Ardea 28.10.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Luczka, nie prawie, tylko na pewno. Po zabudowie poddasza zaczynają się przyjemne tematy:yes: płytki, kolory, szał ciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Przynajmniej na razie jawi mi sie to jako raj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Taki bardziej czyściec, gdy się ma ograniczony budżet:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Oj tam, pomarzyć nie można?? A przy okazji - widziałam swoje wymarzone krzesła do stołu!! Po prostu się w nich zakochałam, takie zwykłe, szare tapicerowane... ma je u siebie w "salonie" jeden ze stolarzy u których byłam po wycenę. Powiedział że na rynku polskim ich nie dostanę bo on je dostał w prezencie od jakiejś niemieckiej firmy z którą współpracuje:( Przy następnej wizycie u niego muszę go bardziej przycisnąć bo baaardzo mi się spodobały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 z wełny to tylko isover lub rockwool...ci producenci mają "najcieplejsze" wełny, isover 0,033W/mK, rockwool 0,035W/mKwełna isovera jest szklana, rockwoola skalna...szklana mniej się pyli, skalna lepiej się rozpręża i po zawilgoceniu i po wyschnięciu potrafi powrócić do poprzedniej objętości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja też długo nie mogłam znaleźc krzeseł do jadalni, w końcu zobaczyłam niezłe w jakimś salonie meblowym, ale były tylko w ekoskórze:sick: szukałąm takich w tkaninie, ale znalazłam firmę, która robiła je w wyłącznie w ekoskórze lub skórze naturalnej, to wzięłam naturalną i zamknęłam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Siedzę i szukam teraz tych krzeseł ale nie mogę znaleźć.Odsuwam tym sposobem temat ogrzewania i ocieplenia - o ile przyjemniej marzyć o krzesłach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Na krzesłach trudno się nie znac, podobają się albo nie;) a ogrzewanie wiadomo - trudny temat. Chociaż i przy krzesłach czytałam jaka odległośc od sciany i od siebie, jaki stół i ile mi się zmieści;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Na krzesłach trudno się nie znac, podobają się albo nie;) I o to właśnie chodzi:) A zmieści mi się max 6, tylko muszę szukać w miarę małych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 no i tyle byłoby o ogrzewaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pumpa, Ty nie żartuj, do mnie właśnie przyjechały mdfowe listwy na cały dom:eek: Jak nie mdf to co? wody wcale tak dużo nie poleciało bo po dosłownie 2min się zorientowaliśmy, dało się zebrać szmatami i ręcznikami od ręki, nawet 1cm nie było ale wszystkie listwy w łazience ucierpiały najgorzej, że po aferze z balustradą tarasową nie odezwę się do tego stolarza co nam robił i muszę znaleźć kogoś kto się tym zajmie. Ardea a ty te listwy online brałaś?? Tak, ładnie, artystycznie i z precyzją wartą wiele setek:/ szkoda, że tyle nerwów ta oszczędność kosztuje Jeszcze jedne temat -wełna do ocieplenia dachu - na co zwrócić uwagę? - jaki powinna mieć współczynnik? - jakiś konkretny producent? isover supermata; Współczynnik przewodzenia ciepła 0,033; daliśmy 15cm między krokwie i 10cm na stelaż; gdybym miała więcej miejsca (i tak trzeba było podcinać futrynę przy drzwiach) to z pewnością dałabym minimum z 5cm więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Marcin:lol2: Uwierz mi wrócę do tematu na pewno:) Tylko po prostu P mi dzisiaj a właściwie wczoraj wieczorem temat nadał i jeszcze nie wiem z czym się ten ekogroszek je.I głupio mi gadać z Wami jak zupełna ignorantka - muszę trochę poczytać na ten temat. Chociazby o tej wodzie do mycia:/ Już mam wizję że non stop bedzie jej brakować:/ Ogólnie jestem troche przestraszona bo założenie było: na początku będzie gaz i potem się zobaczy. Bezpieczne i przyjazne rozwiązanie jak dla mnie. A tu mi teraz P z takimi rewelacjami wyjeżdża:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 a co do kwestii stołu i krzeseł to ja brałam na allegro u SANDOW, sprawdzony już przez kilku znajomych, wszyscy zadowoleni - zwłaszcza z ceny my, jak wiesz, ogrzewamy pelletem; mieliśmy spróbować z ekogroszkiem ale jak kolega z pracy męża opowiedział jak kupił go w cenie jak my pelet bo niby miał być suchy kaloryczny etc a potem okazało się że nie dość że mokry to go jeszcze na wadze oszukali to zwątpiliśmy i stwierdziliśmy że kombinować z nastawami pieca nie będziemy. Gaz fajna sprawa ale chyba jednak dalej dość drogo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 szkoda, że tyle nerwów ta oszczędność kosztuje Nerwów i niestety złotówek:/ isover supermata; Współczynnik przewodzenia ciepła 0,033; daliśmy 15cm między krokwie i 10cm na stelaż; gdybym miała więcej miejsca (i tak trzeba było podcinać futrynę przy drzwiach) to z pewnością dałabym minimum z 5cm więcej My mamy krokwie 18cm. Ta dajemy wtedy 15 cm czy 18?? Bo niby planujemy 15+10 właśnie ale może powinniśmy planowac inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pumpa ale Ty możesz i groszkiem i pelletem? I wodę czym grzejesz latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pumpka, listwy mam od stolarza, bo nietypowe wybarwienie. Mam mdf fornirowany bielonym dębem i bejcowany na szaro. Stół robię na zamówienie, a krzesła z netu, ale w zasadzie też na zamówienie, bo nie robią tego modelu w skórze. (pomyślec, ze bardzo nie chciałam skóry;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 My mamy krokwie 18cm. Ta dajemy wtedy 15 cm czy 18?? Bo niby planujemy 15+10 właśnie ale może powinniśmy planowac inaczej? ty masz deskowanie z papą? jeśli tak to zostawiasz szczelinę wentylacyjną czyli 15cm... jeśli nie pomniejszy Ci to bardzo pokoi to dawaj wełny jak najwięcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 też mamy krokwie 18tki, z tego co mi tłumaczyli to trzeba dać mniej niż krokwie bo musi być szczelina wentylacyjna zwłaszcza że ty masz dach deskowany o ile dobrze pamiętam My możemy palić ekogroszkiem, peletem, miałem węglowym i owsem a na ruszcie wymiennym nawet drewnem. Wodę latem peletem grzejemy, odkręcony jest tylko obieg na wodę (mąż podpowiada że ustawiony jest tryb letni, zawory nie są zakręcone ale pompy nie chodzą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pumpka, listwy mam od stolarza, bo nietypowe wybarwienie. Mam mdf fornirowany bielonym dębem i bejcowany na szaro. Stół robię na zamówienie, a krzesła z netu, ale w zasadzie też na zamówienie, bo nie robią tego modelu w skórze. (pomyślec, ze bardzo nie chciałam skóry;)) Oj tam ja kiedyś myslałam że nie chce wielu rzeczy:) ty masz deskowanie z papą? jeśli tak to zostawiasz szczelinę wentylacyjną czyli 15cm... jeśli nie pomniejszy Ci to bardzo pokoi to dawaj wełny jak najwięcej.... Ja nie mam raczej takich newralgicznych miejsc że np na okno mi gdzieś zajdzie ocieplenie, ale myślisz że 15 + 10 to za mało? też mamy krokwie 18tki, z tego co mi tłumaczyli to trzeba dać mniej niż krokwie bo musi być szczelina wentylacyjna zwłaszcza że ty masz dach deskowany o ile dobrze pamiętam My możemy palić ekogroszkiem, peletem, miałem węglowym i owsem a na ruszcie wymiennym nawet drewnem. Wodę latem peletem grzejemy, odkręcony jest tylko obieg na wodę (mąż podpowiada że ustawiony jest tryb letni, zawory nie są zakręcone ale pompy nie chodzą) Tak mi się własnie wydawało, że nie masz nic dodatkowego do grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 No jak, bojler chyba masz Pumpa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts