Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam z rewizytą, dopiero zobaczyłam projekt i jest świetny, bardzo funkcjonalny :)

bardzo mi się podobają, nie ważne że mokro, garderoby w pokojach dzieciaczków, i nie zgodzę się z opinią, że to będzie miejsce wiecznego i narastającego bałaganu

i dobrze że są dwie łazienki, przy 2 córkach to chyba konieczność, co? :lol2:

:)

Witajcie Saly i Karola, stawiam wirtualną kawkę:)

Nie było mnie wczoraj bo namówiłam Ministra na spontaniczny wyjazd z Młodszymi do ZOO. I jakież było moje zdziwienie, że pół województwa wpadło na ten sam wspaniały pomysł:/ Takiego tłuku w zoologu jak żyję nie widziałam...

Wzięliśmy Średniej rower bo pomyślałam że szerokie, asfaltowe ścieżki ZOO to świetne miejsce na trening świeżo upieczonej cyklistki-bez-bocznych-kółek-i-kija:)

Z początku wycieczka zapowiadała się na zwycięzcę konkursu "koszmar minionego lata" - Wera co chwilę w kogoś prawie że wjeżdżała, Marcin ryczał bo był niewyspany i ten upał - 30 stopni:/

Ale potem zrobiła się fajnie - ludzie się jakoś rozleźli po wielkim ZOO, Wera radziła sobie coraz lepiej, Marcina spacyfikowałam:)

I mogę oficjalnie powiedzieć, że wycieczka udała się rewelacyjnie:)

A o reszcie (znaczy o oknach, planach i budowie) napiszę później bo to za dużo pisania:) a teraz lecimy załatwiac różne sprawy:)

No dobra to teraz na chwilę zajęłam dzieciaki;) a ja w końcu mogę się dorwać do Forum:) To po kolei:

Co do okien/drzwi balkonowych decyzja nadal nie podjęta:/ Postanowiłam, że zrobię tak: każę murarzom wymurować jak jest w projekcie, jak będą sciany i dach to wtedy może jak wejdę do danego pomieszczenia to mnie oświeci?? Jakiś wspaniały pomysł mi do głowy wpadnie? W razie W zawsze moga podmurować na odpowiednią wysokość bo do okien to u nas jeszcze daleko...

Co do wstawionego rzutu to sypialnia najstarszej córki, nastolatki:) I ona ma taki bogaty program meblowy niestety... Łóżko chce mieć dwuosobowe bo twierdzi, że to jej największe marzenie związane z nowym domem (no i garderoba jeszcze:)), regał ostatnio wpadł jej w oko w Ikea i zachorowała na niego... "coś" do siedzenia dla gości, żeby jej się wszyscy po łóżku nie walali (tu nie mam jeszcze pomysłu, ona wspominała o siedziskach - poduchach ale nie wiem czy to jest wygodne) plus malutki stolik... No i nie zapominajmy o biurku które w sumie dobrze byłoby zmieścić:)

Pokazane łóżko wybrałam na chybił-trafił w Ikea, tak, żeby pasowało do regału białego, ładnie razem wyglądają nie? Wczoraj miałyśmy trochę czasu żeby pogadać i wydusiałm z niej że podoba jej się taka kolorystyka: ściany jaśniutko szare, jedna amarantowa i białe meble, może czarne dodatki żeby mdło nie było... Nie wiem jak by to wyglądało, trzeba to przemyśleć. Mam jedna inspirację ale z fioletem, podoba mi się w sumie (zdjęcie z LM):

http://img191.imageshack.us/img191/6995/wika1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Aga opcję ze styropianem przerobię tylko muszę mieć go gdzie ustawiać:) a na papierze milimetrowym spróbuję teraz:)

Karola i Saly dzięki za miłe słowa:)

Faktycznie z garderób się cieszę, mam nadzieję że to był dobry pomysł:) Co do łazienek to sa dwie: jedna na dole druga na górze. Na górze jest tez pralnia, w projekcie jest w pralni tez miejsce na sedes i umywalkę awaryjną:) ale chyba zrobimy tylko podejście kanalizy a z zamontowaniem "sprzętu" się wstrzymamy...

Prawdopodobnie mury ruszą po 20, około 25 września (oby) - będzie murował dalej murarz:)

Princesa w naszej sypialni będzie tylko łóżko, stoliki i może jakaś maleńka komoda i wygodny fotel do wieczornej lektury:)

Ardea oto tygodniowa praca mojego teścia;)

http://img21.imageshack.us/img21/6895/ssa41148.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jedna ściana kanału w garażu:/ Może do końca tego tygodnia skończy drugą...

ufff, ale post:)

W poniedziałek przeżyłam szok. Traumę małą.

Będąc w mieście wojewódzkim przypadkowo wstąpiłam do OBI. I jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam ILE WSZYSTKIEGO JEST!!

Ile jest sedesów. Ile umywalek. Ile różnych paneli. I ogólnie wszystkiego.... Ja nie wiem dlaczego do tej pory sobie tego nie uświadomiłam:)

Jak ja wybiorę materiały na wykończeniówkę? Przypuszczam że w innych sklepach budowlano-dekoracyjnych czy jak tam one się zwą jest jeszcze większy wybór...

Jaki jest Wasz sposób na eliminacje poszczególnych hmmm asortymentów:

- jeździcie po sklepach wielkopowierzchniowych i oglądacie wszystko jak leci

- jeździcie po sklepach "branżowych" np tylko płytki, tylko ceramika itd

- szukacie w necie??

Wiem, wiem pytanie jest banalne, ale chyba mnie to wszystko powoli przerasta...;)

Wydawało mi się że jak nadejdzie etap wykończeniówki to po prostu będę wiedziała co mi się podoba i będę szukać KONKRETÓW. Ale juz widzę że może być z tym problem...

Lukarna, wiedziałam, że Ty do wszystkiego podejdziesz przygotowana;) To bardzo dobre podejście, bo po początkowej panice przychodzi rozeznanie:) Mnie od sklepów wielkopowierzchniowych boli głowa, nie wiem jak ludzie mogą wypoczywać w centrach handlowych (za to wiem jak można na bagnach;))

Na początek zawsze przeglądam w necie, a potem szukam na żywo i potem znów szukam w necie (konkurencyjnych cen)

Ardea ja po prostu chyba wypierałam ze świadomości fakt, że kiedyś będę musiała się za to zabrać;)

I masz rację, wpadłam w panikę:) Wieczorem marudziłam Ministrowi, że nie dam rady:) Ale przecież mam jeszcze tyle czasu że spokojnie powinnam to ogarnąć;)

Trochę mnie tylko po prostu ilość przytłoczyła... I to, że np ciężko na pierwszy rzut oka znaleźć producenta danego towaru, na kartce przeważnie jest cena i jakieś oznaczenie sklepowe...

Dzisiaj w koncu udało mi się pójśc do fryzjera więc wszystkie smutki i troski precz;) Cieszę się ślicznym kolorem na głowie:) I Marcin w końcu wygląda jak facet bo jego też nożyce dosięgły;)

Aaa to muszę pstryknąć Marcina;) A ja tradycyjnie ciemne, ale co to za kolor?? Choinka coś jakby czekoladowy brąz, w każdym bądź razie ciemny, śliczny, błyszczący...:) Próbowałam znaleźć w necie bo mam zapisany numer ale chyba farby Keune nie są zbyt popularne;)

Hej Lukarna

Ja również nie jestem fanem dużych sklepów - choć mam w okolicy cały zestaw

Odkąd jestem na forum inspiracją są forumowicze- podpatruje co mi się podoba i jeśli jest to w granicach mojego budżetu to albo kupuje albo szukam jakiegoś zamiennika

Trudno podjąć decyzję w sklepie A już pytanie sprzedawcy - jest bezsensowne - oni doradzają to co chcą aby im zeszło a nie to co jest godne polecenia

Jeśli chodzi o totalny mętlik w głowie - także takowy miałam :rotfl:

ale już po mału wszystko zaczyna ładnie się układać

pozdrawiam serdecznie

Saly