amglad1 21.01.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 a..... to Was całkiem sporo...;) tak w ogóle to gratuluję..... Dzielna dziewczynka z Ciebie musi być, jak całe towarzystwo ogarniasz....:wave: przy takiej ilości sztuk, to smiało inwestuj w suszarkę... dzwoniłam, nie przyjedzie...grypa....tym razem, ale chyba taka jednodniowa, bo jutro ma być... zapomniałam, że w pomorskim największa ilość zachorowań;) KOOOOOOOOOOOOOOOCHAM GOOOOOOOOOOOOOOOOOO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 \no niestety nie zawsze do końca ogarniam:/Ale już przywykłam do tego:) Grypa mówisz?? swoją drogą to bardzo nieszczęsliwy człowiek Ci się trafił - co chwila jakies kataklizmy... Musisz być wyrozumiała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 To teraz trochę budowlanie:)To komin. Komin ma szerokość 139cm. Na nim ma zawisnąć szafka pod umywalkę. Wg mojego wyobrażenia wyglądać ma to tak: http://img525.imageshack.us/img525/9646/azienkagra.jpg Uploaded with ImageShack.us I teraz pytania:- asymetrycznie położona umywalka będzie OK? czy lepiej przesunąć ją na środek?- czy jednak celować w dwie? - tylko wtedy nici z blatu:/- gniazdka pewnie wyglądałyby lepiej niżej a lustro na całą ścianę ale mi się P nie chce zgodzic bo się chlapać będa:/ Aaa, odległosc pomiędzy ścianą a oknem (ta krótka ścianka) ma 39 cm, powinno być ok, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 \no niestety nie zawsze do końca ogarniam:/ Ale już przywykłam do tego:) Grypa mówisz?? swoją drogą to bardzo nieszczęsliwy człowiek Ci się trafił - co chwila jakies kataklizmy... Musisz być wyrozumiała;) hmmm no sama nie wiem, jakby spojrzec na to z drugiej strony, to facet ma ogromne szczęście, bo ze wszystkich opresji wychodzi 'ogromną' reką..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) co do układu...namaluj jeszcze taki, gdzie umywalka bedzie symetrycznie , mniej więcej jak światło nad lustremkontakty... nienawidze kontaktów, ja bym zrobiła taki wąski 'kominek' na tej ścianie przy oknie z tego samego materiału co szafka bedzie i tam bym do środka tej szafki - kominka schowała kontakty - ten kominek na długość jak lustro, otwierany na click czy jak to tam zwą... i wtedy lustro na całą szerokość scianya tak w ogóle, to mozna wieszac takie ciężkie rzeczy na kominie?? ja bym jedna umywalkę wzieła, ale troche większą....ja mam u siebie 80, sprawdza się super - nic się nie wychlapujeu syna też cos koło 75 ale z blacikiem takim - wygodne to ustrojstwo, ale pomniejsza miske umywalki o takhttp://img822.imageshack.us/img822/2447/21012013776.jpg http://img90.imageshack.us/img90/7808/21012013775.jpg Edytowane 21 Stycznia 2013 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dorka, ucałuje Cie u Luki, bo trudno Cie trafic gdzie indziej.... ściskam Wow, Aga! Trafić mnie łatwo, mam spory obrys A u Luki jest fajnie. A za jakiego powodu ta fala czułości? Może się przyłączę? Nadstawiam drugą stronę. Wow, ale fajnie tak w poniedziałek, z rana. Luka, jaki Ty masz fajny domek. Tyle zakamarków! U mnie tyle nie ma To będzie dowodem na zdziecinnienie wtórne, ale co mi tam... Jak patrzę na różne domy i szukam w nich plusów, to gdzieś tam kołacze mi się w tyle głowy taka myśl - o, tu fajnie bawiłoby się w chowanego. To była ulubiona moja zabawa z dzieciństwa. Luka, Twój się kwalifikuje znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.01.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 A umywalkę bym symetrycznie ....Wy będziecie się wwiercać w ten komin? Jakoś ciągle mnie to nurtuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 hmm mnie też... buziale Dorka, nie pytaj za co, tylko czemu tak mało a tak bez powodu - poniedziałek dzisiaj:p ja tez ie mogę się Twoich okien doczekać, poczytałam plany, obejrzałam domek - cacuszko... uwielbiam takie cukiereczki... dawałaś wycene okien do m&sów? u nas jest małe zagłębie firm produkujących okna, moge Ci podrzucić kilka polecanych adresów jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 amglad, I'm so glad, że mnie tak za uszkiem skrobiesz jak bez powodu to dobrze, bo mnie te powody zafrapowały Nie wiem, czy gdzieś to pisałam, że poluję na drewniane okna. Typowałam na razie firmy z południa Polski, czy to dobrze to nie wiem. Startuję na razie do Igies&Igies, wiktorczyka, pozbudu, sokółki i natury. Jedną wycenę mam, czekam na resztę. Nie wiem czy dobrze, że się upieram przy niebieskim, ale widziałam kilka domów, gdzie to fajnie wyglądało. Braki w wiedzy mam, rozwiń co oznacza m&sów? Podrzuć adresiki, bo ja w szale wysyłania, nie mogę znaleść dwóch firm, a z jedną nawet kiedyś rozmawiałam, i (proszę się nie śmiać) zapomniałam ich nazwy ( a tysięczny świstek na którym zapisałam bardzo-ważną-wiadomość zaginął). BTW> ostatnio sama do siebie wysyłam maile (wiem, wiem, weterynarz się kłania, bo na lekarza za późno), ale to jedyny sposób, żeby szybko coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No właśnie chyba ciężkie rzeczy na kominie nie za bardzo - przypomniałyście mi o tym:(Najwyżej zrobię stojącą. Marzyła mi się zawieszana bo te duże stojące wydawały mi się za cięzkie. Ale teraz jak zobaczyłam Twoje szafki Amglad to wiem że stojąca tez może być fajna i juz się tym nie przejmuję.Tylko że miały być orzechowe ale stojące w takim razie zrobiłabym białe i koniec... Na półce umywalkowej mi nie zależy - bardziej na blacie żeby można było odłożyć suszarkę czy prostownicę. To jeszcze 2 umywalki:http://img856.imageshack.us/img856/7697/azienkagra2.jpg Uploaded with ImageShack.us I jedna symetryczniehttp://img14.imageshack.us/img14/655/azienkagra1.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Wow, Aga! Trafić mnie łatwo, mam spory obrys A u Luki jest fajnie. Teraz to mi się miło zrobiło:) Nadstawiam drugą stronę. Wow, ale fajnie tak w poniedziałek, z rana. Luka, jaki Ty masz fajny domek. Tyle zakamarków! U mnie tyle nie ma To będzie dowodem na zdziecinnienie wtórne, ale co mi tam... Jak patrzę na różne domy i szukam w nich plusów, to gdzieś tam kołacze mi się w tyle głowy taka myśl - o, tu fajnie bawiłoby się w chowanego. To była ulubiona moja zabawa z dzieciństwa. Luka, Twój się kwalifikuje znakomicie. Zakamarków Ci u nas dostatek;) Jak sie skończą te domowe mamy jeszcze piwniczne brrr i garazowe;) I dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 ee ja to już robię od dawna - maile do siebie...... i w ogóle mnie to nie zmartwiło, ba zaczęłam się martwić dopiero po Twoim komentarzu o weterynarzu;);) a drewniane..... hmm i to niebieskie? hmmm poczekaj dryndne do Pana Zygi... dzwoniłam zajety, oddzwoni m&s to taka firma co okna robi, zaraz dam Ci namiary na fajnego faceta od nich, maja punkty sprzedaży w całej polsce jest jeszcze z drewna u nas fasada http://www.fasada.eu/index.php/kontakt_w_polsce ja mam od nich okna, wiem, że robią drewniane wyslij maila do biura w słupsku z prosbą o wycenę jak zyga zadzwoni, wyslę Ci info odnośnie msów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Luka, stawałaś w dwie osoby przy tym kominie? Było wystarczająco miejsca, żeby się nie szturchać np. przy myciu zębów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 symetrycznie wygląda znacznie lepiej - według mnie. no i masz blat na suszarkę i inne duperele. dla mnie jedna ale wiekszazrób stojace - ja też chciałam wiszące, ale moje sa potwornie ciężkie - mam dwie szafki na 2,75 - u siebie i u młodego, do tego ciężar samej szafki i frontów, do tego umywalka i to, co upcha sie w szafkach - troche mnie to przeraziło i zdecydowałam się na stojące. nie ma bólu:wiggle:a jaka umywalke planujesz - w sensie rozmiarowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Luka, stawałaś w dwie osoby przy tym kominie? Było wystarczająco miejsca, żeby się nie szturchać np. przy myciu zębów? A widzisz, nie stałam. Znaczy stałam ale sama. Żeby uspokoić sumienie postaram się tam stanąć z kimś ale raczej może być ciasnawo. Ale dobry pomysł z tym postaniem - dzięki:) symetrycznie wygląda znacznie lepiej - według mnie. no i masz blat na suszarkę i inne duperele. dla mnie jedna ale wieksza zrób stojace - ja też chciałam wiszące, ale moje sa potwornie ciężkie - mam dwie szafki na 2,75 - u siebie i u młodego, do tego ciężar samej szafki i frontów, do tego umywalka i to, co upcha sie w szafkach - troche mnie to przeraziło i zdecydowałam się na stojące. nie ma bólu:wiggle: a jaka umywalke planujesz - w sensie rozmiarowym? Nie chcę jakiejś wielkiej bo jak ma jedna osoba z niej korzystać to po co. Myślę że 60 wystarczy - nie wiem jeszcze tylko czy taka nablatowa (mam trochę uraz do takich, wrrr) czy wpuszczana w blat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Luka, a jak Wy żyjecie - w sensie, czy wstajecie rano i korzystacie z łazienki o tej samej porze, czy spieszycie sie rano - nie wiem, ja bym od tego rozpoczęła urzadzanie. u mnie nie ma potrzeby na dwie umywalki, choć spokojnie by się zmieściły - ja korzystam z łazienki później. jęsli Wy jednocześnie i rano liczy sie każda sekunda - to do umywalki może być przepychanka.. j wtedy rozważyłabym dwie, jesli się to uda z wygoda połączyc.... jak nablatowe Ci się nie podobaja, to jest tyle wpuszczanych w blat, że wybór ogromny, dasz rade;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Wiedziałam ze już to gdzieś pisałam i znalazłam:) Nie jest ze mna az tak źle;) U na jeszcze przez klika lat lat będziemy wychodzić 6:50 (Najmłodszy, Średnia i ja). Chyba że mnie z roboty zwolnią tfutfu Dodatkowo Najstarsza jak idzie na 8 to wychodzi 7:25 na autobus - a u niej łazienka to grubsza sprawa: mycie włosów, suszenie, prostowanie itd:/ I co drugi tydzień jak Minister idzie na popołudniowa zmianę to rano jedzie na tzw "fuchę";) i też się wpycha ze swoim goleniem i całą ablucją. I robi się tłoczno na maksa. Będzie druga łazienka na parterze - tylko komu się tam będzie chciało biegać O tak żyjemy. A umywalki sobie poszukam wieczorem - to takie moje postanowienie urlopowe - wybrac jak najwięcej rzeczy;) A teraz biegam z doskoku, pomiedzy śniadaniem, zmianą poscieli i rozstrzyganiem kłótni. A zaraz bym musiała obiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 to jedna umywalka będzie gut....biegaj kochana, ja wieczorem na fikołki ide (wrrrrrrr ju z mnie trzepie na samą myśl) wybieraj umywalke i wrzucaj na forum , obgadamy i przegadamy każdą no i ODPOCZYWAJ... wiem, że to ostatnia rzecz, jaką się na urlopie robi, ale Zyczę Ci chcoć troszkę odpoczynku:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.01.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam się serdecznie, mam chwilę na kawkę i fru na kolejne zebranie;) Gdyby poziom higieny mierzyć ilością łazienek itp. to byłabym największym brudasem forum;) A poważnie - lubisz gdy ktoś patrzy jak wypluwasz pastę i masz odpowiedź co do ilości umywalek na jednym blacie;) Na długość to wejdzie te 139, a jaką szerokość blatu przewidujesz? Mnie się podoba wersja i symetryczna i niesymetryczna:) Minister ma trochę racji - przecież nawet 2 wielkie suszary nie będą Ci przeszkadzały, nie to co u mnie, ja musiałam nabyć suszarkę elektr., bo mam mała pralnię i jeszcze muszę ją ustawić na pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 21.01.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dorka, wrzuciłam Ci na privacałuje Dziewczyny, lece młodego odebrac i zakupy jakies trzasnac pa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts