja z rewizytą Dom zapowiada się super!!!! Wygodny ustawny życzę ładnej pogody i z przyjemnością będę śledzić postępy Całusy Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.09.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Subiektywnie radzę zrobić balkonowe;) U nas okna mają 99cm szerokości. Otwór w ścianie był na ok. 104cm o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 wprawdzie sporo sprzętów planujesz umieścić w sypialni, ale do malutkich to chyba ona nie należy;)Próbowałaś juz pobawić się z rozplanowaniem odpowiedników mebli na kartce papieru w odpowiedniej skali? Sposób prosty a w zasadzie niezawodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) W mojej przyszłej kuchni ustawiałam paczki styropianu, karotony i palety zeby jakoś to sobie wyobrazić. Edytowane 11 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Aga, wypróbuję Twój sposób, bo na razie to tylko rysuję i polegam na swojej wyobraźni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Lukarna, takie mebelki planujesz jak wstawiłaś? Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 11.09.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Wpadłam z rewizytą, dopiero zobaczyłam projekt i jest świetny, bardzo funkcjonalny bardzo mi się podobają, nie ważne że mokro, garderoby w pokojach dzieciaczków, i nie zgodzę się z opinią, że to będzie miejsce wiecznego i narastającego bałaganu i dobrze że są dwie łazienki, przy 2 córkach to chyba konieczność, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 11.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Siedzę, czytam forum i mam wrażenie że wiem coraz mniej... jakbym czytała o sobie wiadomo już kiedy ruszacie z murami parteru? dalej będzie budował teść z P. czy jednak ekipa? taki teść to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.09.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Aga, wypróbuję Twój sposób, bo na razie to tylko rysuję i polegam na swojej wyobraźni:) Polecam, bo to naprawdę dobry sposób. Zwłaszcza dla mnie, czyli osoby bez wyobraźni przestrzennej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.09.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witajcie Saly i Karola, stawiam wirtualną kawkę Nie było mnie wczoraj bo namówiłam Ministra na spontaniczny wyjazd z Młodszymi do ZOO. I jakież było moje zdziwienie, że pół województwa wpadło na ten sam wspaniały pomysł:/ Takiego tłuku w zoologu jak żyję nie widziałam... Wzięliśmy Średniej rower bo pomyślałam że szerokie, asfaltowe ścieżki ZOO to świetne miejsce na trening świeżo upieczonej cyklistki-bez-bocznych-kółek-i-kija:) Z początku wycieczka zapowiadała się na zwycięzcę konkursu "koszmar minionego lata" - Wera co chwilę w kogoś prawie że wjeżdżała, Marcin ryczał bo był niewyspany i ten upał - 30 stopni:/ Ale potem zrobiła się fajnie - ludzie się jakoś rozleźli po wielkim ZOO, Wera radziła sobie coraz lepiej, Marcina spacyfikowałam:) I mogę oficjalnie powiedzieć, że wycieczka udała się rewelacyjnie:) A o reszcie (znaczy o oknach, planach i budowie) napiszę później bo to za dużo pisania:) a teraz lecimy załatwiac różne sprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.09.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Miłego i owocnego załatwiania różnych rzeczy:) Napisz co tam na budowie słychać, bo rodzinnie idylla:) Ja niestety trochę w papierach siedziałam, ale rodzinny wypad do lasu też zaliczyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.09.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Lukarna strasznie dużo rzeczy do sypialni planujesz zmieścić polecam metodę planowania na papierze milimetrowym, łatwiej zachować skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.09.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No dobra to teraz na chwilę zajęłam dzieciaki;) a ja w końcu mogę się dorwać do Forum:) To po kolei: Co do okien/drzwi balkonowych decyzja nadal nie podjęta:/ Postanowiłam, że zrobię tak: każę murarzom wymurować jak jest w projekcie, jak będą sciany i dach to wtedy może jak wejdę do danego pomieszczenia to mnie oświeci?? Jakiś wspaniały pomysł mi do głowy wpadnie? W razie W zawsze moga podmurować na odpowiednią wysokość bo do okien to u nas jeszcze daleko... Co do wstawionego rzutu to sypialnia najstarszej córki, nastolatki:) I ona ma taki bogaty program meblowy niestety... Łóżko chce mieć dwuosobowe bo twierdzi, że to jej największe marzenie związane z nowym domem (no i garderoba jeszcze:)), regał ostatnio wpadł jej w oko w Ikea i zachorowała na niego... "coś" do siedzenia dla gości, żeby jej się wszyscy po łóżku nie walali (tu nie mam jeszcze pomysłu, ona wspominała o siedziskach - poduchach ale nie wiem czy to jest wygodne) plus malutki stolik... No i nie zapominajmy o biurku które w sumie dobrze byłoby zmieścić Pokazane łóżko wybrałam na chybił-trafił w Ikea, tak, żeby pasowało do regału białego, ładnie razem wyglądają nie? Wczoraj miałyśmy trochę czasu żeby pogadać i wydusiałm z niej że podoba jej się taka kolorystyka: ściany jaśniutko szare, jedna amarantowa i białe meble, może czarne dodatki żeby mdło nie było... Nie wiem jak by to wyglądało, trzeba to przemyśleć. Mam jedna inspirację ale z fioletem, podoba mi się w sumie (zdjęcie z LM): http://img191.imageshack.us/img191/6995/wika1.jpg Uploaded with ImageShack.us Aga opcję ze styropianem przerobię tylko muszę mieć go gdzie ustawiać a na papierze milimetrowym spróbuję teraz:) Karola i Saly dzięki za miłe słowa:) Faktycznie z garderób się cieszę, mam nadzieję że to był dobry pomysł Co do łazienek to sa dwie: jedna na dole druga na górze. Na górze jest tez pralnia, w projekcie jest w pralni tez miejsce na sedes i umywalkę awaryjną ale chyba zrobimy tylko podejście kanalizy a z zamontowaniem "sprzętu" się wstrzymamy... Prawdopodobnie mury ruszą po 20, około 25 września (oby) - będzie murował dalej murarz:) Princesa w naszej sypialni będzie tylko łóżko, stoliki i może jakaś maleńka komoda i wygodny fotel do wieczornej lektury:) Ardea oto tygodniowa praca mojego teścia;) http://img21.imageshack.us/img21/6895/ssa41148.jpg Uploaded with ImageShack.us Jedna ściana kanału w garażu:/ Może do końca tego tygodnia skończy drugą... ufff, ale post:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.09.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Aaaa jakby co to zdaję sobie sprawę z tego, że ten kolor który jest na zdjęciu które wrzuciłam to bardziej flolet ale nie mogłam nic znaleźć z amarantem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.09.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 W poniedziałek przeżyłam szok. Traumę małą. Będąc w mieście wojewódzkim przypadkowo wstąpiłam do OBI. I jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam ILE WSZYSTKIEGO JEST!! Ile jest sedesów. Ile umywalek. Ile różnych paneli. I ogólnie wszystkiego.... Ja nie wiem dlaczego do tej pory sobie tego nie uświadomiłam:) Jak ja wybiorę materiały na wykończeniówkę? Przypuszczam że w innych sklepach budowlano-dekoracyjnych czy jak tam one się zwą jest jeszcze większy wybór... Jaki jest Wasz sposób na eliminacje poszczególnych hmmm asortymentów: - jeździcie po sklepach wielkopowierzchniowych i oglądacie wszystko jak leci - jeździcie po sklepach "branżowych" np tylko płytki, tylko ceramika itd - szukacie w necie?? Wiem, wiem pytanie jest banalne, ale chyba mnie to wszystko powoli przerasta... Wydawało mi się że jak nadejdzie etap wykończeniówki to po prostu będę wiedziała co mi się podoba i będę szukać KONKRETÓW. Ale juz widzę że może być z tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.09.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Lukarna, wiedziałam, że Ty do wszystkiego podejdziesz przygotowana;) To bardzo dobre podejście, bo po początkowej panice przychodzi rozeznanie:) Mnie od sklepów wielkopowierzchniowych boli głowa, nie wiem jak ludzie mogą wypoczywać w centrach handlowych (za to wiem jak można na bagnach;)) Na początek zawsze przeglądam w necie, a potem szukam na żywo i potem znów szukam w necie (konkurencyjnych cen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.09.2011 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ardea ja po prostu chyba wypierałam ze świadomości fakt, że kiedyś będę musiała się za to zabrać I masz rację, wpadłam w panikę Wieczorem marudziłam Ministrowi, że nie dam rady:) Ale przecież mam jeszcze tyle czasu że spokojnie powinnam to ogarnąć Trochę mnie tylko po prostu ilość przytłoczyła... I to, że np ciężko na pierwszy rzut oka znaleźć producenta danego towaru, na kartce przeważnie jest cena i jakieś oznaczenie sklepowe... Dzisiaj w koncu udało mi się pójśc do fryzjera więc wszystkie smutki i troski precz;) Cieszę się ślicznym kolorem na głowie:) I Marcin w końcu wygląda jak facet bo jego też nożyce dosięgły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.09.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 O Marcinowi było ślicznie w takich dłuższych włoskach, wrzuć chociaż na chwilę fotkę to zobaczymy małego faceta:) Jaki masz kolor na głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.09.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Aaa to muszę pstryknąć Marcina;) A ja tradycyjnie ciemne, ale co to za kolor?? Choinka coś jakby czekoladowy brąz, w każdym bądź razie ciemny, śliczny, błyszczący... Próbowałam znaleźć w necie bo mam zapisany numer ale chyba farby Keune nie są zbyt popularne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.09.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Hej Lukarna Ja również nie jestem fanem dużych sklepów - choć mam w okolicy cały zestaw Odkąd jestem na forum inspiracją są forumowicze- podpatruje co mi się podoba i jeśli jest to w granicach mojego budżetu to albo kupuje albo szukam jakiegoś zamiennika Trudno podjąć decyzję w sklepie A już pytanie sprzedawcy - jest bezsensowne - oni doradzają to co chcą aby im zeszło a nie to co jest godne polecenia Jeśli chodzi o totalny mętlik w głowie - także takowy miałam ale już po mału wszystko zaczyna ładnie się układać pozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts