Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie.

Kupiłam coś sama do domu. Pierwsze coś co zbliża mnie do wykończeniówki;) (tzn tak sobie tłumaczę;))

Kupiłam stelaże. Po długich przemyśleniach i nieprzespanej nocy (no dobra nie nocy a wczesnym ranku) zamówiłam dzisiaj 3 stelaże Tece.

Nie wiem czy to dobra decyzja - się okaże.

Rozważałam 3:

- Geberit

- Grohe (ten 5w1)

- Tece

Geberit odrzuciłam ze względu na cenę - odpadł w przedbiegach, nie dość że miał najwyższą cenę to każdy element trzeba dokupić osobno.

Grohe, (zaproponowano mi wersję 3w1która mi odpowiadała) wychodził cenowo prawie jak Tece z przyciskiem.

Na korzyść Tece zadziałało to, że pasują do niego wszystkie przyciski Tece, bez podziału na modele - jak przypadkiem w przyszłym roku wpadnie mi niespodziewana kasa to może sobie kupie jakis wypasiony;) droższy niż stelaż;)

Trochę się denerwuję ale co tam - przepadło:)

Aaa, bidetowy za cenę 300, wucetowe za 400.

Mam Cię przeszkolić jak zasłużyć na zwolnienie lekarskie? :cool:

:rotfl: widzę że koleżanki dobry humor nie opuszcza:D

Nie wiem czy powinnam zdradzać sekrety listów;) kupiliśmy tablicę magnetyczną, spinki, pastele, turkusowe legginsy, zostało cytuję "coś extra do pokoju" i siostra:D

Mała jest niezła:D:D

Ardea a czy ona sobie zdaje sprawę z tego że z siostrą może być problem pod tegoroczna choinkę bo się Gwiazdor może hmmm nie wyrobić??:):):)

Dobrze że moi takich marzen nie mają;)

To ostanie akurat najtrudniejsze do spełnienia, ale za to jakie przyjemne :D

My już prezenty mamy kupione i zakamuflowane, tyle że nasze dzieci w tym roku poszły po bandzie z życzeniami jeśli idzie o kwoty, ale co zrobić jak konkretne życzenia były a my z tych co lubią sprawdzać marzenia także się wykosztowaliśmy :bash::bash::bash:

Moje zakupy jeżdżą w bagażniku;)

W tym roku jakoś bez konkretnego planu się wzięłam za prezenty i już przekraczam limity :/

Dla Średniej mam:

- klocki (z listu)

- książki (z ulubionej serii)

- zooblesa (z listu)

- znikopis bo mi wyznała ostatnio że zawsze o takim marzyła:eek:

Dla Małego:

- znikopis (przywiduję boje o ten gadżet więc każdy dostanie swój;))

- piżamę z Zygzakiem

- puzzle z Zygzakiem (od niedawna Marcin stał się fanem Zygzaka i puzzli więc myślę że prezent trafiony;))

- książki

Coś bym mu jeszcze chciała ale nie wiem co;) W razie czego - zawsze Lego;)

Brakuje mi pomysłu dla Najstarszej:( ona w liścia wymieniła tylko tablet którego niestety nie dostanie.

No nasze listy też były bardzo sprecyzowane bo dzieciaki mam dość zdecydowane. Mój mały dostaje spore ilości książek bez okazji, baaaa empik trzeba omijać szerokim łukiem bo musi wyjść przynajmniej z 2, a jak mu się coś spodoba to dokupujemy kolejne tomy, a potem synuś czyta mamusi na dzień dobry w weekend od 7 rano :bash: