Lukarna 27.06.2011 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Eee tam, ja w końcu tez będę miała, całe 2 tygodnie:) ps. jakos sie muszę pocieszać nie?? ps2. przeciez ja tak lubię swoją pracę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 co z tego jak sama z dzieciakami w domu gniła będę bo mężu urlopu nie ma :/ no ale przynajmniej oblecę wszystkie okoliczne sklepy z płytkami i meblami żeby mieć rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Esiak, Ty mój prawie-sąsiedzie;) ustalmy to: 10 cm styro na podłodze parteru, a na poddaszu 5 tak?? I co to rolety nadstawne??;( O obmiary zapytam przy zamawianiu okien:) ps. fajnie si ę siedzi na forum w nocy, gorzej, że muszę wstać przed 6 buuuu no pytanie czy w ogóle zamairzasz mieć rolety? jeśli tak, to warto na tym etapie przygotować otwory okienne pod rolety nadstawne, które są montowane razem z oknami i ładnie później przykryte ociepleniem, tak że nie widać samych skrzynek - spójrz tutaj za obmiar okna odpowiedzialność bierze montażysta i to on później zamawia okna o danym wymiarze, więc nie rozumiem co za cep nie brałby poprawki na piankę, kotwy i np profile poszerzające...? to od takiego montażysty uciekaj jak najdalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 a te rolety to zdają egzamin? bo w sumie nikt ze znajomych tego nie ma i nawet nie brałam tego pod uwagętacy montażyści to ponoć w moim mieście nie rzadkość stąd ostrzeżenie dostałam, w sumie to nie od dziś wiadomo, że nawet najlepsze okna mogą zepsuć partacze je montujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 a te rolety to zdają egzamin? bo w sumie nikt ze znajomych tego nie ma i nawet nie brałam tego pod uwagę a mają w ogóle rolety? a jeśli mają, to tylko zewnętrzne? mocowane do elewacji? rolety nadstawne to żadna nowość, są na rynku już ładne parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 no właśnie nikt nie ma żadnych rolet, na moim osiedlu gdzie się buduję też w żadnym domu w okolicy nie widziałamw jakim celu tak naprawdę się je montuje? (głupie może pytanie ale ja oprócz antywłamaniowym innego nie znajduję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 np w celu izolacji cieplnej i akustycznej...rolety zmniejszają współczynnik przenikania ciepła całego otworu okiennego, a w upalne i nasłonecznione dni zmniejszają temperaturę wewnętrzną pomieszczeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Pumpaluna ale dzieci się będą cieszyć że mają mamę w domu, a Ty będziesz miała czas, żeby w domu wszystko porobić i na forum posiedzieć:) I jak mówisz po sklepach polatać, pooglądać, powybierać... Ja wezmę chyba 2 tygodnie i 2 dni urlopu, od 7 lipca (bo 9 jedziemy nad morze więc żebym się miała jak spakowac) do 24 lipca, a mój mąż ma urlop od jutra do do 17. Ale też spędzimy tylko tydzień nad morzem razem inne dni będzie pracował na budowie + w dodatkowej pracy:/ Ale po cichu liczę, że jeszcze 2 tyg we wrzesniu będę zmuszona wziąc bo teściowa jedzie do sanatorium a ona mi się najmłodszym zajmuje, więc jeszcze jakas pespektywa przede mną Esiak, w projekcie mam przewidziane rolety na parterze. Poddasze mocno by mnie szarpneło po kieszeni bo mam tam 4 drzwi balkonowe plus 6 okien 150*150:( Ale na parterze właśnie miałyby być takie chowane (nadstawne:)) Z Panem Robertem na ten temat rozmawiałam i mówił, ze jedynie z tarasowymi może być problem że nadproże strunobetonowe czy jakies tam musi być. A ty niedługo masz miec montaż, prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 niedługo jak niedługo... koniec lipca, początek sierpnia... ja wszędzie stosowałem nadproża strunobetonowe o wysokości 7cm, koszt takiego na Twoje okno o szerokości 180cm (okno 150cm) to 2x 37zł netto przy grubości muru 24cm (bo wtedy wchodzą 2 nadproża, każde po 12cm)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 o tej izolacji cieplnej bym nie pomyślała, tyle że (na mój rozum patrząc) przynosiłyby efekt przy ciągłym a przynajmniej częstyn opuszczeniuja bardzo lubię jasne pomieszczenia i pewnie poza nocą bym nie zasłaniała zwłaszcza, że u nas w domu to za widno nie będzie, nawet się przez moment zastanawialiśmy czy u dzieci w pokojach nie dać dachowych, żeby widniej było. w salonie też kiszka bo 6m dalej jest warsztat sąsiada. muszę go jakimiś bluszczami obsadzić żeby do reszty widoku nie mieć schrzanionego Esiak - nadproża masz gotowe? u nas będą lane, strop zresztą też lany, wyszło nam że to ok 6tys taniej niż jakbyśmy terrive brali i nadproża gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Lukarna, tak patrzę na Twoje okna balkonowe i może zrezygnuj z nich..? myśmy też mieli jedno takie w sypialni i zamieniliśmy na zwykłe okno...co to za okna balkonowe bez balkonów? dużo więcej światła nie dają, bardziej niebezpieczne dla dzieci, droższe, więcej do umycia, itd...pomyśl nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 tak, wszystkie nadproża mam gotowe, wylany jest tylko łuk okna tarasowego, ale on jest razem z wieńcem i stropem wylewany...no na strop monolityczny pójdzie dużo stali no i multum betonu, załóżmy, że robocizna Wam tak samo policzą, to mówisz, że teriva drożej wychodzi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Wiesz Esiak dla mnie okna to śpiew przyszłości, najszybciej wiosna 2012 dlatego się w temat nie zagłębiałam jeszcze. Chociaż widzisz te nadproża to już by musiały być teraz, tzn jak ściany będą murować. A sprawdzałeś jaka jest różnica pomiędzy zwykłym nadprożem a tym strunobetonowym?? W cenie oczywiście:) Ja na razie rozmawiałam o oknach jedynie z panem Robertem bo mam go pod ręką że tak powiem ale z tego co czytam to bardzo dobre okna, więc może się na nie zdecydujemy. Ale tak jak mówię to decyzja bliżej późnej jesieni. Może jak kiedyś będe przejeźdżać przez Puszczykowo to wpadnę do Ciebie obejrzeć na zywo jak się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 O tym, że niebezpieczne dla dzieci nie pomyslałam... Robiąc projekt od razu wiedzieliśmy, że balkonów nie będzie bo i po co. A to okno balkonowe miała być taka mozliwość otwarcia trochę pokoju na "świat" i szczerze mówiąc trochę po to, żeby posciele wywietrzyć Co prawda te nasze sypialnie trochę nieustawne są i zmiana balkonowego na zwykłe by trochę dała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 zapraszam, zapraszam brałem tylko raz nadproża typu L, więc L19 o dł. 210cm kosztowało 38zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 W wolnej chwili zadzwonię z ciekawości do Konbetu po prostu:)A Ty bywasz czasem w Śremie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 albo zamiast 2 balkonowych dać w to miejsce jedno ładne, szerokie, duże okno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.06.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 W wolnej chwili zadzwonię z ciekawości do Konbetu po prostu:) A Ty bywasz czasem w Śremie? niestety nie bywam... ostatni raz to po wypis hipoteki z sądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 albo zamiast 2 balkonowych dać w to miejsce jedno ładne, szerokie, duże okno... Nie da się, każde okno balkonowe jest w osobnej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.06.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 niestety nie bywam... ostatni raz to po wypis hipoteki z sądu... Ha, to przy najbliższej okazji (niekoniecznie hipotece:)) zapraszam do mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts