Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a potem już się zaczęło... wyjazdy w skałki, kurs skałkowy, miesięczny kurs tatrzański, zdobycie karty taternika, pierwsze samodzielne wspinaczki w Tatrach na Kościelcu i Zamarłej Turni... pierwsze zimowe wspinaczki na Cubrynie i czołówce Miegusza...

potem letni wyjazd do Chamonix i się potoczyło ;)

Pojechałam na takie wakacje raz i nigdy więcej nie dam się namówić!!!!

Parę lat twmu pojechaliśmy na Maltę, oczywiście we własnym zakresie. Moja koleżanka była tam kilka tygodni wcześniej z biurem i gdy wróciłam próbowałam podzielić sie z nia wrażeniami. "Próbowałam" to dobre słowo, bo ona kompletnie nie miała pojecia o czym ja mówię. Siedziała w hotelu nad basenem z drinkiem w ręku podczas gdy my jeżdziliśmy po całej wyspie i okolicznych wysepkach (łącznie z wyprawą na Sycylię i Etnę). Ale jak to mówią: "dla kazdego coś miłego":)

Ja byłam w Grecji na takiej wycieczce. Pominę fakt, że za każdą wycieczkę trzeba dodatkowo płacić. Wyjazd w środku nocy, powrót tak samo. Oprowadza na takiej wycieczce przewodnik, szybko, potem masz chwilę wolnego, a potem powrót.

Wolę wynająć samochód i samemu wybierać kierunek. Jak zobaczysz po drodze coś godnego uwagi, zatrzymujesz się, nikim sie nie przejmujesz :)

W końcu to są wakacje :)

Ale niektórzy jadą właśnie po to by leżeć na leżaku, nad basenem z drinkiem w ręku. Co kto lubi, ja nie potrafię leżeć na plaży kilku godzin

ja kiedyś co roku siedziałam w górach ale mój mąż nie przepada i raczej wybieramy wodę, teraz kondycja już nie ta i pewnie pójdzie nad Morskie Oko by mnie powaliło ;) za mną "chodzi" wyjazd do Londynu czy Paryża, ale nie dość że ciągle są jakieś wydatki nieprzewidziane a teraz budowa no i ten brak dyspozycyjnej babci żeby z mężem jechać a jakoś sama czy z koleżanką to tak nie do końca bym chciała

Ja mogę poleżeć, ale ciekawośc mi nie pozwala:)

Zeszłoroczny urlop był chyba najlepszy, bo samochodowy. Główna zaletą było właśnie to o czym Karola piszesz, czyli możliwość zatrzymania się w każdym momencie, gdy tylko zwrócę na coś uwagę. Polecam taki sposób zwiedzania Toskanii:) Potem promem popłynęliśmy na Korsykę i dalej do Prowansji. Najlepszy urlop, bo dzięki tej podrózy nie dosć, ze mogliśmy posmakować tych rejonów, to jeszcze poznać wspaniałych ludzi.

Ja byłam parę razy na wyjazdach zorganizowanych, ale to w czasach liceum, potem wyrosłam z tego;) Mój mąż jest najlepszym przewodnikiem i organizatorem wypraw. Na Malcie nie byłam (i tam nie będę ze względów ideologicznych;)

Esiak, wspinacie się małżeńsko?

Jaka ideologia Ci nie pozwala?

Zeszłoroczny urlop był chyba najlepszy, bo samochodowy. Główna zaletą było właśnie to o czym Karola piszesz, czyli możliwość zatrzymania się w każdym momencie, gdy tylko zwrócę na coś uwagę.

I bardzo wygodny jeśli na wakacjach jest sie z dzieckiem (14 miesięcy). Nie wyobrażam sobie z nim jeżdżenia na zorganizowane wycieczki. Byliśmy z nim 3 tygodnie na Krecie, wynajęliśmy samochód, nawet spaliśmy w nim 2 noce :lol2: po obudzeniu się oglądałam wschód słońca

I też stwierdzam, ze to były nasze najlepsze wakacje :)