pumpaluna 22.10.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ja nie podpowiem bo to zawierzyłam wykonawcy. A co do wyceny to jestem bardzo ciekawa, na jaki wariant kuchni się zdecydowałaś? Poproszę nie tylko o detale typu ile szafek i jaka zabudowa (niska wysoka narożna) ale też o materiał w jakim wyceniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Luka, a budżet szef jakiś sensowny wyznaczył? Czy mocno ambitny pt. ładnie, dobrze i tanio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.10.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 o losie! kominek! kiedyś trzeba będzie zacząć o nim myśleć i na niego ciułać a jaki będzie u Ciebie lukarno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.10.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ....dodatkowo jeszcze pod kominek zazbroic wylewke siatką z fi6 Witam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Az sobie stare zdjęcia obejrzałam jak to u mnie było Na chudziak, który u mnie był raczej grubiakiem, folia, styrodur 5, jastrych , w jastrych z włóknami pp, siatka (ale ja miałam całą wylewkę zbrojona siatką"i tyle Bry sie z Państwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ja nie podpowiem bo to zawierzyłam wykonawcy. A co do wyceny to jestem bardzo ciekawa, na jaki wariant kuchni się zdecydowałaś? Poproszę nie tylko o detale typu ile szafek i jaka zabudowa (niska wysoka narożna) ale też o materiał w jakim wyceniasz Na razie mam 3 warianty kuchni: 1. Cała w białym lakierze (jakby mi ktoś na początku budowy powiedział że będę chciała kuchnię w lakierze to bym mu się w twarz roześmiała:)) 2. Fronty białe lakier a blat i taka obwódka dookoła mebli orzechowa 3. Dolne szafki orzech, a górne i wysoka zabudowa biały lakier Jako że do realizacji kuchni daleka droga jeszcze to dałam do wyceny wszędzie wersję 1 żeby było łatwiej porównać. Szafki: 1. Wiszące podwójne, tzn dzielone na 2 - nie wiem jak to opisać: 45cm - 2 szt 60cm - 1 szt 50cm - 2 szt 2. Słupki: 60cm lodówka i szafka nad nią 60cm mikrofala, piekarnik i szafka nad nimi 3. Dolne 90x90 narożna 60 zmywarka Szuflady 80cm - 6szt 50cm - 3szt 60cm - 2 szt Luka, a budżet szef jakiś sensowny wyznaczył? Czy mocno ambitny pt. ładnie, dobrze i tanio;) O budżecie mam zamiar dzisiaj z nim rozmawiać bo coś mi się o uszy obiły w socjalnym że do kogoś mówił o 20 tysiącach:lol2: o losie! kominek! kiedyś trzeba będzie zacząć o nim myśleć i na niego ciułać a jaki będzie u Ciebie lukarno ? Tak na szybko, marzę o takim tylko lustrzane odbicie http://imageshack.us/a/img195/3503/pp200sbjd.jpg Uploaded with ImageShack.us Ale takie wkłady drogie są i pewnie stanie na zwykłym, prostym;) ....dodatkowo jeszcze pod kominek zazbroic wylewke siatką z fi6 Witam sie Ooo o tej siatce to powiem. A dawać styro czy nie? My tam mamy teraz podbeton wylany. To jest podłoga na gruncie. Ma iść w salonie 12cm styro plus 6 cm wylewka. Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Az sobie stare zdjęcia obejrzałam jak to u mnie było Na chudziak, który u mnie był raczej grubiakiem, folia, styrodur 5, jastrych , w jastrych z włóknami pp, siatka (ale ja miałam całą wylewkę zbrojona siatką"i tyle Bry sie z Państwem Dobrze że Was zapytałam bo u mnie wszędzie polecieli takim samym styro, zwykłym dach-podłoga czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ha, dostałam pierwszą wycenę kuchni. Szybko nie??Dwa warianty:- fronty dwustronnie lakierowane - 16 409- fronty jednostronnie lak. - 15 016 Nie wiem czego się spodziewałam ale liczyłam tak około 10-12:/ No nic, pozostałe oferty będą pewnie w przyszłym tygodniu dopiero bo Panowie na wstępie zastrzegli że to parę dni potrwa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 To sa ceny z blatem ? Jesli tak, to zazdroszczę U mnie żadna z wycen nie zeszła ponizej 20 k. A mam wrazenie,że zblizona ilość szafek, choc u mnie brak wiszących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tak, z blatem jakimś zwykłym. Tzn takim jak w standardzie mają Zobaczymy co powiedzą inni - chociaż ta pierwsza wycena to z firmy którą uważam za najdroższą to może jest jakaś szansa;) Twoja kuchnia większa ale Ty same stojące i chyba wysokie jakieś nie?? Z tego co kojarzę projekt:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Cześć Wszystkim:) Luczka jaka Ty zdecydowana i kominek i kuchnia - super Ci się wszystko klaruje:yes: Wyceny zawsze są dopiero punktem wyjścia do negocjacji, więc się nie martw, jeśli to stolarze to może nawet do tych 10tys. uda się zejść (ja stawiam na 12), bo w studiach kuchennych to nawet o 100% różniły się wyceny:cool: Bardzo fajny pomysł z orzechowymi wstawkami, już się zapaliłam do wersji 2:D Pytaj o wszystko od okuć, zawiasów, po warstwy lakieru i co oferują w środku (np. sortowniki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ardea po prostu kuchnia to temat zastępczy żeby zająć czymś głowę Ta wycena to ze studia kuchennego ale też jest dopisek o możliwości negocjacji więc jak przyjdzie co do czego to będę próbować zejść do zakładanych 10-12;) Chociaż jak podokładam później różne swoje "chcenia" - to wiesz;) Okucia i zawiasy poruszałam na rozmowach ale o warstwach lakieru nie pomyślałam, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.10.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tak na szybko, marzę o takim tylko lustrzane odbicie http://imageshack.us/a/img195/3503/pp200sbjd.jpg ten kominek kosztuje 6800 netto - cena katalogowa... występuje i lewy i prawy, jest z płaszczem wodnym... co do kuchni, to jak już zmontują naszą (biały lakier mat) to może skorzystasz z naszego stolarza, jest przystępny cenowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ten kominek kosztuje 6800 netto - cena katalogowa.... mnie się podoba taki http://image.ceneo.pl/data/products/11722297/f-spartherm-wklad-kominkowy-varia-bh-100-standard.jpg cena katalogowa 19 200 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.10.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 u nas tylko studia kuchenne dają jakieś "bebechy" szafkowe w standardzie; u stolarzy nie ma niczego dodatkowo poza korpusami etc chyba że wyraźnie sobie zażyczysz no i dopłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.10.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 mnie się podoba taki http://image.ceneo.pl/data/products/11722297/f-spartherm-wklad-kominkowy-varia-bh-100-standard.jpg cena katalogowa 19 200 :rotfl: o fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck, szaleństwo nawet nie wiedziałam że takie drogie kominki istnieją!!!! a mi się głupiej wydawało, że ten co mi się za 5,5tys podobał to już po diable drogi był (ostatecznie mój wkład 1200zł kosztował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Pumpa, ja nie znałam jego ceny. Weszłam do salonu kominkowego pokazałam palcem -ten Mój mąż stwierdził -pewnie najdrozszy Pan kominkowy -nie mamy dwa drozsze modele (z chyba 200 w ofercie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.10.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ten kominek kosztuje 6800 netto - cena katalogowa... występuje i lewy i prawy, jest z płaszczem wodnym... co do kuchni, to jak już zmontują naszą (biały lakier mat) to może skorzystasz z naszego stolarza, jest przystępny cenowo... Wiem wiem ile kosztuje, będę szukać tańszego odpowiednika a jak nie znajdę to wezmę jakiś inny z prostą szybą po prostu:( A stolarza skąd masz?? mnie się podoba taki http://image.ceneo.pl/data/products/11722297/f-spartherm-wklad-kominkowy-varia-bh-100-standard.jpg cena katalogowa 19 200 :rotfl: Tak to właśnie jest jest kwota którą chcę przeznaczyć na wkład, obudowę i jeszcze ma mi połowa zostać u nas tylko studia kuchenne dają jakieś "bebechy" szafkowe w standardzie; u stolarzy nie ma niczego dodatkowo poza korpusami etc chyba że wyraźnie sobie zażyczysz no i dopłacisz W tej mam wpisane tak: BLUMOTION na zawias TANDEMBOX + BOXIDE Wkład SCOOP do 80 Siłowniki gazowe 80N Zestaw 2xled (nie mm pojęcia po co bo nie zamawiałam;)) I za to wszystko za jedyne 4900;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ja mam bebechy od stolarza;) Dziewczyny, tak naprawdę to każdy kominek, szybka za którą migocze ogień jest ładny, przynajmniej mnie się podoba, byle obudowa nie była zbyt rozpraszająca to klimacik będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tak to właśnie jest jest kwota którą chcę przeznaczyć na wkład, obudowę i jeszcze ma mi połowa zostać to ja jednak skromniej pójdę -musze zmiescić się w 1/4. Ale kurde czy Wy tez tak macie,że jak do wyboru jest 10 rzeczy to nie znając cen wybieracie najdroższą ? Mój mąż, zawsze się wkurzał, jak tak robiłam.....do czasu kiedy wytłumaczyłam,że ja zawsze biorę co najlepsze -oczywiście nie wyłączając jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts