Lukarna 17.10.2012 02:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cześć Słuchajcie potrzebuję Waszej rady i pomocy. Dostałam zlecenie od szefa: mam zorganizować i dopilnować wykończenie trzech mieszkań na potrzeby biura naszego. Mieszkania są nowe, w stanie deweloperskim. Najpierw muszę znaleźć ekipę. Co mam wpisać w specyfikacji do zapytania? 1. Malowanie (czy ktoś wie czy takie ściany w stanie deweloperskim są pomalowane raz na biało czy to tynk tylko, czy wystarczy jak w zapytaniu dam "malowanie" a wykonawca sobie sam sprawdzi stan?) 2. Montaż parapetów 3. Zabudowanie stelaży 4. Montaż ceramiki łazienkowej 5. Montaż oświetlenia 6. Położenie płytek 7. Położenie wykładziny 8. Montaż drzwi wewnętrznych Czy o czymś zapomniałam? Czy w zapytaniu podawać przybliżone metry czy wpisać tylko punkty ogólnie? Proszę Was o pomoc przy starcie;) a potem przejdziemy do szczegółów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.10.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cześć Słuchajcie potrzebuję Waszej rady i pomocy. Dostałam zlecenie od szefa: mam zorganizować i dopilnować wykończenie trzech mieszkań na potrzeby biura naszego. Mieszkania są nowe, w stanie deweloperskim. Najpierw muszę znaleźć ekipę. Co mam wpisać w specyfikacji do zapytania? 1. Malowanie (czy ktoś wie czy takie ściany w stanie deweloperskim są pomalowane raz na biało czy to tynk tylko, czy wystarczy jak w zapytaniu dam "malowanie" a wykonawca sobie sam sprawdzi stan?) 2. Montaż parapetów 3. Zabudowanie stelaży 4. Montaż ceramiki łazienkowej 5. Montaż oświetlenia 6. Położenie płytek 7. Położenie wykładziny 8. Montaż drzwi wewnętrznych Czy o czymś zapomniałam? Czy w zapytaniu podawać przybliżone metry czy wpisać tylko punkty ogólnie? Proszę Was o pomoc przy starcie;) a potem przejdziemy do szczegółów;) taka weteranka jak Ty Luka, nie wie jak specyfikację prac budowlanych napisać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.10.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 No wyobraź sobie że wiem:) Bo to już nie budowlanka a wykończeniówka czyli coś - co jeszcze jawi mi się w bardzo dalekiej przyszłości... A tak na serio to nie chciałabym dać ciała po prostu a boję się że nieodpowiednio coś zrobię i wyjdzie wielka kucha na koniec.I dlatego proszę o podpowiedzi czy zabieram się za to odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.10.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 malowanie: musisz podać ile warstw, czy malowanie podkładem itd... ilość m2zabudowanie stelaży: czym i jak, czy malowanie czy obłożenie płytkami..ceramika sanitarna: co i jakie elementy mają być zamontowane, czy sama ceramika czy również baterie, uszczelnienie silikonem, montaż kabin prysznicowych? czy obudowa wanny..?ułożenie płytek: jakie? gres na podłogę czy ściany? rodzaj kleju jaki ma być zastosowany, dekory? czy coś ma być obudowane płytkami? podana grubość i rodzaj płytki, ilość m2montaż drzwi: ilość, rodzaj, montaż wraz z obróbką? ościeżnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.10.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 no to ja się grzecznie przywitam (dzien dobry ) i zmykam. Niech się Esiak produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.10.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 no to ja się grzecznie przywitam (dzien dobry ) i zmykam. Niech się Esiak produkuje oj tam, oj tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.10.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Wiedziałam, że to nie będzie takie proste:) Dzięki Esiak, siadam w takim razie i liczę najpierw ile czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.10.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 no to ja się grzecznie przywitam (dzien dobry ) i zmykam. Niech się Esiak produkuje Cześć:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.10.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Hej, Im wiecej szczegółow tym potem mniej problemów, przed malowaniem- gruntowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.10.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 No to ciekawa zaprawa Cię czeka przed swoim wykończeniem Z tą różnicą, że jak u siebie czegoś nie dopilnujesz to pół biedy, a tu przed szefem trzebaby się wykazać Ale to chyba kwestia zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.10.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cześć Słuchajcie potrzebuję Waszej rady i pomocy. Dostałam zlecenie od szefa: mam zorganizować i dopilnować wykończenie trzech mieszkań na potrzeby biura naszego. Mieszkania są nowe, w stanie deweloperskim. no kochana, masz doskonałe pole do poćwiczenia, przed własna wykończeniówką bry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.10.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam sie z Paniami, no to co kawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2012 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Cześć lecę z kawą a gdzie Ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 W specyfinakcji nie pomoge, ale kawą nie pogardzę. Dzien dobry Paniom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2012 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja już drugą dziś bo się obudzić nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.10.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ja też. W końcu mi pikawa stanie a doba ciągle za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Też już 2 wypite, w tym jedna w samochodzie w drodze do pracy. Dzięki Ci Panie za kubki termiczne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A ja sobie jeszcze nie zdążyłam zrobić drugiej nawet ale już lecę ps. od jutra zaczynam castingi na ekipę wykończeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.10.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A ja sobie jeszcze nie zdążyłam zrobić drugiej nawet ale już lecę ps. od jutra zaczynam castingi na ekipę wykończeniową może będą jakieś "towary" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.10.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Towary to dopiero zamawiać będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts