Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1) Luka o 18 wczoraj konsumowała tort własnej roboty, a to torty nie są jej mocną stroną

2) jest już następny dzień i zero odzewu

3) Luka, ty żyjesz???!??!?!?!?!

Przepraszam za mój specyficzny humor, ale tak mi się skojarzyło, bo dziś w pracy mój kolega miał urodziny, przyniósł tort własnej roboty i wszyscy kazali mu najpierw spróbować swojego tortu, odliczyli 30 sekund, zobaczyli że przeżył i dopiero rozpoczęli konsumpcję (tak w roli żartu bo kolega jest serio mega uzdolniony w kierunku robienia tortów!)

Cześć;)

Nie było mnie bo mam kompletny młyn w pracy a popołudniami faktycznie - "nacieszam" się mamą:)

Esiak, o jakie kształtki pytasz? I te wentylacyjne czerwone z dziurą? czy o jakie?

Tort robiłam stąd: http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-brzoskwiniowy

Hmm z zewnatrz wyglądał identycznie;) Natomiast w środku, hmmm

Po pierwsze krzywo przekroiłam biszkopt - ale to pikuś. Gorzej że masa z batonikami nie chciała mi się ubić i trochę wsiąkła w biszkopt. Następnym razem dodam po prostu żelatyny - wtedy powinno być OK.

Domi - czarny humor się koleżance włączył?:D

I jeszcze refleksją się chciałam z Wami podzielić.

Nasza najstarsza córka zajmuje najmniejszy pokój w mieszkaniu. Ma on wymiary 2,5 na 3,5 czyli troszkę ponad 8,5m. Dzisiaj robiłyśmy przemeblowanie i doszłam do wniosku że to naprawdę nie jest taki maleńki pokój...

Mieści się w nim:

- duża 3-drzwiowa szafa (zdziwiłam się że ona ma tylko 1,5m szerokości - jest naprawdę pojemna, mieści całą pokaźną garderobę córki plus reczniki na górnej półce;))

- regał na książki 60cm

- łózko 90 x 200

- biurko

- stolik Lack ikeowski na którym stoi telewizor (bynajmniej nie płaski;))

- stolik "kawowy"

- pufa

- w rogu rower stacjonarny;)

I naprawdę pokój nie jest bardzo zagracony - jest ciasno ale tak bez przesady;) Ciasno się robi jak przyjda do niej 3 koleżanki;)

I teraz refleksja:

dlaczego nie budujemy mniejszego domu??

Ale chyba za późno, co??

Otwieram wino, chce ktoś??

A myślisz że bardziej Ci pomoże wirtualny kop w tyłek pod tytułem "bierz się w garść bo Twój dół dobrze na pannę L nie wpływa"??

Czy raczej wirtualne przytulenie do mej obfitej piersi??

No wino ja żłopię. Ale w barku mam jakieś 2 czy 3 butelki łiski (nie cierpię paskudztwa), limonczello, finlandię (a właśnie, gdzie ta Aga tak mi się skojarzyło), gorzką żołądkową, jakis wynalazek łiski likierowa czy coś... a tam poszłam sprawdzić dokładnie więc mam jeszcze 2 likiery: czekoladowy i cytrynowy, 2 butelki chianti nie mam pojęcia skąd i żubrówkę. A i nowy nabytek od mamusi - szeridana czy coś tam - takie dwukolorowe;)

To co chcesz, leję;)