Ardea 09.10.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 O tym to ja nawet nie pomyślałam, bardziej się bałam podchodzenia wody pod gres:o No przecież pytam mądrych:P Wiem, że niektórzy profile wstawiają już przed tynkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Hmm w sumie to mnie te profile też jakby dotyczą...Chociaz na początku planuję firanki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.10.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Luka Ty to musisz na wyobraźnię działać - naga, mokra Luka, za przejrzysta powiewającą firanką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Wygodny jak wygodny ale tak się da?? nie będzie problemu z położeniem płytek? Luka, dłuższa ściana to 150 cm, czyli cały spadek od najdalej (odpływu) do najbliżej to 1,5 cm - niektórzy maja bardziej krzywe podłogi u mnie w mieszkaniu był spadek 7 cm na dł 4 m -a parkiet leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Luka Ty to musisz na wyobraźnię działać - naga, mokra Luka, za przejrzysta powiewającą firanką... Padnę z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.10.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Lukarna tak sobie jeszcze pomyślałam, że to zależy gdzie będzie prysznic zamontowany.. jeśli na tej krótkiej ścianie to dobrze by było aby odpływ był pod tą samą ścianą.. tu gdzie drzwi do kabiny zrobiłabym minimalny spadek a dalej ciut ciut większy.. a rozważałaś może brak drzwi? bok kabiny na metr i takie przejście na 55cm? wszystko zależy gdzie powiesisz prysznic.. poza tym na 1,5 m nie musi być aż 1,5cm spadku.. najważniejsze by kafle były idealnie położone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.10.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 właśnie dokładnie to samo pomyślałam, co Kamila. jak nie będziesz na początku miała drzwi, to może dojdziesz do wniosku, że nie są one wcale potrzebne. mnie przerażają wszelkie profile, prowadnice i czyszczenie tego. jeszcze zależy jakiej jakości wodę macie. ja mam teraz parawan szklany na wannie - kawał szyby i na dole tylko uszczelka i kamień tak się zbiera na tej uszczelce, że tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Luka Ty to musisz na wyobraźnię działać - naga, mokra Luka, za przejrzysta powiewającą firanką... Kurcze wiedziałam że coś pisze źle, myslałam o ZASŁONCE:lol2: Luka, dłuższa ściana to 150 cm, czyli cały spadek od najdalej (odpływu) do najbliżej to 1,5 cm - niektórzy maja bardziej krzywe podłogi u mnie w mieszkaniu był spadek 7 cm na dł 4 m -a parkiet leży Masz rację Malka, przesadzam jak zwykle:) Ale 7 cm - nieźle:D Padnę z Wami A ja to co?? Lukarna tak sobie jeszcze pomyślałam, że to zależy gdzie będzie prysznic zamontowany.. jeśli na tej krótkiej ścianie to dobrze by było aby odpływ był pod tą samą ścianą.. tu gdzie drzwi do kabiny zrobiłabym minimalny spadek a dalej ciut ciut większy.. a rozważałaś może brak drzwi? bok kabiny na metr i takie przejście na 55cm? wszystko zależy gdzie powiesisz prysznic.. poza tym na 1,5 m nie musi być aż 1,5cm spadku.. najważniejsze by kafle były idealnie położone.. właśnie dokładnie to samo pomyślałam, co Kamila. jak nie będziesz na początku miała drzwi, to może dojdziesz do wniosku, że nie są one wcale potrzebne. mnie przerażają wszelkie profile, prowadnice i czyszczenie tego. jeszcze zależy jakiej jakości wodę macie. ja mam teraz parawan szklany na wannie - kawał szyby i na dole tylko uszczelka i kamień tak się zbiera na tej uszczelce, że tragedia. Prysznic na krótszej ściance a o drzwiach to po cichutku mam nadzieję że ich nie będzie trzeba montować. Ale jak jestem na budowie "na żywo" to jednak wdaje mi się że bedzie chlapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cześć Luka i reszta brygady Przyszłam zobaczyc co słychac i trafiłam na temat w którym mogę się wypowiedzieć a zatem: Zdecydowanie liniowy na czerwono Ja mam zblizone wymiary u dziewczynek w łazience i taki sam układ I drzwi sa na prostym odcinku a spad dopiero za nimi ale nie tak do klina bo ten klin ciężko ładnie wykonczyć .... ja mam zrobiony spadek ,,,,,,,, kurde, nie ma szans tego wytłumaczyć Rusze chyba 4 litery i zrobie Ci fotki Zaraz wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 wróciłam zestresowałam Julkę bo akurat brała prysznic a ja jej do łazienki wparowałam w dodatku z aparatem Zel musiał stanąc do zdjęcia bo mi ostrości nie chciało złapać A zatem wygląda to tak: Zamkniete drzwi http://imageshack.us/a/img820/3571/dsc0047oe.jpg Uploaded with ImageShack.us u dołu uszczelka. od strony zawiasów uszczelka , od strony kalmki uszczelka z magnesem I prysznic z lotu ptaka http://imageshack.us/a/img850/9681/dsc0048irc.jpg Uploaded with ImageShack.us niebieskie - MINIMALNY spad w stronę kabiny zatem drzwi sa na "prostym" odcinku pomarańczowe i czerwone tak jak pokazują strzałki Wszystko działa bez zarzutu pod warunkiem, że odpływ nie jest akurat zapchany włosami julki (myje głowe pod prysznicem CODZIENNIE !!!) Co do wylewki - zdecydowanie się wstrzymnac i zrobic potem. My zrobilismy od razu i wszystkie były rozkuwane i poprawiane przez glazurnika !!! bez sensu ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.10.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Pinacolada, ale masz to po mistrzowsku zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.10.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Pinacolada dzięki stokrotne!! Że też Ci się chciało specjalnie dla mnie zdjęcia robić Tak jak MSU mówi zrobione masz świetnie! Muszę to druknąć na kolorowej drukarce i pokażę P o co chodzi:) Jeszcze raz dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Luka, teraz tylko dobrego kafelkarza musisz znaleźć, który Ci tak ładnie spadki wyprowadzi;) Dzień dobry:) Edytowane 10 Października 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.10.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Luka, teraz tylko dobrego kafelkarza musisz znaleźć, który Ci tak ładnie spadki wyprowadzi;) Dzień dobry:) A teściu nie potrafi ?? Najwyzej wprowadzi kilka zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.10.2012 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Cześć, z tego wrażenia się nawet nie przywitałam:) Ostatnio właśnie mówiłam do P że powinniśmy się chyba za wykończeniowcem powoli rozglądać...Ale teraz zaczynamy w pracy wykończeniówkę 3 nowych mieszkań pod biura więc będę miałą kontakt z ekipami;) może sie coś wybierze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 A teściu nie potrafi ?? Najwyzej wprowadzi kilka zmian No jak nie potrafi!!!??? Na pewno potrafi i z chęcią sie podejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.10.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Pozwólcie że spuszczę na to zasłonę milczenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Pozwólcie że spuszczę na to zasłonę milczenia;) Oj, chyba lepiej nie milczeć w tej sprawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.10.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Oj, chyba lepiej nie milczeć w tej sprawie;) Aga ma rację. Za wczasu głośno i stanowczo powiedzieć, że tatus będzie mógł posprzątać jak kafelkarz skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Luka nic nie powiesz, to szanowny Teśc kupi sobie maszynkę do cięcia płytek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts