Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Co Ty się nazebraniujesz ostatnio:)

Powiem tak: rano jesteśmy wszyscy w takim pędzie, że jest mi wszystko jedno czy ktoś widzi że pluje pastą:) Staram się po prostu jednego z dzieci nie trafić;)

A tak na serio to czy będzie jedna czy dwie, duża czy małe, symetrycznie czy nie - to w ogóle nie ważne. Wazne że juz tam będziemy:)

Tylko wielką przyjemność sprawia mi takie rozmyślanie, planowanie, wyobrażanie...

Szerokośc blatu - nie mam pojęcia:oops:

Nie oglądałam jeszcze żadnych i nie wiem jakie standardowo są na szerokość. To chyba od umywalki zależy, nie?

Minister ma trochę racji - przecież nawet 2 wielkie suszary nie będą Ci przeszkadzały, nie to co u mnie, ja musiałam nabyć suszarkę elektr., bo mam mała pralnię i jeszcze muszę ją ustawić na pralce.

Tak ale się naczytałam, że często prasować nie trzeba:oops: i dużo szybciej wszytsko idzie...:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja nie toleruję widzów w czasie moich zabiegów higienicznych;) więc u Ciebie spoko mogą być dwie umywalki:p Blat zrobi Ci pan od szafki, więc i szerokość jaką chcesz:) no od umywalki też trochę zależy;)

Luka, Ty już tak zupełnie serio możesz sobie wybierać rzeczy, a lada moment zaczniesz kupować:) idzie jak po maśle, gdy ma sie zaplanowane, chociaż Ty chyba nie możesz za wcześnie kupować, bo często zmieniasz zdanie;) a i jest problem z magazynowaniem wszystkiego.

Ja elektronikę kupiłam duuużo wcześniej, ale dokupiłam dłuższą gwarancję, wiec to też trzeba wziąć pod uwagę.

Widzisz, ja często zmieniam zdanie dopóki czegoś nie kupię - jak już kupię to po prostu nie oglądam już tych rzeczy więcej:) Bo zawsze znajdę coś fajniejszego/tańszego:)

Większym problemem jest przechowanie tego - nie mam zupełnie na razie miejsca żeby cokolwiek bezpiecznie przechowywać.

Może jak będą wylewki i ocieplone poddasze...

Chociaż po tym jak koleżankę okradli z takiego domowego magazynu to jakoś mi przeszła chęć na składowanie:/

Najlepiej kupić i od razu montować;)

ps. do środy mam dostać ostatnią wycenę na kuchnię, może po niej uda mi się wybrać wykonawcę.

ps.2. gsyby nie mój długi proces decyzyjny to już bym dawno miała wszytsko powybierane;)

Nie doczytałam, i myślałam przez moment, że szczawiowa to odpowiedź względem ostatniego pytania. Już mi wyobraźnia ruszyła do ataku (moje szczawiowe mają ten kolorek zawsze jakiś taki niewyraźny) :)

Szczawiowa była pyszna

A makaron Malki jeszcze lepszy, zegnaj dieto na dziś:oops:

Chciałam pokolorować rzuty z projektu ale za dużo z tym zabawy;) więc opiszę mniej więcej jak ma być.

Zaznaczam, że to wersja na dziś, może się coś zmienić albo nieznacznie albo znacznie:)

Parter:

1. Wiatrołap - będzie bez okna tylko z naświetlem więc przydałyby się jasne ściany. Będzie jasny szary (ewentualnie tapeta jak znajdę jakąś fajną.)

2. Komunikacja wraz z klatką schodową - jasny szary

3. Kuchnia w zależności od ostatecznej wersji (tu mam trochę problem bo biało-białej kuchni mieć bym nie chciała) ale znowu szary?

4. Salon szaro-beż - taki fajny widziałam na jakimś wzorniku, delikatny jasny

5. Gabinet- się zobaczy jakie meble w nim wylądują

7. Łazienka - biały

Poddasze:

1. Weronika - obstawiałam śmietankowy, kremowy, od jakiegoś czasu słyszę o niebieskim:). Tapeta na 1 ścianie chyba.

2. Wika - nie mam pojęcia, jej decyzje zmieniają się szybko - zobaczymy

3. Marcin - delikatnie oliwkowy lub jasno niebieski. Widziałam gdzieś fajne pasy - jedna ściana by idealnie się na nie nadawała;)

4. Nasza sypialnia: planowany był piaskowy, beżowy jako podkład do czekoladowego i turkusowego. jednak po pomalowaniu biura na turkus zaczynam się wahać - strasznie cięzko dobrać cokolwiek.

5. Pralnia - biały albo to co zostanie z innych pomieszczeń;)

6. Łazienka - biały

Hmm wyszło mi że smutno będzie szaro i szaro.MYślę że czeka mnie ciężka przeprawa z P i z resztą rodziny, przecież szary i biały to nie kolory. Zastanawiam się czy chcę tak zrobić bo to styl ogólnie panujący na FM? Te kolory naprawdę mi się podobają i raczej nie przeszkadza mi to że będę mieć jak wszyscy a raczej większość;)

I podłoga: na 99% jestem przekonana do szarych płytek, takich samych w kuchni, korytarzu i łazience. Nie za jasnych, nie za ciemnych.

Nie wiem jeszcze jaka wielkość byłaby odpowiednia?

Wiatrołap mam szeroki 220 długi 200

Korytarz szeroki 120 długi 350

Łazienka 155 na 277

Kuchnia 370 na 330

Nie mogą być za duże ze względu na łazienkę i wąski korytarz...

Drzwi - orzechowe

Schody - to jest jeszcze pytanie bo orzechowe trochę ciemne mi się wydają:(

Co zgadłam od razu - to proste było;)

Idę pozmywac, tfu włożyć naczynia do zmywarki.

Potem młodego do wanny bo juz mi od 15 nadaje że chce się kąpać.

Potem szybko rozbiorę choinkę.

Odkurzę.

I to powinna być 19.

Średnia do wanny.

Kolacja i spać.

Wi,ęcej nie planuję bo juz wczoraj planowałam:)

no muszę, chociaz chyba wolałabym pracować.... godzina meki a ciągnie sie jak dwie.... masakra...wkurza mnie to rozciąganie na końcu, taka hinduska muzyczka pseudorelaksacyjna doprowadza mnie do szału - to plumkanie wody jakby ktos kranu nie zakręcił, nie wiem, może to jakies lokalne zwyczaje, ale mnie drażnią...i jeszcze te kombinacje z rekoma przy oddychaniu i zamykaniu energii...... i te oklaski na koniec, no ja pierniczę, podkurza mnie to tak, że naładowana stamtąd wkurwą wychodzę... ale to może ja jestem nienormalna...