Lukarna 07.01.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nie wiesz że ja jako najbardziej niedoinformowana często mam 100 pytań? Malka to, że zostały omówione, nie znaczy że decyzje zostały podjęte - nie myl tego:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nie wiesz że ja jako najbardziej niedoinformowana często mam 100 pytań? Rok temu robiłam to samo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nie wiem czy mam syfon. Na tematy higieniczne się nie wypowiadam, bo każdy się myje jak lubi Luka, ważne że teść chce rozmawiać a nie robi jak mu się podoba;) ja widzę duży postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja się boję,że te rozmowy to dla zmyły przeciwnika tylko bo przecież co taka Luka wie o budowie , myśli sobie teściuniu , robiąc po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nie, myślę, że już mu Luka pokazała, że czasami musi coś skuwać, więc woli zrobić jak sobie kochana synowa życzy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Oby,oby Twoje słowa się w złoto zamieniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Po początkowo burzliwych miesiącach myslę, ze nawet Pan Teść spuścił trochę z tonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Luka - syfon w wannie musi być :yesŁ. Sa takie specjalne płaskie coby się zmieściy i najczęściej zintegrowane z przelewem i korkiem autoamtycznym KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 no to ponownie dzień doberek... kaweczka z mlekiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2013 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Rok temu robiłam to samo;) Obym za rok tak komuś mogła powiedziec... Nie wiem czy mam syfon. Na tematy higieniczne się nie wypowiadam, bo każdy się myje jak lubi Luka, ważne że teść chce rozmawiać a nie robi jak mu się podoba;) ja widzę duży postęp. Po początkowo burzliwych miesiącach myslę, ze nawet Pan Teść spuścił trochę z tonu. Powiem Wam, że niestety ale Malka może mieć rację: Ja się boję,że te rozmowy to dla zmyły przeciwnika tylko bo przecież co taka Luka wie o budowie , myśli sobie teściuniu , robiąc po swojemu Nie, myślę, że już mu Luka pokazała, że czasami musi coś skuwać, więc woli zrobić jak sobie kochana synowa życzy;) Ardea, co do rozmowy to wyglądało to tak, że ja mówiłam do Panów ogólnie, a teść zwracał się bezpośrednio do P, mnie zupełnie olewając. Komunikacja na maksa:/ Ale cieszę się że w ogóle jakieś próby kontaktu były. Zdecydowanie wolałabym przekazywac swoje uwagi bezpośrednio teściowi bo w końcu to on wykonawcą jest, a P często coś zapomni/zmieni/nie dokładnie powie. Oby,oby Twoje słowa się w złoto zamieniły Amen Luka - syfon w wannie musi być :yesŁ. Sa takie specjalne płaskie coby się zmieściy i najczęściej zintegrowane z przelewem i korkiem autoamtycznym KLIK Dzięki:) Tak sobie właśnie wygooglałam ale nie wiedziałam czy wszytskie tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2013 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 no to ponownie dzień doberek... kaweczka z mlekiem? No patrz tak się skupiałam żeby odpowiedzieć że mi Twoja kawa wystygła prawie:) A jak z mlekiem to poproszę Wczoraj w końcu panowie pospinali nam wszystkie kable do kupy i teraz już mogę zaglądać na FM tfu - pracowac;) Nowe biura powoli przestają być nowe:) Jak się zrobi biuro szefa to zrobię parę zdjęć i pokażę gabinet z brzydką niby-cegłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja czarną poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.01.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja tez czarną Witam Państwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 siekiera od rana..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.01.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dobry, ja poproszę jakąś herbatkę Dobrze że druga większa;) A co chcesz w niej upchnąć w tej co się nie da przewrócić? Ciesz się że Twój kanalista:D nie każe Ci sprzętów rok wczesniej kupować tak jak mój:sick: Umywalkę, kibelek i otwarty brodzik, bez ścianek, zasłaniany ładną firaneczką. Badam teraz kwestię potencjalnych bryzgów wody na całą łazienkę - bo nie chcę mieć kafelków jak w rzeźni, tylko minimalnie. Ale to minimalnie w zasadzie zaczyna obejmować wszystkie ściany. I syfon też chyba potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.01.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 siekiera od rana..? Zawsze siekierę piję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja juz drugą....i obudzić się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Zmiana tematu: jak nauczyć dziecko szybciej/płynnie czytać?? Wera ma załamkę bo dzisiaj mieli testowe czytanie i podobno czyta najwolniej w klasie (to sa jej słowa powiedziane ze smutną miną) Co dziwne pisze ładnie, z pamięci, nie ma z tym żadnych problemów. Ćwiczymy codziennie po 15-20 min bo uważam że to wystarczy - w końcu nie chodzi o to żeby ją zamęczać bo przestanie lubić to co lubi do tej pory... Chyba że faktycznie czytać więcej? dłużej? ps. ona ogólnie jest taka powolna cała (po tatusiu wrrr) ja jak widzę takie maslane ruchy to czasami wychodzę z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 w temacie nauki czytania nie pomogę, bo moje młode jakoś ten etap pominęło A tatusia, to se Wera sama wybrał, hę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Luka, każde dziecko ma swoje tempo nauki czytania. (znam pewną dziewczynkę, która w IIIkl. nauczyła się płynnie czytać, a potem skończyła filologię polską) Nie można dziecka zmuszać i nękać czytaniem. Bardzo dobrze, że czyta 15min. w jej wieku to wystarczy - ważne, żeby codziennie. Jeżeli chodzi o technikę to niech prowadzi sobie ołówkiem po sylabach ta - ta, rze - ka itp. postara się obejmować wzrokiem sylaby, potem przyjdzie czas na całe wyrazy i potem już poleci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts