Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Ardea:)

Minister musi ochłonąć po zawrotnych sumach jakie chcę wydać na łazienki;) Tak więc szukanie i wybieranie odpływu i brodzika odłożyłam do dzisiejszego wieczora:)

PO niedzieli będę zamawiać całe ustrojstwo łazienkowe do biur to bym sobie od razu zamówiła dla siebie co potrzebuję, za jednym transportem...

Ardea napisał:
Witaj Luka:) Przyłączam się do poszukiwań Pumpy.

Brodzika nie mam,a odpływy obydwa takie jak Aga - Aco Showerdrain model Tile (do wklejenia płytki). Ja jeszcze nie użytkuję, ale Aga na pewno.

Ano mam i nie narzekam:)

Pumpa, where are you?!

Luczka, przecież ja Ci nie sugeruję żebyś od razu kupowała, pytałaś co mamy to odpowiedziałam:)

Dolna łazienka Agi jest szara w Masto z prześliczną półką i okrągłą umywalką - co jak co, ale wnętrza to ja pamiętam;)

Jak Ci się urządza firmę? Ja już wszystko dograłam do biura przyjaciółki, tylko czekam na tapetę (6 tyg.:o) i szukam tanich płyt bazaltu, a kupione przez byłego projektanta barcelonki wystawiłam do holu;) Karolcia zaoszczędzi jakieś 20tys. (honorarium architekta;)), a wnętrzre wyjdzie mam nadzieję nietuzinkowe.

Lukarna napisał:
Żeby śmieszniej było właśnie się dowiedziałam że mąż z teściem zafundowali mi kratkę odpływową w pralni.

No dobra dobra może się czasami kiedyś przydać ale muszę ją po prostu przyjąć do wiadomości...

Śmierdziała mi tam bedzie:/

Tez bałam się smrodu dlatego zamurowałam :sick: Gdyby nie to nie musiałabym pewnie wymieniać paneli po zalaniu bo woda by tam uciekała. Nie wkurzaj się, polub ją a w pralni pewnie będziesz codziennie, dostęp do wody bęziesz mieć więc co za problem raz na x dni zalać ją wodą... Tylko przypilnuj, żeby ja zasyfonowali :yes:

Cześć :D

Ja o kratkę walczyłam pazurami, a Wy nie chcecie jej mieć????

Rozpoczynam akcję "Przygarnij Kratkę ;)"

a Eaiakowy brodzik.....mniammmm, u mnie niestety nia odpływie się skończy.....a tak chcę brodzik....:(

Ardea napisał:

Jak Ci się urządza firmę? Ja już wszystko dograłam do biura przyjaciółki, tylko czekam na tapetę (6 tyg.:o) i szukam tanich płyt bazaltu, a kupione przez byłego projektanta barcelonki wystawiłam do holu;) Karolcia zaoszczędzi jakieś 20tys. (honorarium architekta;)), a wnętrzre wyjdzie mam nadzieję nietuzinkowe.

Ardea na razie ciężko coś powiedzieć;) Mam zamówione drzwi wewnętrzne (prawie najtańszy model DRE;)), upatrzoną wykładzinę (pan wykończeniowiec pojedzie ją kupić bo ja nie wiedziałam jaką wziąc szerokość), zamówione zwykłe białe parapety. Wybrane płytki do łazienki szefa, do pozostałych dwóch muszę szukań na nowo bo wybrane już mi się przestały podobać;)

1976pinacolada napisał:
Tez bałam się smrodu dlatego zamurowałam :sick: Gdyby nie to nie musiałabym pewnie wymieniać paneli po zalaniu bo woda by tam uciekała. Nie wkurzaj się, polub ją a w pralni pewnie będziesz codziennie, dostęp do wody bęziesz mieć więc co za problem raz na x dni zalać ją wodą... Tylko przypilnuj, żeby ja zasyfonowali :yes:

Cześć :D

Nie no jak ją mam to ją pewnie i polubię;)

I oby się nigdy nie przydała...

malka napisał:
Ja o kratkę walczyłam pazurami, a Wy nie chcecie jej mieć????

Rozpoczynam akcję "Przygarnij Kratkę ;)"

Malka a pamiętasz teściową kratkę co?? Mogę Ci ją przesłać jak wykradnę z budowy;)

a Eaiakowy brodzik.....mniammmm, u mnie niestety nia odpływie się skończy.....a tak chcę brodzik....:(

No na Esiakowy poluję, znaczy celuję w niego - trzymajcie kciuki bo dziś go chcę pokazać Ministrowi... jak wstęp zrobiłam mu pyszne kanapki na kolację i jeszcze herbatę z cytryna;)

Ardea napisał:
Malka, to chyba tak, bardzo jak ja nie chciałam;)

Luka, a dlaczego w jednej łazience brodzik, a w drugiej nie? Nie możesz się zdecydowac;)

Początkowo chciałam obydwie bez brodzika. Ale potem przestraszyłam się trochę że jak coś źle panowie zrobią i zacznie lecieć to bedzie wszytsko na mnie bo "co Ty znowu wymyśliłaś!!"

I wymyśliłam że na górze sobie wymurujemy kabinę pod standardowy wymiar brodzika (100 szeroki i 90 głęboki) a na dole gdzie kabina będzie niestandardowa (po tynkach 152 x 83) dam po prostu odpływ.

Ot i cała historia;)

malka napisał:
noooo , bardzo..... ale ponoć są passe, no i na pewno fajny brodzik swoje kosztuje co jest niezaprzeczalnym argumentem na nie :(

Tak Malka ale odpływ też kosztuje:(

A co jest passe? brodziki? czy odpływy?

Widzisz bezpiecznie robię - zawsze jedno będę miała trendy:D

Witam wieczorowo:):)

Brodzik brodzik:)

Odpływ muszę kupić tani jakiś bo jak wczoraj slubnemu powiedziałam że odpływy kosztują od 3 stówek wzwyż to usłyszałam: "Trzysta?? odpływ 300? takie drogie:jawdrop:to jest??"

;)

Więc w odpływ celuję "dobry bo POLSKI";) ale o brodzik zawalczyć chciałam:)

Tylko teraz sobie tak myślę, brodzik 1,5cm - to jak nie brodzik trochę, co??

Może lepiej jakiś wyższy trochę? Sama juz głupieję - tak kombinuję jakby tu przewidzieć zarzuty małżonka że mi się na mózg rzuca:/

No mój ślubny stwierdził -odpływ bo taniej, ale ja chcę drewno na podłogę,więc takiej opcji nie widzę.

Fajnie,że Esiak pokazałswój brodzik, do 8 stów może ślubnego przekonam, bo mój (za ponad 2 tysie) wybiłam sobie z głowy mniej więcej w czasie gdy 2 raz rozwalaliśmy sciany kolankowe :lol2:

Jeeeezu wiedziałam że tak będzie!!

- Zobacz, to jest ten brodzik który fajnie pasowałby nam do górnej łazienki...

- Pokaż... to?? To jest brodzik?? Dziwny jakiś, taki płaski...

- No ale jak dziwny? Fajny własnie

- Ale woda będzie w niego wypływac na podłogę

- Jaka woda?? Przecież uszczelka bedzie

- Dlaczego nie chcesz się zdecydować na jakies konwencjonalne rozwiązania tylko tak wymyslasz??!!??

- Jakie to wg Ciebie konwencjonalne??

- No w dolnej łazience (tam gdzie odpływ - przyp. autora) zróbmy po prostu w wejściu próg taki, malutki murek z płytek a w górnej dajmy normalny, głębszy brodzik...

Przysięgam że kiedyś nie wytrzymam:cry:

Nie chcę żadnych progów, mureczków i innych gówien!!

Poszukuję osoby która używa niskiego brodzika lub kabiny bez brodzika dłużej niż rok i która wytłumaczy mojemu męzowi że uszczelka się nie wytrze po kilku miesiącach i drzwi są szczelne!!

OOOOO murki to są u nas na szkolnym basenie :) Basen budowany w latach 80 :lol2: Wiesz sprawdzają się ,woda nie wypływa :)

Ale sa tak ohydne , że łomatkooooo iile dzieciaków o niego wyrżnęło ...nie zliczę

U moich rodziców uszczelki bez wymiany trwają już 3czy 4 rok i nic się nie wyciera, skąd w ogóle taki pomysł,że się wytrą?

Pewnie kiedyś sparcieją, ale czy wytrą się -nie sądzę.

A co do konwencjonalnych rozwiązań...gdyby ludzie tak myśleli do dziś byśmy mieszkali w jaskiniach