pumpaluna 28.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja nie mam raczej takich newralgicznych miejsc że np na okno mi gdzieś zajdzie ocieplenie, ale myślisz że 15 + 10 to za mało? . no u mnie to i okna w pokoju dzieciaków na styk i drzwi w sypialni także daliśmy max jaki można było kwestia czy mało jest dyskusyjna, im grubsza wełna tym latem na poddaszu chłodniej a zimą mniejsze straty ciepła (szczególnie ważne przy ogrzewaniu gazem) Wy macie rekuperację bo nie pamiętam? No jak, bojler chyba masz Pumpa? mamy tylko zbiornik biawar czy jakoś tak; nie jest elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.10.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 ja już to przeczytałam (całkiem zdrowe te moje zmysły to nie są), ale tam ostatni wpis jest z lipca 2010, dlatego napisałam, że to chyba początek. gdzie jest kontynuacja i stan obecny? nie nooo z lipca wpis to aktualny jak najbardziej Nie chce mi się o pierdołach pisać, jak jakieś konkrety beda , to może coś skrobnę jak ładnie rozłożony styropian... mi układanie styro śniło się później po nocach mnie się śnił styro do czasu wełny aaaa i kolana mi się odwróciły do pozycji prawidłowej- gdzieś po miesiącu To był jeden z kilku tematów, który ogarniałam samasamiutka, od zakupu do położenia, ale jakaż potem dumna byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Widzisz Pumpalunka, dopytałam męża i mamy zbiornik z 4 wejściami, grzana woda może byc z pieca i może byc na prąd. Opłaca Ci się grzac piecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Nie wiem czy się opłaca. Za prąd już nie pamiętam ile nam wyszło za miesiąc bo była nadpłata spora ale coś ok 210zł miesięcznie (jak dla mnie do przeżycia bo w bloku ok 180 płaciliśmy), peletu wychodziło chyba za ok 60zł miesięcznie. Na prąd mamy taryfę stałą ze względu właśnie na piec czy to że dużo piekę i gotuję. Znajomi którzy mają taryfę zmienną (w nocy ileś tam godz i w dzień 3h za niższą stawkę) wodę grzeją 2x dziennie bo im się opłaca. Ja po prostu MUSZĘ mieć dostęp do gorącej wody cały czas bo potrafię brać kąpiel i o 2 w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pytam, bo zawsze to jakaś alternatywa. ja też nie wyobrażam sobie nie miec stałego dostępu do ciepłej wody, no chyba, że przez max. tydzień na obozie ornito:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 no u mnie to i okna w pokoju dzieciaków na styk i drzwi w sypialni także daliśmy max jaki można było kwestia czy mało jest dyskusyjna, im grubsza wełna tym latem na poddaszu chłodniej a zimą mniejsze straty ciepła (szczególnie ważne przy ogrzewaniu gazem) Wy macie rekuperację bo nie pamiętam? Reku nie mamy, trzeba by policzyć ile np 5 cm więcej by nas kosztowało przy ocieplaniu. mamy tylko zbiornik biawar czy jakoś tak; nie jest elektryczny No my przy gazie własnie mieliśmy mieć taki. nie nooo z lipca wpis to aktualny jak najbardziej Nie chce mi się o pierdołach pisać, jak jakieś konkrety beda , to może coś skrobnę mnie się śnił styro do czasu wełny aaaa i kolana mi się odwróciły do pozycji prawidłowej- gdzieś po miesiącu To był jeden z kilku tematów, który ogarniałam samasamiutka, od zakupu do położenia, ale jakaż potem dumna byłam Pewnie że mogłaś i powinnaś dumna być! Pytam, bo zawsze to jakaś alternatywa. ja też nie wyobrażam sobie nie miec stałego dostępu do ciepłej wody, no chyba, że przez max. tydzień na obozie ornito:D Własnie o to chodzi -nie wybrażam sobie nie miec dostępu do wody bo np idę się kapac po całej mojej trójce dzieci:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 no to u nas pusty zbiornik 100L z temp. 10o do temp. 50o nagrzewa kocioł w 13 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Halo halo jak pusty zbiornik?O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Halo halo jak pusty zbiornik? O co chodzi? no po opróżnieniu z ciepłej wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 aaa:D 13 min miałabym stać pod prysznicem nie spłukana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 aaa:D 13 min miałabym stać pod prysznicem nie spłukana?? nie bo wtym czasie kocioł podgrzewa wodę przepływowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Jezu uspokoiłes mnie... ps. przy dzisiejszych "zdobyczach techniki" takie stanie niespłukanym to mi chyba nie grozi co? jak sobie walniemy zasobnik 200l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Jezu uspokoiłes mnie... ps. przy dzisiejszych "zdobyczach techniki" takie stanie niespłukanym to mi chyba nie grozi co? jak sobie walniemy zasobnik 200l? 200L starczy Ci na wiele przyjemności, włącznie z grą wstępną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 200L starczy Ci na wiele przyjemności, włącznie z grą wstępną Ale zakładając że dzieci sa w domu czy że ich nie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.10.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ale zakładając że dzieci sa w domu czy że ich nie ma?? logistyka zależy od Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 No coś Ty ja o szczegóły techniczne pytam - czy dzieci się mogą w tych 200 też umyć ps. a dobrą radę dam Ci ja - logistykę studiuj bo się przydaje:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Witam Szanowne Grono w ten mroźny i mglisty poniedziałek:)Ale jaki tydzień mamy krótki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 bardzo mnie cieszy ten krótki tydzień (tym bardziej,że młode 2 ma wolne w szkole) - mam nadzieję poszaleć jak moje chłopaki wyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.10.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Pani, domowo Ci sie robi w domu:)Milego dnia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.10.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) 18+10 jesli masz polozone folie, jesli dach deskowany to trzeba zostawic szczeline z 2 cm, czyli byloby 15+10, a najlepiej 15+15 (sorry nie pamietam jak masz tam z dachem) Edytowane 29 Października 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts