Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Paru się porwało na tą czynność i przepadli;) W tym ja:)

Malka, to ja też muszę zmysły przebadać;)

no przecież napisałam

przy zdrowych zmysłach
:lol2:

Wariatki ;)

Braza, kazała uprzedzić czytaczy, bo terapia psychologiczna droga jest, więc zaczynając czytać, każdy musi być na to przygotowany ;)

Zarówno drewnopodobne tańsze woodentic jak i "lepsiejsze" my way po luksusowe włoskie czy hiszpańskie są w tylu fajnych odcieniach, że bez problemu można to spasować z kolorem paneli czy stolarki drzwiowej. Chyba że myślisz o identycznych szafkach, schodach i drzwiach to może być faktycznie ciut gorzej bo przecież odcień orzecha orzechowi nierówny

Pumpka, właśnie chciałam to napisac, że drewnopodobne mogą byc szare, mogą udawac dąb bielony itp.:)

A ja widzę, ze Luka coraz bardziej widzi swój domek:)

No pewnie namieszajcie mi jeszcze bardziej w głowie ;) Już się wyleczyłam z płytek drewnopodobnych, jak mi ktoś na FM powiedział, ze takie płytki i panele NIE MOGĄ ładnie zaistnieć koło siebie (jakoś mi się to nie widziało dlaczego niby tak ma być, ale uwierzyłam na słowo), a tu na nowo rozkręca się temat, że może być ładnie z takim połączeniem :) Muszę to wyrzucić z mojej podświadomości :(

Pumpa dawałaś gdzieś fotkę Twojej podłogi?

Luka, jakbym słyszała siebie...

jak to zrobić, żeby się wszystko zgrało?

Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja już od jakiegoś roku staram się ogarnąć to wszystko.

To pasowanie do siebie znaczy:/ I nadal nie mam jedynej słusznej koncepcji. Jka wydaje mi sie że juz juz prawie-prawie ma wizję to się własnie okazuje że jakieś listwy albo łaczenia albo inny Bardzo Ważny Szczegół jest zupełnie z innej bajki.

Więc myśl ile się da;)

u mnie jest tak

płytki - woodentic ochra

panele - balterio dąb liberty

między panelami i płytką idzie listwa kolorystycznie identyczna z panelem (ale nie firmowa tylko dobierana)

a do tego dalej mamy tak:

drzwi - pol-skone kolor merbau

schody - dąb z białym

okna - złoty dąb

Teraz to juz zapiszę żeby Cię 101 raz o to nie pytać;)

Ej zaraz poczatek, Malka mówi, ze wszystko w dzienniku aktualne

Podobno gdzies w okolicach 2032 nawet ma byc parapetówa ;)

Ja tam sobie już to wydarzenie w kajet wpisałam, więc Malka pilnuj aby obsuwy jakiejś nie było:stirthepot:

Ja będę miała drzwi w kolorze podłóg, zresztą większość będzie w tej samej dębowo - poszarzałej tonacji. Okna dość nietypowo, potraktuję jak niezależne ekrany (są na każdej ścianie, więc będzie jakaś konsekwencja) trzy elementowe - parapet, profil i żaluzja drewniana - wszystko złoty dąb

A ostrzegałyście mnie przed orzechem...:)

Mogłam posłuchać - ale serce nie sługa...:)

Luka, widzę, ze za konkrety sie zabierasz - kuchnia, kolory:) Twoje wyobrażenia nabierają kształtu. Super:)

Bardzo ładny kominek wybrałaś :yes: (mój;))

Aga ten kominek to moje pobozne zyczenie jedynie.

Pewnie bedzie zupełnie inny - ale pomarzyć można, nie??:)

nikt przy zdrowych zmysłach nie chce :lol2:

Halo halo mów za siebie:D

Cześć wszystkim:)

Wstałam i się snuję w piżamie. Trochę pooglądałm TV z dziećmi. Trochę poczytałam.

Fajne są niedziele...

Idę szybko wstawić obiad to może się załapiemy na jakiś słoneczny spacer:)

Miłej niedzieli...

taaaa, początek drugiej pięciolatki tej "przygody" :lol2:

w stopce jest wielce wymowne słowo "ziewnik" - to tam, ale sadzę,że nie chcesz tego czytać ;) nikt przy zdrowych zmysłach nie chce :lol2:

ja już to przeczytałam (całkiem zdrowe te moje zmysły to nie są), ale tam ostatni wpis jest z lipca 2010, dlatego napisałam, że to chyba początek. gdzie jest kontynuacja i stan obecny?

Witaj Luczka w tę leniwą, zimową niedzielę:)

Ja byłam za orzechowymi oknami i nadal uważam, że są łatwiejsze do ogrania:yes: Podobno projektanci radzą - wybierz styl i się go trzymaj, podglądaj, co w tym stylu się robi, jakie listwy, jakie podłogi itp. Tylko gdyby mnie ktoś spytał w jakim stylu urządzam Bławiego to:D:cool: (pojęcia nie mam).

Mam nadzieję, że pewne rzeczy udają się intuicyjnie:yes:

to ja dzisiaj pragnę odradzić listwy mdf - wczoraj mieliśmy mało przyjemną sytuację i zalało nam dolną łazienkę no i niestety listwy spuchły. Teraz muszę poszukać kogoś kto mi dorobi takie same białe listewki bo na te nie mogę przepatrzeć :( Na szczęście byliśmy w domu i w porę zareagowaliśmy więc listwy w holu nie zostały uszkodzone ani nie zalało spiżarki (tam nie ma płytek więc idealne miejsce żeby woda się skumulowała)

Kasia tak się bez bicia do niezdrowych zmysłów przyznajesz??;)

Ardea to jest właśnie najgorsze że to jak sobie wyobrażam mój dom to żaden styl;)

Ale dam radę, mam jeszcze trochę czasu:)

Dzisiaj wyszliśmy po obiedzie na spacer z zamiarem odwiedzenia budowy. Spotkaliśmy znajomych więc ich zabraliśmy ze sobą:)

Bardzo miło mi było jak chwalili nasz dom i to co już mamy w nim zrobione... Od razu humor mi się poprawił:)

Szkoda że jakichs efektów nie widać za bardzo jak tam jadę.

Teść jest nadal na etapie rozkładania papy, folii i styro pod wylewki. Hydraulik jak wróci skądśtam to zrobi podłogówkę i rurki od C.O. i wtedy zobaczymy czy jeszcze da się wylewać w tym roku:(

to ja dzisiaj pragnę odradzić listwy mdf - wczoraj mieliśmy mało przyjemną sytuację i zalało nam dolną łazienkę no i niestety listwy spuchły. Teraz muszę poszukać kogoś kto mi dorobi takie same białe listewki bo na te nie mogę przepatrzeć :( Na szczęście byliśmy w domu i w porę zareagowaliśmy więc listwy w holu nie zostały uszkodzone ani nie zalało spiżarki (tam nie ma płytek więc idealne miejsce żeby woda się skumulowała)

Kurde to trochę Wam poleciało tej wody, nie?