Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć, wróciłam z imprez z okazji Dnia Babci i mam dość wszelkich słodyczy:sick: Za winko też podziękuję, ale oliwki to bym zjadła;)

Luczka, to wybieraj płytki, bo od ich grubości zależą poziomy. Zobacz łazienkę Agi ma tak pięknie policowane płyteczki, że też tak zrobiłam, ale u mnie to tylko na kawałku była potrzeba, a w kuchni zrobiłam myk z pociągnięciem drewna na ścianę, żeby zakryć 1cm bok płytki.

A te, które wybrałaś z Karolą już Ci sie nie podobają?

Dopiero teraz zobaczyłam aktualizację dziennika:o Pięknie, jasno, przestronnie, fajne widoki z okien. I bardzo zgrabna bryła domu. kawał fantastycznego domu:) Ciągle mam wrażenie, że to przepiękna okolica.

Niektórzy przysyłają mi takie zdjęcia, jak to z ptaszkiem z zapytaniem co to za ptak;)

Gwoździku te ostatnie posty to niestety mała tylko próbka moich wątpliwych pogmatwanych możliwości.

Czasem jest jeszcze gorzej:/

(prawda Malka?:oops:)

No co Ty :o ja tam rozumiem co autor miała na myśli :)

i w ogóle to czasami mam wrażenie,że Ty moja zagubiona siostra syjamska jesteś :lol:

czesc Luka, jakby coś to kieliszek mam w pogotowiu :)

a ja szklankę do latte :)

Mój wieczór był całkiem miły :) poza lekkim rozczarowaniem w kinie :rolleyes:

To,że ostatnie 10 minut spieprzyło naprawdę świetne dwie godziny :(

Byliśmy na "Sępie", naprawdę genialnie zrobione zdjęcia,dialogi, perfekcyjna obsada aktorska,niebanalny scenariusz (pomijam tendencyjną i przewidywalną końcówkę) , a mimo to jestem rozczarowana.

Nie lubię kina,odkąd zmieniły się one w siorbalnię colii chrumkarnie popcornem, ale bardzo chciałam zobaczyć to na dużym ekranie i.... dupa

Fajne fotki, a ostatnia... No cóż mogę powiedzieć: kawał świetnego domu macie:) Dużo miejsca, pokoje dobrze doświetlone. Napisałabym, ze będziecie tam sobie mieszkać jak pączki w maśle, ale pewnie zaraz mi się oberwie, bo dieta;), więc napiszę, że będzie Wam tam cudownie:D Edytowane przez agalind

Z tych samych powodów przesuwam od siebie w Twoją stronę :)

Życie to ciągła walka:D

Cześć, wróciłam z imprez z okazji Dnia Babci i mam dość wszelkich słodyczy:sick: Za winko też podziękuję, ale oliwki to bym zjadła;)

Luczka, to wybieraj płytki, bo od ich grubości zależą poziomy. Zobacz łazienkę Agi ma tak pięknie policowane płyteczki, że też tak zrobiłam, ale u mnie to tylko na kawałku była potrzeba, a w kuchni zrobiłam myk z pociągnięciem drewna na ścianę, żeby zakryć 1cm bok płytki.

A te, które wybrałaś z Karolą już Ci sie nie podobają?

Podobają mi się:) Ale już ich nie chcę:D

Tzn do górnej łazienki chciałabym drewnopodobne na podłogę i białe na ścianę (coś jak mają Asia z Esiakiem), a dolna pozostaje w szaro-bieli. muszę tylko odszukać w mailach nazwę płytek i upewnić się na zywo że to jest to.

Chociaż ostatnio widziałam u Spirei piękną łazienkę też biało-szarą ale na ścianach płytki-cegiełki. I wczoraj ktoś wrzucił identyczną jak moja tylko w odbiciu lustrzanym do łazienkowego - przepiekną... I się waham:(

Dopiero teraz zobaczyłam aktualizację dziennika:o Pięknie, jasno, przestronnie, fajne widoki z okien. I bardzo zgrabna bryła domu. kawał fantastycznego domu:) Ciągle mam wrażenie, że to przepiękna okolica.

Niektórzy przysyłają mi takie zdjęcia, jak to z ptaszkiem z zapytaniem co to za ptak;)

A nie wiesz???:rotfl:

W imieniu domu dziękuję

No co Ty :o ja tam rozumiem co autor miała na myśli :)

e no, ja mam wrażenie że też zrozumiałam:) tak dla jaj Ci chciałam tylko Janka przypomnieć:lol2:

i w ogóle to czasami mam wrażenie,że Ty moja zagubiona siostra syjamska jesteś :lol:

Przez pokręcona osobowość?

a ja szklankę do latte :)

Mój wieczór był całkiem miły :) poza lekkim rozczarowaniem w kinie :rolleyes:

Co Cię rozczarowało? pytanie dotyczy filmu :)

Dorka jak dobrze że doprecyzowałaś pytanie:lol2:

Fajne fotki, a ostatnia... No cóż mogę powiedzieć: kawał świetnego domu macie:) Dużo miejsca, pokoje dobrze doświetlone. Napisałabym, ze będziecie tam sobie mieszkać jak pączki w maśle, ale pewnie zaraz mi się oberwie, bo dieta;), więc napiszę, że będzie Wam tam cudownie:D

Aga takich słów mi teraz trzeba, dzięki:hug:

Jak tam wczoraj weszłam i zobaczyłam ILE jest jeszcze do zrobienia to mi skrzydełka opadły. I miną nadrabiam:/

Ważne że idzie, pełznie do przodu:)

Aga, jak ja się cieszę, że wyjechałaś ;)

w końcu mam rozmówcę funkcjonującego w moich ulubionych porach dnie (?),doby raczej :);)

Widzisz Malka nawet Aga padła:)

Czesć wszystkim:)

Żeby nie było, że w urlopie się lenię:) Wstałam bo szkoda mi dnia. Powiesiłam wczorajsze pranie, wyciągnęłam ze zmywarki i piję kawę;)

Wczoraj niestety mnie Marcin uspił:/ Nie mógł biedak zasnąć, P stawał na głowie żeby go uspić i nic. Potem ja poszłam do dziecięcego, czytałam opowiadałam, byłam cicho, trzymałam za rękę, na nogę i nic.

W końcu przenieśliśmy się z ksiązkami do łózka do dużego pokoju, poczytaliśmy i padliśmy razem:/

Luka, dzień dobry!

zajrzałam do Twojego dziennika - o matko, Ty masz kawał chałupy!!!!! to nie popiardółka, tylko kawał wielkiego domu!!!! w snieżnej oprawie wygląda ślicznie....widze, że wyciągnęłaś gromadę na spacerek ;)

ściskam, miłego dnia:bye:

p.s. zaraz lece z psem na kontrole do doktora - pies najbardziej przeżywa ten abażur - reszta ok, goi się jak na.....psie:p

u nas minus 5 , troche śniegu - ogólnie ok...

ciekawe, czy mój stolarz dziś na kotłownie zajedzie... kotłownia będzie w stylu resztkowym...czyli co komu zostało to u mnie znajdzie zastosowanie.. na pewno nie bedzie sliczna ale kasa juz sie skończyła.... grunt, żeby tam już porządek zrobić, bo jest syf i burdel, który mnie irytuje

buziaki:bye:

Cześć Amglad:)

Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i za nie dodawanie: o jezu a kto Ci to będzie sprzątał:D

Wyciągnęłam męża a dzieci w domu zostały:) Przy okazji objechaliśmy nowe osiedla i pokazywałam mu balustrady balkonowe które mi się podobają;)

Dobrze że z psem już dobrze - ale pewnie jeszcze trochę sie biedak pomeczy:/

Ja mam zamiar w stylu resztkowym pralnię zrobić. I marzy mi sie po cichu suszarka elektryczna... Ale mój P, jak mu to powiedziałam to skomentował: suszarka elektryczna? Chciałas pralnię żeby miec gdzie suszyć rzeczy a teraz mi o suszarce mówisz??:D

W kazdym razie miejsce na suszarkę jest;)

Trzymam kciuki za stolarza.

Może z rozpedu przyjedzie...

raczej kochana ze strachu przyjedzie..... troche u mnie jeszcze mu zostało roboty a w środę (tak, ta środę, za dwa dni) chce za granicę zarobkowo na kilka mieś wyskoczyć......

co do suszarki.... nie wiem, jaki u Was stan osobowy... u mnie 3 sztuki plus pies więc suszarka to zbedna rzecz...

jak byłam w stanach, tam wszędzie były suszarki... poniszczyły mi ciuchy no i..... pokurczyły;););) przynajmniej tak sobie tłumaczyłam fakt, że moje ubrania przestaja na mnie pasować....byc może to była wina żarcia psiego amerykańskiego i ilości spozywanej, ale od tamtej pory nie mam zaufania do tego sprzetu... (heheh najfajniej to na innych zwalać swoje niepowodzenia)

jednakże gdybym miała więcej sztuk na stanie, to bym przemyslała ten temat..

zaraz dzwonie do mojego fachmana, czy mnie dzis najdzie... mąż wychodzac do roboty stwierdził, że

a. samochód nie odpali

b. drzwi sie zepsują

c. zamek zdechnie

d......

a ja mu na to - to już wszystko było, czekamy na radosną twórczość i nowe opowieści z serii niesamowitych;)

A za jakiego powodu ta fala czułości? Może się przyłączę?

Nas jest piątka. W tym trójka mega-szybko-brudzących... Tzn się maluchy bo maluchy a Najstarsza bo nastolatka i przebiera się zdecydowanie za często... I stąd prania mam sterty...

Może moja tęsknota do suszarki wynika stąd że przez te lata mam zupełnie dosyć klasycznych stojących wszędzie suszarek na bieliznę, brrrr

Daj znac czy przyjechał, co?