Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Super pomysł. Kinia robiła chyba w 1szy dzień świąt jakiś świąteczno-budowlany obiad w zeszłym roku.

oj tak, wszyscy wspominaja bardzo miło. Był plastikowy stół zasłany białym obrusem, gałązki sosny, świeczuszki, ogień w kominku...... No i odgrzewane w mikrofali jedzonko wigilijne.... Pierozki, barszczyk, rybka...... Naprawdę wiele nie trzeba a wspomnienia i radość dzieci bezcenne . Polecam Luka - chociaż ciasto i kawa . No i drzewko obowiązkowo. Całe święta stała tam budowlana żywa choinka. Przekopana na wiosnę do gruntu - przyjęła się :D

Dobry wieczór :)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Luka !!!

My name is Luka ... I live on the second floor ...

Przypomniała mi się stara piosenka ... i tak już Cię będę "streszczał" ... jeśli pozwolisz ;)

W dzienniku masz full zdjęć, więc przeczytałem go w miarę sprawnie ... :) ....dzięki Bogu, bo obiecałem u Malki i byłoby nieładnie ;)

....Domu zazdroszczę, tarasu szczególnie .... To nie tekst kurtuazyjny .... Tak po prostu jest, ja szczerze zazdroszczę ludziom, którzy mają to, co ja już chciałbym mieć .... a ponieważ jeszcze nie znasz mnie forumowo zbyt dobrze, to pamiętaj, że ja piszę to co myślę .... zawsze.

Pytania:

- wizualizacje robiłaś sama? ... bo ładne

- czy czerwona szyja jeszcze ma coś do roboty? ;)

- czy został z wami kot i dzika lokatorka ?

- czy teść, po "walnięciu się z szerokością drzwi do garderoby" jest nadal Twoim teściem? (wiem, że później jeszcze rozkładał folię i styropian - ale może jako pracownik budowy ;))

Wrócę,

Gwoździk :)

Próbowałam sobie przypomnieć kiedy mieliśmy wspólnie z mężem wolne.

I wyszło mi, że przez te ponad 8 lat kiedy mieszkamy razem, mielismy wolne wspólne 2 tygodnie w lutym 2010 - jak ja byłam na macierzyńskim z Marcinem a P zaraził się od dzieciaków ospą:)

I nic poza tym:):):)

Tzn co roku mamy wspólne 2 tyg urlopu - ale Wy nie o urlopach pisałyście, nie?

Tak to jest jak się wyjdzie za pracoholika.

w słowniku mojego ślubnego nie ma słowa urlop :rolleyes:

w reszcie tematów sobie pomilczę ;) pogadamy w nowym roku :lol:

Cześć Luka !!!

My name is Luka ... I live on the second floor ...

Przypomniała mi się stara piosenka ... i tak już Cię będę "streszczał" ... jeśli pozwolisz ;)

ja byłam pierwsza Braciszku :)

witam przedświątecznie prawie.

temat choinek, Wigilii - fajnie, a najfajniej pewnie Tym, co święta będą spędzać po raz pierwszy w nowym domu.:rolleyes:

u mnie choinka to co roku pełen folklor - jest na niej wszystko : bombki szklane, styropianowe, plastikowe, ozdoby z papieru robione przez dzieciaki, słomiane i z masy solnej. wszelkiej maści łańcuchy i włosy anielskie. spece od dizajnu padliby trupem.;) ale tak lubię. niektóre bombki mam jeszcze z czasów mojego dzieciństwa (wprawdzie pojedyncze sztuki, ale zawsze).

Luka pisałaś, że nic się na budowie nie dzieje, a to nie tak do końca. jak ładnie te rowki w styro macie powycinane. jeszcze tak nie widziałam.:)

- czy teść, po "walnięciu się z szerokością drzwi do garderoby" jest nadal Twoim teściem? (wiem, że później jeszcze rozkładał folię i styropian - ale może jako pracownik budowy ;))

:rotfl:

Dzień dobry Państwu:) Na szczęście dzisiaj juz piątek. Cholera mam problemy z wstawaniem do pracy. Najchętniej bym nosa z domu nie wystawiała.

bry bry, mi się też wstawać nie chce, ciemno zimno

czuję, że mnie adrenalina przedświąteczna strzeliła, jeszcze te pioseneczki w radiu i zapuchnięte oczy gotowe. Po kolei szafeczki sprzątam w domu, wczoraj nawet męża zagoniłam. :)

bry bry, mi się też wstawać nie chce, ciemno zimno

czuję, że mnie adrenalina przedświąteczna strzeliła, jeszcze te pioseneczki w radiu i zapuchnięte oczy gotowe. Po kolei szafeczki sprzątam w domu, wczoraj nawet męża zagoniłam. :)

Nitka, Ty ryczysz przy tych piosenkach? To rzeczywiście Cię wzięło;)