Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć

Choinki nie będzie bo po wizji lokalnej weekendowej okazało się że niestety w moim budowanym domu nie ma na nią warunków.

Jak zgram zdjęcia z aparatu to Wam wyślę - same zobaczycie o co chodzi.

Trudno, widocznie to marzenie nie będzie spełnione - może w zamian zacznę marzyć o podwyżce?

Pumpa teść codziennie pali w kozie po kilka godzin, więc temperatura dodatnia w domu jest.

Cześć

Choinki nie będzie bo po wizji lokalnej weekendowej okazało się że niestety w moim budowanym domu nie ma na nią warunków.

Trudno, widocznie to marzenie nie będzie spełnione - może w zamian zacznę marzyć o podwyżce?

Pumpa teść codziennie pali w kozie po kilka godzin, więc temperatura dodatnia w domu jest.

Luka, ja myślę, że gdybyś widziała jaką imprezę zrobiliśmy w styczniu na budowie to byś zrobiła rodzinie choinkę. Na środku salonu stało rusztowanie, wszędzie syf, za potrzebą trzeba było chodzić do wychodka na dworzu z latarką, wszyscy siedzieli na pseudo ławkach (deska i 2 wiadra;)), grog rozgrzewał... Goście (rodzina) byli zachwyceni i jak teraz przyjechali w te wakacje to byli zaskoczeni, że tyle zrobiliśmy od tamtej imprezy, bo przecież to w totalnej rozsypce było :rotfl:

PS, Jedynie ostrzegłam, żeby w stroje bardzo nieformalne się ubrać, szpilki niewskazane;)

Yes... udało się... nadrobiłam... łączymy się w chorobie dziecięcej (mój też strasznie kaszle w nocy, od piątku, dr powiedziała, że to gardło, antybiotyk dziś skończył, a nadal kaszle... :(

O bombkach opowiem może innym razem...

Brakowało mi Waszych pogaduszek :D

Cześć

.

cholera, zaczynam się bać :o

Yes... udało się... nadrobiłam... łączymy się w chorobie dziecięcej (mój też strasznie kaszle w nocy, od piątku, dr powiedziała, że to gardło, antybiotyk dziś skończył, a nadal kaszle... :(

moje Młode coś rozbierało w ubiegłym tygodniu, na szczęście jedna noc z przyjacielem Vickiem i zapomnieliśmy o paskudzie :)

Ja się zastanawiam jak mój dzieć to robi....on prawie nie choruje...nie znam tematu,że przedszkolak to więcej w domu niżw przedszkolu siedzi, w szkole przynajmniej raz w miesiącu przeziębienie.....no cuda, panie cuda.....ale jak ja się z nich cieszę :lol:

Rocia niestety łączę się w bólu, rozmawiałam już z kilkoma lekarzami, takimi dość biegłymi w sprawach choróbsk dziecięcych i wszyscy zgodnie twierdzą że kaszel może trwać nawet do 6tyg. Zgodnie zalecają oklepywanie i inhalacje.

Ja tez się czuje nieswojo jak nie mogę sobie z Wami pogadac:)

A ostatnio w pracy nie mam czasu a w domu prawie kompa nie odpalam:(

cholera, zaczynam się bać :o

zdjęć tak szybko nie bedzie bo one są na naszym nowym aparacie;) a ja z niego zgrać nie umiem:rolleyes:

moje Młode coś rozbierało w ubiegłym tygodniu, na szczęście jedna noc z przyjacielem Vickiem i zapomnieliśmy o paskudzie :)

Ja się zastanawiam jak mój dzieć to robi....on prawie nie choruje...nie znam tematu,że przedszkolak to więcej w domu niżw przedszkolu siedzi, w szkole przynajmniej raz w miesiącu przeziębienie.....no cuda, panie cuda.....ale jak ja się z nich cieszę :lol:

Wiesz co, moje dwie starsze takie były.

Jakies zwykłe smary, czasem mały kaszel i nic więcej.

Natomiast Misiek juz jakiś delikatniejszy;)

Rocia niestety łączę się w bólu, rozmawiałam już z kilkoma lekarzami, takimi dość biegłymi w sprawach choróbsk dziecięcych i wszyscy zgodnie twierdzą że kaszel może trwać nawet do 6tyg. Zgodnie zalecają oklepywanie i inhalacje.

Cześć Pumpa

Kopę lat;)

Cześć - codziennie odśnieżam auto wrrr

Choinki się nie da. Trudno, poczekam na przyszły rok obym tylko wtedy też nie była tylko budowlana:(

A poza tym OK;)

Jade zaraz kupić lustra, kratki, przyciski, umywalki, meble kuchenne i lampy do biur:)

Drobnostka:D

Cześć - codziennie odśnieżam auto wrrr

Choinki się nie da. Trudno, poczekam na przyszły rok obym tylko wtedy też nie była tylko budowlana:(

A poza tym OK;)

Jade zaraz kupić lustra, kratki, przyciski, umywalki, meble kuchenne i lampy do biur:)

Drobnostka:D

Luka, zobaczysz, ze odśnieżanie domku Ci sie spodoba;)

Fajne zakupy masz do zrobienia. Czyli remont gabinetu szefa na ukończeniu? Musisz jakieś fotki cichaczem porobic i nam pokazac co wymyśliłaś;)

Luka, zobaczysz, ze odśnieżanie domku Ci sie spodoba;)

Fajne zakupy masz do zrobienia. Czyli remont gabinetu szefa na ukończeniu? Musisz jakieś fotki cichaczem porobic i nam pokazac co wymyśliłaś;)

Jasne że podobię tylko na razie nigdzie nic nie jest jeszcze skończone;)

Luka, coś rzadko forumujesz;) Zdrowia dla Maluszka i energii dla Ciebie:)

Rzadko bo czasu nie mam - wieczorami padam na dziub:(

A dzisiaj jeszcze jakas infekcja mnie atakuje - ale się nie dam:)

Dzięki:hug:

Zanim doszłam do końca przeleciała mi myśl "przegapiłam coś" i wtedy doczytałam "do biura" :D

Rocia no trochę Cię nie było, faktycznie...

U mnie na budowie wieeeeeelkie zmiany - teść ułozył styro w kolejnym pomieszczeniu;) - ale do lamp to mi jeszcze daleko:bash:

Wykańczanie biur wchodzi w fazę gdzie zaczyna być coś widać - i jest fajnie:)

Moje biuro jest jasno szare (na szybko tylko taki zblizony kolor znalazłam;))

http://img839.imageshack.us/img839/4003/83915096.jpg

Uploaded with ImageShack.us

z taka wykładziną:

http://img850.imageshack.us/img850/9377/wykladzinadywanowarinob.jpg

I taka jedną ścianą;)

http://img542.imageshack.us/img542/4489/turkusjasnyx.jpg

Wygląda cudnie - oby udało nam się z kumpelą fajnie to dograć wszystko...

Zakupy udały mi się połowicznie, kupiłam:

- kratki;)

- tapetę na jedną ścianę w jednym z biur

- zamówiłam meble kuchenne

- kupiłam wszystkie lampy do biur w UWAGA godzinę:lol2:, tzn część potwierdzę jutro bo musiałam montaż z Panem Wykończeniowcem omówić (lampy do 6 biur, 3 przedsionków, 2 łazienek i kuchni:):))

Oprócz tego przyszły płytki do szefowskiej łazienki - cudne są...

Omówiliśmy sposób ich układania - myslę ze powinno wyjść OK:)

Skończoną mamy łazienkę w tych płytkach w graficie i białym, bez dekorów kwiatowych tylko z mozaiką - ulżyło mi bo wszytskim co ją widzieli to się podoba:)

Połozona jest też kuchnia ale zabrakło 2 płytek podłogowych - ktoś źle wyliczył zapotrzebowanie:oops:

Na ścianie mamy białe, na podłodze jasno-szare.

Zresztą co Wam będę opowiadać - zrobie foty to pokażę:)

Aż mi się oczka zaświeciły jak przeczytałam o szarej podłodze w kuchni..., jaki kolor mebli został wybrany?

Łazienka zapowiada się spokojna, lekko rozweselona mozaiką :)

Rocia nie miej zbędnych nadziei - to całe wykańczanie biur jest w wersji economy więc płytki szare za 30 zł;) bez szału;)

A meble? zwykłe drewniane bo nikt u mnie w pracy nie chciał nawet słyszeć o jasnych:(

A chciałam przetestować je8)

Luka po takiej wprawce gdzie dokonujesz wyborów w takim tempie to Twoje urządzanie będzie już łatwizną i na dodatek pójdzie jak z płatka

No coś Ty - nawet się nie łudzę że pójdzie mi szybko - dla siebie to zupełnie co innego;)

nie marudź, w następną zimę będziesz odśnieżała podjazd i wyjście z domu :p

zdrówka Ci dużo życzę :)

A dzięki dzięki za zdrówko przyda się:)

Cześć:)

Próbuję kupić prezentów resztę wrrr