Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teściu grzeje bo noce chłodne są, a on tam śpi. Ale nie wiem czy codziennie odpala...

Ale musiałabyś widzieć moją zdziwiona minę jak przejeżdżałam jakiś czas temu koło budowy i ujrzałam dym z komina:D:D

Pstryczki na gotowo - 120cm. To znaczy się tak miały być a jak zrobili? Przy najbliższej wizycie sprawdzę to bo już niczego pewna być nie mogę.

Np. w pralni mam włącznik światła a jakiś 20-30 cm niżej jest kontakt do żelazka. I teraz pytanie za 100punktów:

- Myślisz że puszki są jedna nad drugą??

Odp:

Oczywiście że nie!!!

Kto by zwracał uwagę na takie bzdury - przecież to tylko pralnia:/

A dziś zauważyłam że w pokoju Marcina jest ta sama sytuacja: włączniki do swiatła (górne i do garderoby) a na dole podwójne gniazdko - przesunięcie jakies 10cm, wrrrrrrrrrrrrrr

Luka, ale jest taniej, wyobraź sobie co możesz zrobic z kasą zaoszczędzoną na elektryce i od razu będzie lepiej:) Niektóre niedociągnięcia może da się ramkami zamaskowac.

Mój elektryk bawił się ponad 3msc. z elektryką naszego małego domku:sick: ale chciałam pśtryczki nie niżej niż 110 i nie wyżej niż 115 - na ile zrobił?

Tak, na 112,5 sprawdzałam miarką:D

Wierzymy :yes:

Przekonywująca jestem, nie??:)

Luka, ale jest taniej, wyobraź sobie co możesz zrobic z kasą zaoszczędzoną na elektryce i od razu będzie lepiej:)

No coś Ty, nic sobie nie muszę wyobrażać. Kasa zaoszczędzona na elektryce i innych rzeczach będzie jak znalazł na odsetki kredytu który lezy niewykorzystany takie mamy obsuwy czasowe. Czysty zysk, mówię Ci.

Dobrze że wypiłam duża lampkę wina to mogę Ci to "bez nerw" napisać;)

Ale spoko, w końcu się ta budowa skończy, no nie??

I się smiać z tego będę:rolleyes:

Mój elektryk bawił się ponad 3msc. z elektryką naszego małego domku:sick: ale chciałam pśtryczki nie niżej niż 110 i nie wyżej niż 115 - na ile zrobił?

Tak, na 112,5 sprawdzałam miarką:D

A bo takie nieprecyzyjne dałas instrukcje;)

Masz rację, święte słowa: najważniejsze że do przodu...

Przecież jeszcze rok temu było tak:

Uploaded with ImageShack.us

I w południe:D:D:D:D

http://img64.imageshack.us/img64/6725/ssa41282.jpg

http://img441.imageshack.us/img441/9092/ssa41292.jpg

I tym samym wszem i wobec ogłaszam że osiągnęliśmy

STAN ZERO

A teraz?? Spać już mozna od biedy;)

I teraz pytanie za 100punktów:

- Myślisz że puszki są jedna nad drugą??

Odp:

Oczywiście że nie!!!

Kto by zwracał uwagę na takie bzdury - przecież to tylko pralnia:/

A dziś zauważyłam że w pokoju Marcina jest ta sama sytuacja: włączniki do swiatła (górne i do garderoby) a na dole podwójne gniazdko - przesunięcie jakies 10cm, wrrrrrrrrrrrrrr

Wiem jak to wkurza, ale wiem tez, ze potem tego nie zauważysz. Żadne to pocieszenie, ale taka jest prawda.

Koza pierwsza klasa:)

Ja tam widzę różnicę między mokrymi a suchymi tynkami.. wszystko pięknie się prezentuje..

my pstryczki tez jakoś nisko zamieściliśmy około 110 cm (ze względu na dzieci..) syn do klamek bez problemu sięga w obecnym mieszkaniu więc w nowym domu chyba też nie będzie problemu a pstryczki na podobnej wysokości.., problem jest taki, ze lubi pstrykać światło:)

my elektrykę samo robiliśmy i w zasadzie jesteśmy zadowoleni.. kable są, prund wszędzie jest.. i jakoś to funkcjonuje.. gdyby nasz elektryk to robił to co najmniej 1 km kabla poszłoby więcej:) i skrzynki bezpiecznikowe byłyby 2 razy większe.. a już są jedna na 48 a druga na 24..

Ja tam widzę różnicę między mokrymi a suchymi tynkami.. wszystko pięknie się prezentuje..

Baaardzo dziękuję - chociaż żadna w tym moja zasługa:)

my pstryczki tez jakoś nisko zamieściliśmy około 110 cm (ze względu na dzieci..) syn do klamek bez problemu sięga w obecnym mieszkaniu więc w nowym domu chyba też nie będzie problemu a pstryczki na podobnej wysokości.., problem jest taki, ze lubi pstrykać światło:)

my elektrykę samo robiliśmy i w zasadzie jesteśmy zadowoleni.. kable są, prund wszędzie jest.. i jakoś to funkcjonuje.. gdyby nasz elektryk to robił to co najmniej 1 km kabla poszłoby więcej:) i skrzynki bezpiecznikowe byłyby 2 razy większe.. a już są jedna na 48 a druga na 24..

Kamila kurcze takie duże macie skrzynki?

U nas się zmieściło wszystko w jednej 36:/ oby się nie okazało że teściu i tutaj przyoszczędził:/

Ale robił zgodnie z projektem (podobno) więc pozostaje mi mieć nadzieję...

Przecież to tylko pralnia;)

Własne orzechy - pychota:)

Czepiam się, nie??

Dziewczyny, kawa?? Bo zasnę...

I doskonale Cię rozumiem - w złych chwilach mam dokładnie taki sam odruch - spać spać spać...

Podobno jako dziecko jak się czegoś przestraszyłam, zmartwiłam to momentalnie szłam spać.

ps. ale wiesz co MSU? wolę jak ciskasz piorunami i się wkurzasz, jak lecą inwektywy i gromy. Taka spokojna i odseparowana MSU mnie martwi.

Bardzo.