Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W Chemiku mają cenę z kosmosu, wyjściowa 8zł za m2 za 5cm (0,039), na razie z elbudu mam najlepszą cenę za silvera (0,039)ale tam miły Pan Kierownik (to ten co go nie darzę;)) nie wie ile by kosztowała gold (0,035) bo to na specjalne zamówienie.

Oczywiście w moim lokalnym Chemiku maja tylko 0,042:) - taki lokalny model energooszczędności:)

Ale w poznańskim kontunuowałam temat.

W Chemiku mają cenę z kosmosu, wyjściowa 8zł za m2 za 5cm (0,039), na razie z elbudu mam najlepszą cenę za silvera (0,039)ale tam miły Pan Kierownik (to ten co go nie darzę;)) nie wie ile by kosztowała gold (0,035) bo to na specjalne zamówienie.

Oczywiście w moim lokalnym Chemiku maja tylko 0,042:) - taki lokalny model energooszczędności:)

Ale w poznańskim kontunuowałam temat.

w el-bau ursa gold 15cm 0,035 mają za 19,21 zł czas realizacji 3 dni

Taa Malka zachęciła i poszła:D

ps. trzymajcie kciuki idę na zebranie do przedszkola. Dyrekcji się manto należy jak nie wiem co - mam nadzieję że staną na wysokości zadania i naprawią to co w przedszkolu niefajne jest. Powiem Wam później o co chodzi

Kurde co to za hurtownie co nie wiedzą ile by to kosztowało.. ja praktycznie połowę materiałów mam na specjalne zamówienie.. nie wiedzą ile? to dzwonią pytają i ofertówkę na maila lub przez telefon podają.. wełnę zamawiałam rockwool'a superrock 15cm 0,035 po 21zł (wtedy akurat była to dobra cena).. styropian grafitowy też mi sprowadzali w sensie zamawiali pode mnie, bo u nas nikt nie daje grafitu i to jeszcze 20cm na ściany.. wręcz na styropian powiedziałam, że jak cena będzie wysoka to przez allegro zamówię.. i już miałam zamawiać spod Warszawy, ale okazuje się, że dali naprawdę dobrą (podobną do allegro), więc u nich zamówiłam..

eeee, wiecie,wbrew pozorom ja naprawdę jestem skromna i nieśmiała...no i tak na forum się wstydzę :oops:

no i ja tu czekam na relacje z zebrania......czekam......długie to zebranie......

czekam

O cholera a ja się z książką do łóżka położyłam, przepraszam Malko droga - wybaczysz??

To szybko przedszkolnie potem książkowo a potem budowlanie. A potem biorę się do pracy;)

Kilka dni temu dowiedzieliśmy się (rodzice) o kilku niefajnych rzeczach a naszym przedszkolu. Zrobił się mały szum, niektórym rodzicom puściły nerwy i polecieli prosto do UM, Sanepidu i gdzie ich oczy poniosły (jeden tata wczoraj skomentował na zebraniu że pewnie dużo darmowych minut mieli).

Czyli mieliśmy 1:1 - dyrekcja dała ciała bo nie do końca dobrze zadbali o dzieciaki - my jako rodzice daliśmy też bo moim zdaniem takie rzeczy załatwia się trochę inaczej - najpierw trzeba było powiedzieć dyrekcji co nam się nie podoba a w przypadku braku reakcji - można te darmowe minuty zacząć wykorzystywać;) Tyle tytułem wstępu. Info z zebrania (zarzuty - program naprawczy;))

1. Brudna, zaplamiona i niestety śmierdząca wykładzina - wiadomo trzylaty niestety czasami leją w gatki lub gdzie popadnie - dyr tłumaczyła się że piorą raz na kwartał, nie kupują nowej bo nie ma kasy. Ala kasa się znalazła, wykładzina została wymieniona na piękną nową kolorową zaraz po w/w telefonach. Ba dodatkowo dyr zakupi od siebie karimaty żeby dziecki nie leżały na wykładzinie;)

2. "Słabe" posiłki a w szczególności podwieczorki. Obiad 11:40 i podwieczorek o 14. A na podwieczorek (za 1,20zł): parę chrupek kukurydzianych i woda z sokiem, 2 ciasteczka be-be i woda z sokiem, kiwi i woda z sokiem itd itd. A niektóre dzieci w przedszkolu do 16-17. Pani od cateringu tłumaczyła pokrętnie że jak robi "syty" obiad to po co potem dobry podwieczorek. Ale jednak można zmienić: dzieci będą dostawać na podwieczorek tak aby się najadły: jakas bułka, chałka z masłem plus owoc (podany w przystępnej formie a nie kiwi w skórce:/) plus zimą ciepła herbata. Albo budyń czy tam coś innego ale bardziej treściwego niż 5 chrupek;)

3. Ilość Pań na sali przy 28-osobowej grupie. Jedna Pani?? Nie nie nigdy się tak nie zdarza!! - tu musimy uwierzyć im na słowo, dyr zobowiązała się że będzie wisiał grafik Pan na tablicy żeby można było to kontrolować

4. Brudno w toaletach?? Ale gdzież tam, czyściutko jest

Było jeszcze kilka pomniejszych spraw o których nie chce mi się pisać:)

Ogólnie rozstaliśmy się w zgodzie;) ale będziemy stosować zasadę ograniczonego zaufania;)

Denerwowałam się przed tym zebraniem trochę ale widac niepotrzebnie.

____________________________________________________________________________________________________________________

Co to teraz? Książkowo?

Mówiłam że chcę przeczytać "50 twarzy Greya"?

Wchodzę wczoraj do pokoju mojej nastolatki a ona co czyta?? No właśnie! Pytam: skąd masz tą książkę? A ona: "Lida (koleżanki mama) kupiła, przeczytała i teraz czytamy z dziewczynami po kolei"

Cieszyć się że czyta cokolwiek by to było? A swoją drogą musi to być bardzo :/ ciekawa książka bo wczoraj zaczęła a dzisiaj ma już przekazać następnej koleżance.

To jako ciekawostka z pamiętnika matki nastolatki.

____________________________________________________________________________________________________________________

I budowlanie.

Sama nie wiem od jak to wszystko opisać. To może wełna najpierw. Mojego męża nie zachwycił Rockwool za 19 złotych z małym kawałkiem. Upiera się na URSĘ za niespełna 17 złociszy. Ale ostateczna decyzja jeszcze nie podjęta bo nie możemy dojść do porozumienia z kolejnością prac.

Kolejność sugerowana przez Inwestora:

Teść kończy rozkładnie styropianu. Przychodzi hydraulik i kończy swoje. W międzyczasie kładzie się wełna na a raczej pod dach. Po tym jak pogoda pozwoli to leją wylewki. Wylewki schną, wilgoć idzie w wełnę ale wełnie się nic przecież nie dzieje od tego:/ itd itd

Kolejność sugerowana przez Inwestorkę:

Teść kończy rozkładanie styropianu. Przychodzi hydraulik, kończy swoje. Dom jest wewnątrz posprzątany i czeka grzecznie na wylewki. Dopóki jest ładna pogoda to porządkujemy teren wkoło domu: segregujemy i wywozimy smieci, usuwamy zbędne drzewa, wyrównujemy teren. Przychodzi wiosna, jest czysto i schludnie na zewnątrz i wewnątrz. Tak szybko jak tylko się da robimy wylewki. Jak wyschną ocieplamy i zabudowujemy poddasze i zaczynamy wykończeniówkę.

Ale się rozpisałam:eek:

Cześć wszytskim:)