Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał MusiSieUdac http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

Oj tam, moj mial pomysl malowania nawet parapetow wewnetrznych, o lakierowaniu bramy juz nie wspomne - oni tak maja, niestety:sick:

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Esiak http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

ja akurat sam bejcowałem i lakierowałem parapety wewnętrzne... :p

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał MusiSieUdac http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

Marmurowe :p

Padłam:lol2::lol2::lol2::lol2:

Witam się krztusząc się kawą:D:D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w zapyziałych latach 80/90, gdzie dostępnośc towarów pozostawiała wiele do zyczenia, miałam koncept na czarne i kurewsko czerwone dodatki w pokoju -osiągnęłam to różnymi miej lub bardziej wyrafinowanymi sposobami, efekt końcowy niszczył jednak biały żeberkowy kaloryfer i lastrikowy parapet.

Co zrobiła malka - kupiła srylion farbek modelarskich (poj. chyba 10 ml) i pomalowała na ognistą czerwień parapet i grzejnik :)

Da się -da :lol2:

w zapyziałych latach 80/90, gdzie dostępnośc towarów pozostawiała wiele do zyczenia, miałam koncept na czarne i kurewsko czerwone dodatki w pokoju -osiągnęłam to różnymi miej lub bardziej wyrafinowanymi sposobami, efekt końcowy niszczył jednak biały żeberkowy kaloryfer i lastrikowy parapet.

Co zrobiła malka - kupiła srylion farbek modelarskich (poj. chyba 10 ml) i pomalowała na ognistą czerwień parapet i grzejnik :)

Dlugo wytrzymalas w takim czarno-czerwonym?

Dlugo wytrzymalas w takim czarno-czerwonym?

długo - jak na mnie :lol2:

o ile ściany zatapetowałam, o tyle grzejnik i parapet dzierżyłam do wyprowadzki -co z nimi (i jak) zrobili rodzice -nie pytaj, przy kazdym rodzinnym spotkaniu, wysłuchuje jakie zepsute jajo im zostawiłam:rolleyes:

moja teściowa miała chyba podobne wizje i sposoby ich realizacji. jak się wprowadzaliśmy do mieszkania po teściach (12 lat temu), to w kuchni tez był kaloryfer pomalowany na czerwono, a do tego fronty szafek kuchennych. :)

W szarobury-i-ponury dzień wystarczy zajrzeć do Luki i już gęba się śmieje.

Dobrze, że Ci ta wykończeniówka teraz wpadła (znaczy szef Cię nią uraczył) to jak pójdziesz na swoje to będziesz w temacie i fachowcach tak obcykana, że nikt Ci nie podskoczy, a może i rabaty dla siebie na przyszłość już jakieś wynegocjujesz. Czekam na efekty

Cześć:)

Rzeczywistość mnie wciągnęła i nie dopuszczała do wirtualnego świata...

Weekend minął jak zwykle za szybko. Dzisiaj rano wstałam i poczułam, że naprawdę nie mogę iść do pracy. No mocy nie mam. Zadzwoniłam po wolne i zrobiłam dłuuugą listę rzeczy zaległych:) I wyszło mi na to, że muszę mieć jeszcze jeden dzień wolny bo połowy nie zdążyłam zrobić...

Na razie "prace biurowe" bez zmian. Czekam na wyceny.

Jutro skoczę obejrzeć płytki i wykładzinę. A gdzie drzwi, parapety, ceramika...;)

Jak na razie nie czuję bluesa:/

Jedno pytanie mam:

czy w miejscu gdzie będzie kominek kładzie się styropian pod wylewkę? czy co się robi?

stopę sie robi . Tak samo pod schody (pierwszy stopień) = Nie daje się styro w ogóle albo cieniutka warstwe najlepiej styroduru bo on twardszy.

W biurze kominek....? :rolleyes: ;)

Dobry wieczór :)

No stopę mam ale to pod kominem, całkiem na dole wylewaną razem z fundamentem, znaczy z ławami.

A pod sam kominek (znaczy wkład z obudową) to się coś wzmacnia czy juz nie??

Cześć:)

E tam w biurze kominek - w moim osobistym salonie będzie i się zawiesiłam na temacie:)

ps. a dziś zrobiłam sobie małą przyjemność - byłam u 3 stolarzy z prośbą o wycenę kuchni... pewnie jak mi dadzą wycenę to już przyjemnie nie bedzie, nie??:)

Ale po pierwsze chciałam wybrać jakiegoś/zaklepać termin a po drugie sprawdzam na wyrywki swój kosztorys - boję się wielkiej wtopy:/

moi fachowcy mówili stopa na takie własnie wmocnienie pod kominek czy schody. Przykładowo - jesli planujesz pod wylewkę 15cm styro to w miejscu kominka/schoda daj 5 a resztę (dziurę) zalej wylewką. Proponuję zamiast styropianu w to miejsce dac styrodur.

Zaraz zapale w swoim . Źle się czuje od tygodnia, z nosa mi cieknie ale nie miałam czasu chorować ;) Dzis wyskoczyła goraczka wiec chyba musze zanlezc czas :( Banie wiśniówki już strzeliłam to teraz jeszcze ciepła z kominka brakuje mi do szczęścia ;)

Miłego wieczoru