max-maniacy 29.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 witam. fajnie, że styro już rozłożone. tak, jak piszesz, zaraz będą rurki i podłoga i rzucisz się w wir wykańczania. co do grzania wody, to mąż główkuje, co tu wykombinować, żeby tego pieca latem nie odpalać. ale chyba się nie da. póki co solary i inne pompy z drogie. pamiętam, że jak byłam dzieckiem, to z kuzynkami u pradziadka na podwórku wystawiałyśmy taką metalową wannę, napełniałyśmy wodą i grzała się od słońca. a potem kąpanko. może trzeba będzie wrócić do takich metod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 bardzo mnie cieszy ten krótki tydzień (tym bardziej,że młode 2 ma wolne w szkole) - mam nadzieję poszaleć jak moje chłopaki wyjadą Malka szaleć mówisz?? Brzmi kusząco;) Pani, domowo Ci sie robi w domu:) Milego dnia zycze Domowo, nie?? Dzisiaj sama parę razy zaglądałam do dziennika żeby się pogapić na ta oszałamiająca biel:) 18+10 jesli masz polozone folie, jesli dach deskowany to trzeba zostawic szczeline z 2 cm, czyli byloby 15+10, a najlepiej 15+15 (sorry nie pamietam jak masz tam z dachem) Dach mam deskowany i papowany. Plan jest własnie 15+10 ale zastanawiam się jak policzyć ile by mnie te dodatkowe 5 wyniosło... A Ty masz ile? Bo też nie pamiętam a czytałam dokładnie:( witam. fajnie, że styro już rozłożone. tak, jak piszesz, zaraz będą rurki i podłoga i rzucisz się w wir wykańczania. co do grzania wody, to mąż główkuje, co tu wykombinować, żeby tego pieca latem nie odpalać. ale chyba się nie da. póki co solary i inne pompy z drogie. pamiętam, że jak byłam dzieckiem, to z kuzynkami u pradziadka na podwórku wystawiałyśmy taką metalową wannę, napełniałyśmy wodą i grzała się od słońca. a potem kąpanko. może trzeba będzie wrócić do takich metod? Cześć Tak balia z wodą - to jest świetne rozwiązanie:) Muszę mężowi podpowiedzieć Tez tak robiliśmy jak jeździliśmy do Dziadków na wieś... Woda się w balii grzała, a oranżada z kapslem chłodziła sie w piwnicy:) I jeszcze mleko prosto od krowy To były czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dach mam deskowany i papowany. Plan jest własnie 15+10 ale zastanawiam się jak policzyć ile by mnie te dodatkowe 5 wyniosło... A Ty masz ile? Bo też nie pamiętam a czytałam dokładnie:( Mamy 20+5cm, 0,35 i 0,32 szklanej Ale teraz dałabym 20+10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Pumpa toż Ty mniej płacisz za prąd w domu jak ja w bloku Czy to reguła, że w bloku jest tak drogo, czy my tacy nieoszczędni jesteśmy? Edytowane 2 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Mamy 20+5cm, 0,35 i 0,32 szklanej Ale teraz dałabym 20+10 Szukałam wczoraj trochę w necie cen i wychodzi że to dodatkowe 5 cm nie powinno stanowić jakiejś fortuny. Znalazłam kalkulację dla Isovera (czy jakoś tak) i wyszło tam, że różnica pomiędzy 15+5 a 15+10 to 5 zł na 1m2. Chyba były ceny 44 i 49 zł za 1m2 materiału. Pumpa toż Ty mnie płacisz za prąd w domu jak ja w bloku Czy to reguła, że w bloku jest tak drogo, czy my tacy nieoszczędni jesteśmy? My w bloku płacimy +/- 250-260 zł:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.10.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 My w bloku płacimy +/- 250-260 zł:/ a co Wy dziewczyny z tym prądem robicie? ja płace ok. 150,- a wcale nie oszczędzamy. cały dzień gra TV, kuchnię mam elektryczną, lodówkę starą, chłopaki na kompie pół dnia zasuwają, a światło ciągle w 3 pokojach się świeci, nawet jak wszyscy siedzą w jednym (to akurat tępię i drę się, że mają gasić). już kiedyś zastanawiałam się skąd się biorą takie różnice w tych rachunkach. moja babcia płaci tyle co my, a jest sama i głównie tylko radio jej gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Może ktoś jeszcze z nami z prądu korzysta?? U nas jest tak: - lodówka taka 6-7 letnia - zmywarka chyba 8 (codziennie bo 45cm) - piekarnik elektryczny (tak średnio używany) - stara mikrofala (bardzo stara) używana często gęsto - 2 TV (jeden non stop, drugi w porywach) - 2 kompy (od popołudnia do późnego wieczora przeważnie) I w związku z 5-cio osobową rodziną, swiatło w różnych pokojach. I tak nam co miesiąc wychodzi, a zdarzyło się w jednym miesiącu że nawet ponad 300 płaciliśmy:/ Ciekawe ile w domu bedziemy płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wybieram płytki do łazienek biurowych - strasznie mi idzie:/Jedną chcemy zrobić szaro-białąDrugą beżowo-brązowąTrzecią - bardziej elegancką - dla szefa Wszyscy mają być zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wiedziałam, ze tu znów encyklopedia do przeczytania. Mogę prosić o skrót telegraficzny? EDIT: Ale białe podłogi macie?! Kolejna rzecz do odhaczenia na liście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 I jak tam wybieranie Ci idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Spoko jak to u mnie dużo się nie działo. W tzw międzyczasie dyskutowaliśmy nad 2 sprawami: 1. Ogrzewanie - czy zrezygnować z gazu i przejść na ekogroszek? Zalety i wady jednego i drugiego. Kwestia ogrzewania ciepłej wody latem przy piecu na paliwo stałe. Decyzja nie została podjęta;) 2. "Grubość" ocieplenia dachu, z planowanego 15+10 na 15+15:) A co do białych podłóg to pokazałam 2 z 4 zrobionych na gotowo pomieszczeń:/ reszta leży i kwiczy. Imprezy żadnej nie było, więc dużo nie straciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 I jak tam wybieranie Ci idzie? cześć Pumpa:) E tam wybierania - zmęczyłam się i odstawiłam na chwilę Ale jakiś typy już mam potem pokażę teraz jadę do drukarni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Co do ogrzewania, to mamy ekogroch i jest ok. Latem tez tym grzaliśmy wodę, a załadować zbiornik trzeba było raz na miesiąc, wiec bez rozpaczy to robiliśmy. Teraz co 1,5 tygodnia ładujemy węgiel do zbiornika i jest ok. Na pewno jest taniej a że czasem trzeba się przejść i coś wyczyścić, no cóż. Takie życie. W każdym razie nie narzekamy. 4 tony kupiliśmy, więc może zima przybyć Gdyby gaz był w pobliżu pewnie byłoby gazowe. Gdyby pompa ciepła była tańsza, pewni bysmy ją mieli. Gdyby babcia miała wąsy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 no koniecznie musisz zaprezentować co wybrałaś, rozumiem że budżetu szef nie zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Kilka mam wybranych z Domino - ceny oscylują w granicach 30 zł więc niskobudżetowo. Jutro jadę zobaczyć drzwi wew i wykładzinę. Płytki wkleję jak zyskają aprobatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Luczka, to ja robię na luksusowo, ale bez kłucia w oczy;) Właśnie zamówiłam przyjaciółce zabudowę na calutką ścianę ( na dokumenty) z cudnego orzecha amerykańskiego. fajnie się zamawia mając nieograniczony budżet, tylko niestety muszę się liczyć z jej gustem, mimo że dała mi wolną rękę - staram się robić tak, żeby jej się podobało. Karolcia lubi drewno egzotyczne, ja chciałam jesion jej machnąć, ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.10.2012 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Orzech amerykański piękny jest... Głąskałam taki ostatnio jak łaziłam po stolarzach...Ech, tak mieć nieograniczony budżet... to musi być super uczucie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Luka jak wygramy w totka to może następny dom bez ograniczeń finansowych postawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.10.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 To może musimy zacząć grać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ja grywam, średnio 1-2x w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts