Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w pracy musiałam wyłączyć przed obiecanym dowcipem, a teraz się duszę po nocy, żeby rodziny nie pobudzić :) faktycznie towarzystwo rozgadane, to świetnie, nie będę się wyróżniać :) tylko muszę pamiętać Lukarno, żeby do Ciebie nie zaglądać w godzinach przedpołudniowych, bo mnie z roboty wywalą :)

Aaa w takim razie udanej imprezy życzę:)

Ja dziś byłam z dzieciakami kupić buty. Moim zdaniem jest to jedno z bardziej stresujących zajęć. Plan co prawda wykonany tylko w 3/4 (zimowe i jesienne dla Wery i tylko zimowe dla Marcina) ale za to buty fajne i lekkie:)

A teraz siedzę i zastanawiam się: czy chce mi się upiec jakieś ciastka z jabłkami czy nie...

mniam mniam... ja uwielbiam piec i pichcić w ogóle, ale tylko to co nie wymaga wysiłku :) do jabłuszek... ciasto francuskie, po kawałku jabłka do środka i mamy rogaliki czy sakiewki (w zależności od zdolności artystycznych, u mnie żadne) w 15 min

rybkę jadłam w piątek prosto z jeziora. małż złowił szczupaka i kilka okonków.:rolleyes:

a co do ciasta, to próbowałam wczoraj po raz drugi w życiu upiec bezę i niestety kolejna porażka. trzeciego razu nie będzie.:p

dziś idę na obiadek imieninowy do rodziców i mam nadzieję na coś słodkiego.

Tak Lukarna, start na wiosnę. Teraz oczekujemy, aż starostwo wyda nam łaskawie pozwolenie na budowę ;/ Budujemy Z204 ze studia Z500. Uznaliśmy, że to jest właśnie ten jedyny, wymarzony :) Już nie mogę się doczekać :))))

Obejrzałam sobie na stronie projekt - bardzo fajny a najważniejsze że dla Was wymarzony:)

ps. ja tez już czekam na wiosnę;)

I prawie po weekendzie :( Ale za to jakim pięknym pogodowo :)

Luka u mnie na takie kotlety mówią "białe kotlety" i nie ma już mowy, żeby zjadły "zwykłego" schabowego ;)

Moja najstarsza jak była mała to mówiła "proste kotlety":)

Ja miałam takiego lenia w weekend, ze tylko w sobotę zrobiłam obiad (kaszubska specjalność) i potem tylko odgrzewałam. Jeszcze na dziś starczy i całe szczęście, bo jakaś niemoc mnie dopadła. Jak pogoda sie nie zmieni to zapadnę w sen zimowy:sick:

A propos snów, to dzisiaj przeszłam sama siebie;) Śniło mi się, ze opracowywałam recepturę kremu dla Heleny Rubinstein:D Klimat lat 30-tych. Cudownie po prostu.