Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki to modystki, malować się jeszcze nie zaczęła i w Twoich szpilkach nie śmiga po domu?

Mój młody to ponoć ewenement, w przedszkolu sam sobie zrobił diagnozę i o ile pięknie czyta nawet z intonacją o tyle jak mu przychodzi coś narysować czy wykleić to zielenieje z rozpaczy jest tak nienawidzi tego robić

Luka a może kup jej bon towarowy do ulubionego sklepu? U nas chrześniak taki dostanie

no i zawsze zostaje Ci kupić jej drugą część 50 twarzy :lol2:

Tak o bonie też myślałam. Ale wiem że Wika wolałaby dostać coś od razu a nie czekać aż sama pojedzie kupić:) Taka resztka dziecka w prawie - kobiecie;)

A drugą część już kończy właśnie:/

Moja tylko ciuchy mogłaby dostawać, a potem godzinami je przymierzać przed lustrem:( Pumpa, pocieszma się, że każde dziecko jest inne, ale Twój Mały to ten sam rocznik, co moja córka (ciągle analfabetka):D

Wera tez lubi ubrania - ale największą radość sprawiają jej sukienki:)

cześć dziewczyny,

kurczę, jakie Wy zorganizowane. już macie prezenty???!!!

ja się nie mogę zabrać, jeszcze nie wiem, co dla kogo. chyba jednak dziś, albo jutro wybiorę się do miasta pobuszować po sklepach.

co do starszego synka, to miał takie samo życzenie, jak Twoja córka Luka. no i też niestety zostanie to w sferze marzeń na razie.

Dziewczyny, ja lubię te zakupy przedświąteczne, to szukanie, zastanawianie się co komu...:)

Aga, nie nie na razie wystarczy;) Jeszcze muszę odpływ i brodzik ale zanim teściu zamontuje stelaże to wiesz, mam co najmniej 2 tygodnie czasu:lol2:

A teraz dlaczego mnie nie było dziś:

Marcin 2 tyg temu kaszlał trochę. Dostał syrop wykrztuśmy plus jakiś jeszcze. Tydzień siedział w domu, przestał kaszleć, poszedł do przedszkola. Od piątku bardzo kaszlał mi w nocy. Tak, że aż się dusił. W dzień idealnie, żadnego kaszlu, gorączki, nic - normalny rozbrykany 3 latek.Poszliśmy do lekarza a tam diagnoza: zapalenie oskrzeli z podejrzeniem zapalenia płuc:jawdrop:

Byłam z nim na prześwietleniu, jutro ma być opis. Antybiotyk i wziewy od dzisiaj.

A teraz siedzę i się zastanawiam jak powiedzieć szefowi że chcę wziąć opiekę do końca tygodnia:(

Luka - piękny przedszkolak . Fajnie zobaczyc twarzyczkę, którą sobie wczesniej (całkiem inaczej) wyobrażałam.

Nie strasz tym zapaleniem płuc :(

Moja tez znów chora tzn póki co mega katar i kaszel ale bardzo sporadyczny. na razie kuruję ją sama. Dzis zadzownie jednak do lekarki bo zaczęły jej mocno ropieć oczka i ma lekko zaczerwienione powieki i spojówki. I nie wiem czy to w związku z katarem czy cos extra sie przyplatało. Posłałam ją do przedszkola bo nie było opcji zeby została..... Jutro maja Mikołaja wie tez bedzie chciała isc.... Ech, nie wiem jak to będzie ....

Pozdrawiam z rana :bye:

Luka a masz inhalator? Mogłabyś mu robić i inhalacje z soli fizjologicznej i 2x dziennie z kilku kropel mucosolvanu. A jeśli idzie o nocny kaszel to trzeba przykręcić kaloryfery i jeśli nie masz nawilżacza powietrza to postaw albo miskę z wodą albo mokry ręcznik gdzieś koło łóżka przez oparcie krzesła przerzuć.