Lukarna 09.10.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 cześć dziewczyny, co Wy tu wyprawiacie? normalnie ślinotoku z wodotryskiem dostałam. ja chcę macchiato i to z malinami. mniam Lukarna ostrzegała, że zaglądasz tu na własne ryzyko;) Dobrze Aga piszę, ostrzegałam:) Laski, dawno żadnej imprezy przy muzyce nie było, nie? Myslałam że się Esiak poczuje wywołany do tablicy a on milczy... coś o imprezie podsłyszalam....a tu znów wóda (i seks) Malka od razu widać że ciągnie swój do swojego:lol2: Jak bym miała dzisiaj zarzucić, to by było naprawdę mega depresyjne, wiec lepiej Ty cos zapodaj:sick: A tak serio to moglybysmy sie wszystkie spotkac, gdzies tak w polowie drogi najlepiej Ja tam jestem za. Może w jakimś SPA?? Oj tam, najwyżej w muratorze by nas opisali Pamiętacie, wesoły winny autobus miał być! I spotkanie u mnie na tarasie:) prawdziwe pyszności dzis zapodajecie, szkoda, że tylko wirtualnie można się nimi nacieszyć Luka - tynki są fajne - białe i takie gładziutkie - no i ta koza - całkiem domowo Dzięki Ewa:) I częstuj się - Aga ma tego dużo:) Witam szanowne towarzystwo:) I pytanie mam: czy muszę wiedzieć na etapie kanalizy jaki dokładnie brodzik (model) będę miała? Tzn pod kątem tego gdzie odpływ ma być... Bo wiem że będzie 100 x 90 ale P każe mi wybierać konkretny model żeby teść mógł odpowiednio rurę kanalizacyjną wsadzić. Więc wzięłam pierwszy lepszy schemat brodzika z Koła, gdzie odpływ jest pośrodku dłuższego boku (15cm od krawędzi) i mu powiedziałam że mają zrobić tak. Przecież przesunięcie odpływu o kawałek jak potem wybiorę inny chyba nie będzie dużym problemem co?? I jeszcze pytanie mam o odpływ liniowy ale najpierw muszę schemat narysowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.10.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak zaleją Ci go wylewką to moze byc problem z przesunieciem:sick: ( miejsce gdzie mialam miec prysznic zostawilam bez wylewki, tyle ze mam odplyw liniowy i dopiero po montazu odplywu zalaliśmy dziurę ze spadkiem, zrobiłam tak za radą Agi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 I drugi dylemat:) Dolna łazienka wygląda takhttp://imageshack.us/a/img217/6054/66277278.jpg Uploaded with ImageShack.us Kabina ma wymiary 155 x 80 (plus minus)Drzwi 70 maja się otwierać do środka. Gdzie zrobić odpływ do odwodnienia liniowego? Wersja czerwonaOdpływ pod krótszą scianą, na całą szerokość kabiny. Spad zrobiony w kierunku czerwonych strzałek.Czy nie będzie problemu z drzwiami?? bo zrobią się nieszczelne jak w ten sposób będzie spad płytek:/ Wersja zielonaOdpływ pod dłuższą ścianą. Jakiej długości musi być odpływ?? Tez na całą ścianę?? Spad w kierunku zielonych strzałek. 1.Która wersja lepsza jest??2. Czy zostawić to miejsce bez wylewki i później sami zrobimy z odpowiednim spadem? Pomocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak zaleją Ci go wylewką to moze byc problem z przesunieciem:sick: ( miejsce gdzie mialam miec prysznic zostawilam bez wylewki, tyle ze mam odplyw liniowy i dopiero po montazu odplywu zalaliśmy dziurę ze spadkiem, zrobiłam tak za radą Agi ) No właśnie, wyjściem z sytuacji jest też pozostawienie tego prysznica bez wylewki... Nie chcę teraz wybierać brodzika ale jak będę musiała to wybiorę, trudno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.10.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Nie chcę teraz wybierać brodzika ale jak będę musiała to wybiorę, trudno;) Nic nie musisz ! .. jak nie chcesz to nie wybieraj teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dlatego na odczepnego dałam im ten schemat ale teraz trochę się martwię czy potem nie będzie problemu:) Chociaż w sumie jak mawiała moja babcia: Przyjdzie czas - będzie rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dzięki Ewa:) I częstuj się - Aga ma tego dużo:) Całą galerię Witam szanowne towarzystwo:) I pytanie mam: czy muszę wiedzieć na etapie kanalizy jaki dokładnie brodzik (model) będę miała? Tzn pod kątem tego gdzie odpływ ma być... Bo wiem że będzie 100 x 90 ale P każe mi wybierać konkretny model żeby teść mógł odpowiednio rurę kanalizacyjną wsadzić. Więc wzięłam pierwszy lepszy schemat brodzika z Koła, gdzie odpływ jest pośrodku dłuższego boku (15cm od krawędzi) i mu powiedziałam że mają zrobić tak. Przecież przesunięcie odpływu o kawałek jak potem wybiorę inny chyba nie będzie dużym problemem co?? I jeszcze pytanie mam o odpływ liniowy ale najpierw muszę schemat narysowac;) Jak zaleją Ci go wylewką to moze byc problem z przesunieciem:sick: ( miejsce gdzie mialam miec prysznic zostawilam bez wylewki, tyle ze mam odplyw liniowy i dopiero po montazu odplywu zalaliśmy dziurę ze spadkiem, zrobiłam tak za radą Agi ) Dokładnie tak jak MSU napisała: jak sie coś zmieni przesunąć bedzie problem. Trzeba będzie skuwać wylewkę. Niech zostawią "dziurę". Będziesz miała już brodzik to dopasują i zaleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 my zrobiliśmy wylewkę pod brodzik, jakby coś nie pasowało będziemy kuć. A pewnie nie bedzie, gdyz na etapie wylewek miałam wybrany brodzik, na który dziś zapewne sobie nie pozwole (gdzie ja miałam łeb ) co do spadku: dzień dobry się z państwem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 my zrobiliśmy wylewkę pod brodzik, jakby coś nie pasowało będziemy kuć. A pewnie nie bedzie, gdyz na etapie wylewek miałam wybrany brodzik, na który dziś zapewne sobie nie pozwole (gdzie ja miałam łeb ) co do spadku:[ATTACH=CONFIG]141062[/ATTACH] dzień dobry się z państwem:) Malka, taki spadek pod kątem bedzie wygodny? Ja mam w lewo stojąc na wprost deszczownicy (coś jak zielone u Lukarny) i mój błędnik czuje dyskomfort:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ja mam cos a'la na czerwono, ale i prysznic mam 80x120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 ja mam cos a'la na czerwono, ale i prysznic mam 80x120 No własnie wg. mnie lepiej to coś na czerwono. Ale to baaardzo subiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 spadek 1-2 procent dla błednika jest nieodczuwalny , a nie zrobi się szpara pod drzwiami - chyba, że planujesz uszczelkę -to nie ma o czym gadac -wersja czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 spadek 1-2 procent dla błednika jest nieodczuwalny , a nie zrobi się szpara pod drzwiami - chyba, że planujesz uszczelkę -to nie ma o czym gadac -wersja czerwona. Tez tak myslałam, ale jakoś wyczulona chyba jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.10.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 U nas cała łazienka na jeden poziom a tylko w kabinie jest lekki spad do brodzika.. MSU jeśli masz ściankę (szklaną/murowaną) między prysznicem a resztą łazienki to całą podłogę możesz zrobić na prosto a tylko w brodziku spad do czerwonego odpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.10.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cześć Wszystkim:) Luka, ja będę miała brodzik montowany już po wylewkach i jakoś tam trzeba będzie coś podkuwać. Tam gdzie bez brodzika wylewka była robiona przez kafelkarza. Odpływ liniowy nie powinien być na całą ścianę, bo jakoś musi go kafelkarz obrobić, troszkę mniejszy u mnie do walk in 120x120 założyliśmy 90. Jak jesteście przy temacie łazienkowym to pozwolisz Luczka, ze spytam u Ciebie:) Czy można profile drzwi prysznicowych zamontować do ściany i potem położyć gres (żeby ten profil się trochę ukrył pod gresem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 U nas cała łazienka na jeden poziom a tylko w kabinie jest lekki spad do brodzika.. MSU jeśli masz ściankę (szklaną/murowaną) między prysznicem a resztą łazienki to całą podłogę możesz zrobić na prosto a tylko w brodziku spad do czerwonego odpływu I tak mam zrobione a nie zrobi się szpara pod drzwiami - chyba, że planujesz uszczelkę -to nie ma o czym gadac -wersja czerwona. Drzwi stoją na prostym, nie potrzeba uszczelek spadek jest wzdluz linii szyby, idzie z kilna - nie wiem jak to opisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 my zrobiliśmy wylewkę pod brodzik, jakby coś nie pasowało będziemy kuć. A pewnie nie bedzie, gdyz na etapie wylewek miałam wybrany brodzik, na który dziś zapewne sobie nie pozwole (gdzie ja miałam łeb ) młoda i gupia byłaś:D co do spadku:[ATTACH=CONFIG]141062[/ATTACH] dzień dobry się z państwem:) Malka, taki spadek pod kątem bedzie wygodny? Ja mam w lewo stojąc na wprost deszczownicy (coś jak zielone u Lukarny) i mój błędnik czuje dyskomfort:sick: Wygodny jak wygodny ale tak się da?? nie będzie problemu z położeniem płytek? ja mam cos a'la na czerwono, ale i prysznic mam 80x120 A masz dziurę pod drzwiami przez to? spadek 1-2 procent dla błednika jest nieodczuwalny , a nie zrobi się szpara pod drzwiami - chyba, że planujesz uszczelkę -to nie ma o czym gadac -wersja czerwona. Ja myślałam że uszczelka pod drzwiami to musi być... Bo mój P gada o jakiś murku małym pod drzwiami:sick: U nas cała łazienka na jeden poziom a tylko w kabinie jest lekki spad do brodzika.. MSU jeśli masz ściankę (szklaną/murowaną) między prysznicem a resztą łazienki to całą podłogę możesz zrobić na prosto a tylko w brodziku spad do czerwonego odpływu Tylko że u mnie cały ten prostokąt 80x155 to jest własnie kabina, bez brodzika. MSU juz ma gotowy to ja mam problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cześć Wszystkim:) Luka, ja będę miała brodzik montowany już po wylewkach i jakoś tam trzeba będzie coś podkuwać. Tam gdzie bez brodzika wylewka była robiona przez kafelkarza. Odpływ liniowy nie powinien być na całą ścianę, bo jakoś musi go kafelkarz obrobić, troszkę mniejszy u mnie do walk in 120x120 założyliśmy 90. Jak jesteście przy temacie łazienkowym to pozwolisz Luczka, ze spytam u Ciebie:) Czy można profile drzwi prysznicowych zamontować do ściany i potem położyć gres (żeby ten profil się trochę ukrył pod gresem??? Pytaj pytaj, chociaz ja jedynie mogę poczytać odpowiedzi bo sama nie wiem:) Drzwi stoją na prostym, nie potrzeba uszczelek spadek jest wzdluz linii szyby, idzie z kilna - nie wiem jak to opisac Spoko, ja rozumiem. Drzwi na prostym i nie ma dziury. Ale spadek masz dokładnie jak moje czerwone czy trochę jak Malki niebieskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.10.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak Twoje czerwone, tyle ze ja mam ciut inne wymiary 80x120, i deszczownica bedzie wisiec po srodku tej scianki 80cm, czyli nad czerwonym.( masło maślane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Jak jesteście przy temacie łazienkowym to pozwolisz Luczka, ze spytam u Ciebie:) Czy można profile drzwi prysznicowych zamontować do ściany i potem położyć gres (żeby ten profil się trochę ukrył pod gresem??? Trzebaby dopytać kogoś mądrego. Ale jeśli lustra montuje się z małą wolną szczeliną, bo dom "osiada" to balabym sie, że drzwi tak "ciasno" zamontowane moga pęknąć. Z tym, że ja ogólnie zawsze na zimne chcę dmuchac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts