Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak, ja poszłam na skróty ,mnie facet (ten od hali) powiedział,że 15 cm zamkniętokomórkowej to jak 27-8 cm "dobrej wełny" - co to dobra wełna nie pytałam,przyjęłam,że lepsza niż ogólnodostępna (39).

Czyli dobrze zakładam,że 15 cm zamknietokomórkowej to jak ok 40 cm wełny (34?)

z obliczeń zawsze byłam kiepska :oops:

Esiak, ja poszłam na skróty ,mnie facet (ten od hali) powiedział,że 15 cm zamkniętokomórkowej to jak 27-8 cm "dobrej wełny" - co to dobra wełna nie pytałam,przyjęłam,że lepsza niż ogólnodostępna (39).

Czyli dobrze zakładam,że 15 cm zamknietokomórkowej to jak ok 40 cm wełny (34?)

z obliczeń zawsze byłam kiepska :oops:

no ale Ty chcesz otwartokomorową, więc 15cm tej pianki odpowiada 21cm wełny 0,039

wiesz czemu otwarto,? ja mam krokwie 18, a myslę (moze sie mylę), że krokwie winny być ptrzykryte (mostki). Wiec grubość piany powinna byc chociaż 20 cm. Chodzi o cenę zamkniętokomórkowej, niby mogłabym wpakować 20 cm, ale cena wtedy znacznie przekracza plany finansowe. Bo chyba waga nie powinnam się martwić???

wiesz czemu otwarto,? ja mam krokwie 18, a myslę (moze sie mylę), że krokwie winny być ptrzykryte (mostki). Wiec grubość piany powinna byc chociaż 20 cm. Chodzi o cenę zamkniętokomórkowej, niby mogłabym wpakować 20 cm, ale cena wtedy znacznie przekracza plany finansowe. Bo chyba waga nie powinnam się martwić???

wagą na pewno nie...

Myślałam,że Ty wszystkie tematy zgłębiałeś ;)

Czytałam to co na fm napisano, jak zwylke sieczka ;) o wyzszości świąt wielkanocnych nad bożego narodzenia,przeplatane kryptoreklamami firm piankujacych i producentów (przedstawicieli tychże) wełny.

Trochę mnie piana kusi, szczególnie gdy sobie przypomnę kąpiele po układaniu wełny....brrrrrrr

W naszej wiosce zaczeli ocieplać nowy budynek czymś w rodzaju pianki. Okna folią zasłonili i cały dom tym pokryli. Wygląda jakby go ktoś osmarkał:sick: Ciekawa jestem jak to będą szlifować, bo nierówne diabelstwo strasznie ??

Witam się:)

no i będą mieszkać w takim zasmarkańcu.;)

dzień dobry wszystkim