agalind 26.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 w stopce jest wielce wymowne słowo "ziewnik" - to tam, ale sadzę,że nie chcesz tego czytać nikt przy zdrowych zmysłach nie chce Paru się porwało na tą czynność i przepadli;) W tym ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Malka, to ja też muszę zmysły przebadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Paru się porwało na tą czynność i przepadli;) W tym ja:) Malka, to ja też muszę zmysły przebadać no przecież napisałam przy zdrowych zmysłach Wariatki Braza, kazała uprzedzić czytaczy, bo terapia psychologiczna droga jest, więc zaczynając czytać, każdy musi być na to przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.10.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Zarówno drewnopodobne tańsze woodentic jak i "lepsiejsze" my way po luksusowe włoskie czy hiszpańskie są w tylu fajnych odcieniach, że bez problemu można to spasować z kolorem paneli czy stolarki drzwiowej. Chyba że myślisz o identycznych szafkach, schodach i drzwiach to może być faktycznie ciut gorzej bo przecież odcień orzecha orzechowi nierówny Pumpka, właśnie chciałam to napisac, że drewnopodobne mogą byc szare, mogą udawac dąb bielony itp. A ja widzę, ze Luka coraz bardziej widzi swój domek:) No pewnie namieszajcie mi jeszcze bardziej w głowie Już się wyleczyłam z płytek drewnopodobnych, jak mi ktoś na FM powiedział, ze takie płytki i panele NIE MOGĄ ładnie zaistnieć koło siebie (jakoś mi się to nie widziało dlaczego niby tak ma być, ale uwierzyłam na słowo), a tu na nowo rozkręca się temat, że może być ładnie z takim połączeniem Muszę to wyrzucić z mojej podświadomości Pumpa dawałaś gdzieś fotkę Twojej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pumpaluna zaraz poszuka i CI prześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Luka, jakbym słyszała siebie... jak to zrobić, żeby się wszystko zgrało? Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja już od jakiegoś roku staram się ogarnąć to wszystko. To pasowanie do siebie znaczy:/ I nadal nie mam jedynej słusznej koncepcji. Jka wydaje mi sie że juz juz prawie-prawie ma wizję to się własnie okazuje że jakieś listwy albo łaczenia albo inny Bardzo Ważny Szczegół jest zupełnie z innej bajki. Więc myśl ile się da;) u mnie jest tak płytki - woodentic ochra panele - balterio dąb liberty między panelami i płytką idzie listwa kolorystycznie identyczna z panelem (ale nie firmowa tylko dobierana) a do tego dalej mamy tak: drzwi - pol-skone kolor merbau schody - dąb z białym okna - złoty dąb Teraz to juz zapiszę żeby Cię 101 raz o to nie pytać Ej zaraz poczatek, Malka mówi, ze wszystko w dzienniku aktualne Podobno gdzies w okolicach 2032 nawet ma byc parapetówa Ja tam sobie już to wydarzenie w kajet wpisałam, więc Malka pilnuj aby obsuwy jakiejś nie było:stirthepot: Ja będę miała drzwi w kolorze podłóg, zresztą większość będzie w tej samej dębowo - poszarzałej tonacji. Okna dość nietypowo, potraktuję jak niezależne ekrany (są na każdej ścianie, więc będzie jakaś konsekwencja) trzy elementowe - parapet, profil i żaluzja drewniana - wszystko złoty dąb A ostrzegałyście mnie przed orzechem... Mogłam posłuchać - ale serce nie sługa... Luka, widzę, ze za konkrety sie zabierasz - kuchnia, kolory:) Twoje wyobrażenia nabierają kształtu. Super:) Bardzo ładny kominek wybrałaś (mój;)) Aga ten kominek to moje pobozne zyczenie jedynie. Pewnie bedzie zupełnie inny - ale pomarzyć można, nie?? nikt przy zdrowych zmysłach nie chce Halo halo mów za siebie:D Cześć wszystkim:) Wstałam i się snuję w piżamie. Trochę pooglądałm TV z dziećmi. Trochę poczytałam. Fajne są niedziele... Idę szybko wstawić obiad to może się załapiemy na jakiś słoneczny spacer:) Miłej niedzieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 28.10.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 taaaa, początek drugiej pięciolatki tej "przygody" w stopce jest wielce wymowne słowo "ziewnik" - to tam, ale sadzę,że nie chcesz tego czytać nikt przy zdrowych zmysłach nie chce ja już to przeczytałam (całkiem zdrowe te moje zmysły to nie są), ale tam ostatni wpis jest z lipca 2010, dlatego napisałam, że to chyba początek. gdzie jest kontynuacja i stan obecny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witaj Luczka w tę leniwą, zimową niedzielę Ja byłam za orzechowymi oknami i nadal uważam, że są łatwiejsze do ogrania:yes: Podobno projektanci radzą - wybierz styl i się go trzymaj, podglądaj, co w tym stylu się robi, jakie listwy, jakie podłogi itp. Tylko gdyby mnie ktoś spytał w jakim stylu urządzam Bławiego to:D:cool: (pojęcia nie mam). Mam nadzieję, że pewne rzeczy udają się intuicyjnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 to ja dzisiaj pragnę odradzić listwy mdf - wczoraj mieliśmy mało przyjemną sytuację i zalało nam dolną łazienkę no i niestety listwy spuchły. Teraz muszę poszukać kogoś kto mi dorobi takie same białe listewki bo na te nie mogę przepatrzeć Na szczęście byliśmy w domu i w porę zareagowaliśmy więc listwy w holu nie zostały uszkodzone ani nie zalało spiżarki (tam nie ma płytek więc idealne miejsce żeby woda się skumulowała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Kasia tak się bez bicia do niezdrowych zmysłów przyznajesz?? Ardea to jest właśnie najgorsze że to jak sobie wyobrażam mój dom to żaden styl;) Ale dam radę, mam jeszcze trochę czasu:) Dzisiaj wyszliśmy po obiedzie na spacer z zamiarem odwiedzenia budowy. Spotkaliśmy znajomych więc ich zabraliśmy ze sobą Bardzo miło mi było jak chwalili nasz dom i to co już mamy w nim zrobione... Od razu humor mi się poprawił Szkoda że jakichs efektów nie widać za bardzo jak tam jadę. Teść jest nadal na etapie rozkładania papy, folii i styro pod wylewki. Hydraulik jak wróci skądśtam to zrobi podłogówkę i rurki od C.O. i wtedy zobaczymy czy jeszcze da się wylewać w tym roku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 to ja dzisiaj pragnę odradzić listwy mdf - wczoraj mieliśmy mało przyjemną sytuację i zalało nam dolną łazienkę no i niestety listwy spuchły. Teraz muszę poszukać kogoś kto mi dorobi takie same białe listewki bo na te nie mogę przepatrzeć Na szczęście byliśmy w domu i w porę zareagowaliśmy więc listwy w holu nie zostały uszkodzone ani nie zalało spiżarki (tam nie ma płytek więc idealne miejsce żeby woda się skumulowała) Kurde to trochę Wam poleciało tej wody, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Jak to żaden styl - Twój styl:D Pumpa, Ty nie żartuj, do mnie właśnie przyjechały mdfowe listwy na cały dom:eek: Jak nie mdf to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Teraz mam białe ściany i białe podłogi w niewielkiej części domu - wygląda to fajnie - może w tym kierunku iść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 jak ładnie rozłożony styropian... mi układanie styro śniło się później po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Dla mnie ok. Ładnie już widac Wasz dom, wnętrza robią się takie bardziej realne. Teśc robi wolno, ale robi i nie można tego nie doceniac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Tak, ładnie, artystycznie i z precyzją wartą wiele setek:/ Jeszcze jedne temat -wełna do ocieplenia dachu - na co zwrócić uwagę?- jaki powinna mieć współczynnik?- jakiś konkretny producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja i Pumpa mamy Suprematę Isover - mam 28cm, chociaż miałam miec 25, ale było miejsca na więcej to daliśmy więcej. Chyba dach i podłogi to takie strategiczne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Muszę się w temat wgłębić bo jak jakimś cudem uda nam się zrobić wylewki to na bank zrobimy ocieplenie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Współczynnik tego Isovera to chyba 0,033, ale musisz sobie porównac i ceny sprawdzic, bo te moje to już nieaktualne. Isover mniej pyli, tyle mogę powiedziec, bo mój mąż kładł Isovera u nas i Rockwoola u brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja chcę poprosić o wycenę z towarem więc najpierw muszę ogarnąć temat:)Jakby już było poddasze to wtedy zaczynałaby sie prawie wykończeniówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts