Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Czyli otwór masz na 170 tak? brodzika też ciągle szukam, bo ma być 100x100 i tych jakoś mniej, a niektóre ceny kosmiczne...

Nieeee:)

Mam dwa prysznice:) do jednego drzwi 100 do drugiego 70:D

cześć prysznicowe towarzystwo.

amglad a jak myjesz kabinę, jak nie masz zwykłej słuchawki na wężu? jak ją spłukać?

co do mycia to cilit i inne cif są słabiutkie. bardzo dobre są te najtańsze, walące chemią np. w5 z lidla do łazienek, albo tytan kamień i rdza i jeszcze w kauflandzie znalazłam chyba cito się nazywało. kabina się błyszczy, jak ... wiadomo co.

ja po sobie to za każdym razem ściągaczką wytrę. ale chłopaków jakoś nie potrafię tego nauczyć.

U mnie też z nauką może byc problem;/

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

On sobie bez pokoju może poradzi, a Wy bez kibelka ???

:lol2:

po to właśnie ten szantaż pokojowy, żeby w końcu wylazł. ale kiepsko działa.

Będzie władzę miał

już ma:) mówi, że dobrze, że w domu będą dwie łazienki. ale przez ten czas (raczej dłuższy) zdąży przeczytać całą naszą wiejską bibliotekę.;)

Witam się na chwilkę:) i spadam na extra fascynujące zebranie:sick:

Luczka, też mam podłogówkę w kabinie i wylewkę samopoziomującą dopiero przy płytkach, chyba nie zaryzykowałabym powierzyć to zadanie wylewkarzom. Nie martw się z chlapaniem, więcej nachlapiesz wychodząc z wanny niż biorąc prysznic - mówię to ja posiadaczka otwartej kabiny. Moje rozwiązanie Cię nie interesuje to nie piszę, ale nawet u mnie woda sie nie rozlewa po łazience.

Amglad - bardzo ładna kabina, nie wiem co Ty od niech chcesz - śliczna łazienka:)

Luka, co do kabiny i brodzika to

1. nie wylewa sie woda, odplyw spokojnie ja zbiera

2. nie używam sciagaczki, bom leniwa troche i jak wezme prysznic to mam ochote szybko znalezc sie w lozku;)

3. szyby traktuję raz na 2 tyg. Ajaxem do prysznicy i jest błysk

Dzień dobry:)

cześć prysznicowe towarzystwo.

amglad a jak myjesz kabinę, jak nie masz zwykłej słuchawki na wężu? jak ją spłukać?

co do mycia to cilit i inne cif są słabiutkie. bardzo dobre są te najtańsze, walące chemią np. w5 z lidla do łazienek, albo tytan kamień i rdza i jeszcze w kauflandzie znalazłam chyba cito się nazywało. kabina się błyszczy, jak ... wiadomo co.

ja po sobie to za każdym razem ściągaczką wytrę. ale chłopaków jakoś nie potrafię tego nauczyć.

maniacy, mam zwykła słuchawke, dynda sobie na zdjeciu, prawie w rogu....:bye:

Luka, to mail ze sklepu

Koło pacyfik – 100x100, 510zł + 50zł nóżki + syfon

Radaway Delos C –678zł + syfon 70zł

Sanplast B/SPACE 830zł

Sanplast, 670zł

http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/4826/

Sanplast B/FREE, 455zł (syfonz pokrywą w kompecie)

http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/256127/

Ronal, 1700zł z listwa (do wyboru kolor)

http://www.sanswiss.pl/#produkty/brodziki/ila

a Ty nie myslałaś, żeby wybrać już kible i umywalki i wanny i hurtem zamówic z jednego sklepu? transport gratis no i o rabatach możesz porozmawiać wtedy...

bo tak pojedynczo kupować, to troch ę kłopot i zawsze się przepłaca...

Edytowane przez amglad1

cześć :)

A ja czyszczę wszystkie błyszczące gładkie powierzchnie octem i naprawdę super działa - śmierdzi tylko przez pół dnia, ale można znieść. Przerzucam się powoli na środki eko, o ile działają przynajmniej tak samo dobrze jak te żrąco-chemiczne ;)

Witam się na chwilkę:) i spadam na extra fascynujące zebranie:sick:

Luczka, też mam podłogówkę w kabinie i wylewkę samopoziomującą dopiero przy płytkach, chyba nie zaryzykowałabym powierzyć to zadanie wylewkarzom. Nie martw się z chlapaniem, więcej nachlapiesz wychodząc z wanny niż biorąc prysznic - mówię to ja posiadaczka otwartej kabiny. Moje rozwiązanie Cię nie interesuje to nie piszę, ale nawet u mnie woda sie nie rozlewa po łazience.

Amglad - bardzo ładna kabina, nie wiem co Ty od niech chcesz - śliczna łazienka:)

Zebrania rzadko kiedy bywają przyjemne i ciekawe;)

Dzięki za kolejną opinie o nie-chlapaniu:)

Luka aaaaa to już wiem :D

co do czyszczenia szyb to wszędzie polecany jest preparat z lidla na bazie octu, cify i te inne bardzo śmierdzą, a ich wdychanie jest szkodliwe :sick:

Fajnie byłoby mieć kabinę 170:D

Chociaz w sumie brrr zimno:D

Luka, co do kabiny i brodzika to

1. nie wylewa sie woda, odplyw spokojnie ja zbiera

2. nie używam sciagaczki, bom leniwa troche i jak wezme prysznic to mam ochote szybko znalezc sie w lozku;)

3. szyby traktuję raz na 2 tyg. Ajaxem do prysznicy i jest błysk

Dzień dobry:)

Dzięki bardzo:) czyli będzie płytki. Pokaże P Wasze brodziki, przytocze opinie i w razie czego będę kryta:D

I dzień dobry:)

cześć :)

A ja czyszczę wszystkie błyszczące gładkie powierzchnie octem i naprawdę super działa - śmierdzi tylko przez pół dnia, ale można znieść. Przerzucam się powoli na środki eko, o ile działają przynajmniej tak samo dobrze jak te żrąco-chemiczne ;)

Przypomniało mi sie jak moja Najstarsza miała zrobic na lekcji chemii pokaz wywabiania plam domowymi, naturalnymi sposobami. Wzięła różne specyfiki i poplamione szmatki.

Pytam ją póxniej: jak poszło?

Za bardzo te plamy nie chciały schodzić. Dobrze że po drodze kupiłam vanish:D:D

Cześć Kocurze:)

maniacy, mam zwykła słuchawke, dynda sobie na zdjeciu, prawie w rogu....:bye:

Luka, to mail ze sklepu

Serdeczne dzięki za fatygę

Koło pacyfik – 100x100, 510zł + 50zł nóżki + syfon

Tu stacjonarnie mam za 615, jak się doliczy nózki, syfon i transport bedzie to samo albo drożej:/

Radaway Delos C –678zł + syfon 70zł

Moja oferta 590 już z syfonem

Sanplast B/SPACE 830zł

780

Sanplast, 670zł

http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/4826/

Tu mi coś nie pasuje, w linku jest ten najniższy a zarazem najdroższy, a cena niespotykana.

Ja na ten z linka mam cenę 814

Sanplast B/FREE, 455zł (syfonz pokrywą w kompecie)

http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/256127/

ten odpada bo jest z wysoką obudową i łącznie ma wysokośc powyżej 20 cm

Ronal, 1700zł z listwa (do wyboru kolor)

http://www.sanswiss.pl/#produkty/brodziki/ila

a ta cena:(

a Ty nie myslałaś, żeby wybrać już kible i umywalki i wanny i hurtem zamówic z jednego sklepu? transport gratis no i o rabatach możesz porozmawiać wtedy...

bo tak pojedynczo kupować, to troch ę kłopot i zawsze się przepłaca...

Myslałam, jasne że myślałam.

Tylko że ja nie mam za bardzo gdzie tego przechować. Na budowie nie mogę bo boje się że się uszkodzą - przed nami jeszcze wylewki a więc przekładanie wszytskiego z miejsca na miejsce:/

Dopiero jak będzie wszystko wylane i posprzatane to moge myśleć o jakichkolwiek zakupach.

Teraz się zastanawiam gdzie ten brodzik przechowam:/

I jeszcze raz dzięki za chęć pomocy

Dobry wieczór! sytuacja zdrowotna u nieletnich opanowana z grubsza i mogę wracać do nałogu :)

Zainspirowałyście mnie dyskusjami i po poguglaniu stwierdzam, że drzwi uchylno-wahadłowe cudownie składające się na ścianach niezmiennie od kilku lat kosztują obrzydliwie dużo. Skończy się zasłonką :)

dobra zasłonka nie jest zła :)

http://fr.mashable.com/wp-content/uploads/2007/06/psycho-shower-curtain-1.jpg

http://static1.menstream.pl/i/produkty/107/114/krwawa-zaslonka-prysznicowa-569_1.jpg

http://images.sklepy24.pl/52834912/399/large/sexy-zaslonka-pod-prysznic.jpg

nie wiem czy to ten sam bordzik z koło ale tutaj jest nieco tańszy , bo akurat też szukam :D ale pewnie hurtem pójdzie wszystko wiosną, bo na pewno jak piszecie taniej wtedy...

http://www.niebieskalazienka.pl/towar/szczegoly/11922/brodzik-kwadratowy-100x100x5-kolo-pacyfik-xbk0710

470zł plus

ale widzę Luka, że stacjonarnie masz bardzo fajne ceny i nie trzeba będzie na raz wszystkiego brać :)

dobra zasłonka nie jest zła :)

Kolejny plus dla mojego pomysłu :)

Mnie ta druga zainspirowała... Dolną łazienkę będą częściej goście odwiedzać. Dla powiększenia efektu schowam gdzieś klucz od drzwi łazienkowych ...

maniacy, mam zwykła słuchawke, dynda sobie na zdjeciu, prawie w rogu....:bye:.

rzeczywiście. tak się jakoś światło odbija od szyby, że nie zauważyłam jej od razu.

słuchajcie, u mnie jak tej szyby się co dzień nie wyciera, to ona po prostu przestaje być przeźroczysta, nie mówiąc już o błyszczeniu. może u mnie woda taka paskudna. ale jakbym myła ją co dwa tygodnie, to nie wiem, czy jakikolwiek środek by ją domył.:confused:

:)

cześć wszystkim:)

Miałam napisanego długiego posta ale niestety musiałam sie szybko stąd ewakuować i popłynął w niebyt:/

To szybko i krótko:

- Dorka ja na razie za bardzo nie sprawdzam co mam się na zapas stresować:)

- zasłona jak dla mnie ostatnia rewelka:D

- brodzik dokładnie ten sam:)

ps. dobra wiadomość jest taka, że w sobotę idziemy do bliskich znajomych a oni mają brodzik który najbardziej chodzi mi po głowie:D Kumpela powiedziała że może się nawet dać wykąpać P żeby zobaczył że nic się nie wylewa:D

więc szansa jest:D