dorkaS 22.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Na moment człek się odwróci, a tu lawina postów. No moja dieta jakaś taką Ćwierciakiewiczowa pachnie. W dodatku ostatnio całkiem udane ciacho orzechowo-czekoladowe udało mi się wkreować i testuję te proporcję i testuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Victima, skąd masz taki nick? A właściwie dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Victima, skąd masz taki nick? A właściwie dlaczego? Moze fanka zespołu Décima Víctima, ktory dzialal w latach 80-tych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Na moment człek się odwróci, a tu lawina postów. No moja dieta jakaś taką Ćwierciakiewiczowa pachnie. W dodatku ostatnio całkiem udane ciacho orzechowo-czekoladowe udało mi się wkreować i testuję te proporcję i testuję... ciasto czekoladowo-orzechowe... wiesz z jaką czułością to przeczytałam... jak przetestujesz to rzucisz przepis? Victima, skąd masz taki nick? A właściwie dlaczego? Taa o mój nick to się jakoś nikt nie zapytał Może dlatego że długo w avku miałam wizualizację domu mego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Taa o mój nick to się jakoś nikt nie zapytał Może dlatego że długo w avku miałam wizualizację domu mego:D Nie wiem czy pamietasz, ze to forum budowlane, wiec dla wiekszosci ludzi tu obecnych lukarna to nie zadne zaklecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
victima 22.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Victima, skąd masz taki nick? A właściwie dlaczego? bo nie chciałam od imienia to se zrobiłam do stanu ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Nie wiem czy pamietasz, ze to forum budowlane, wiec dla wiekszosci ludzi tu obecnych lukarna to nie zadne zaklecie;) Budowlane?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
victima 22.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Budowlane?????????? budowlane ale z tego co się zdążyłam zorientować to o waleniu równie często sie tu gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 budowlane ale z tego co się zdążyłam zorientować to o waleniu równie często sie tu gada Bo młotkiem tez walić można:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Z naciskiem na też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
victima 22.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Bo młotkiem tez walić można:lol2: Sorki, ale dla mnie to juz perwersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Jezu ale głupawkę mam dziś:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Nadmiar wolnego czasu odbija swe piętno Znaczy victima należy Ci nastrój ducha poprawić. Idę w tym celu po kawałek ciacha, jest pycha i mogę ducha poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dooorka ja tez chcę znaczy poproszę ciacho:) Jaki nadmiar czasu? Dziś sprzatałam generalnie kuchnię. I powiem tak: szczerze jej nie cierpię;(Jest tak mało miejsca w szafkach że mam pełno rzeczy na blacie. Nie mam ani jednego blatu wolnego. Mam 60 - na nim stoi mikrofala a na niej chlebak. Potem zlew jednokomorowy z ociekaczem. Potem 30 cm - niby wolne ale nad tym wisi częsciowo suszarka do naczyń więc nie taki wolny. Potem gazówka. I potem 50 cm na których to stoi wszystko: stojak z ręcznikiem pap, stojak z nożami, pojemnik na spagetti co to się w żadnej szafce nie mieści, pojemnik na długie gadżety kuchenne, podstawka żeby garnek odstawić i okazjonalnie inne rzeczy, wrrr W nowej kuchni NIC nie będzie stało na blacie. Dosłownie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Chyba, że samo na blaty wylezie Wrzucam przepis, bo samo ciacho właśnie dokonało żywota, ostrzegam, że mile kaloryczny. Wymaga 15 min wysiłku, a potem jakieś 30-40 min pieczenia. Ma tę zaletę, że utrzymuje wilgotność nawet kilka dni, pozostawione luzem. Kostka masła (200 g) 5 jaj 3/4 szklanki cukru (ca. 150g) pól tabliczki mlecznej czekolady (50g) + gorzkiej (50g) + wedle uznania mlecznej czekolady do polewy pomarańcza jabłko trzy łyżki mąki pszennej 200 g mielonych laskowych orzechów 100g mielony migdałów obranych ze skórki płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ucieramy z cukrem aż się lekko spienią. Wsypujemy orzechy, migdały, mąkę i proszek. Mieszamy. Dodajemy utarte na tarce jabłko. Pomarańczę dokładnie myjemy/parzymy i ostrym nożem ścinamy skórkę na płatki (tak żeby białe pod skórką zostało nietkniętę), siekamy skórkę i dorzucamy do masy. Masło rozpuszczamy z czekoladą. Dolewamy do masy. Całość mieszamy, wlewamy do foremki i do piekarnika, ca.150C. Sprawdzamy po 30min czy wetknięty patyczek wychodzi nie oblepiony ciastem. Jeśli tak jest to wyciągamy z piekanika. Polewa: Do dużego chlusta śmietanki 30% dorzucam czekoladę połamaną w kostki, pogdrzewam i polewam nią ciasto. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wrzucam przepis, bo samo ciacho właśnie dokonało żywota, ostrzegam, że mile kaloryczny. Wymaga 15 min wysiłku, a potem jakieś 30-40 min pieczenia. Ma tę zaletę, że utrzymuje wilgotność nawet kilka dni, pozostawione luzem. Kostka masła (200 g) 5 jaj 3/4 szklanki cukru (ca. 150g) pól tabliczki mlecznej czekolady (50g) + gorzkiej (50g) + wedle uznania mlecznej czekolady do polewy pomarańcza jabłko trzy łyżki mąki pszennej 200 g mielonych laskowych orzechów 100g mielony migdałów obranych ze skórki płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ucieramy z cukrem aż się lekko spienią. Wsypujemy orzechy, migdały, mąkę i proszek. Mieszamy. Dodajemy utarte na tarce jabłko. Pomarańczę dokładnie myjemy/parzymy i ostrym nożem ścinamy skórkę na płatki (tak żeby białe pod skórką zostało nietkniętę), siekamy skórkę i dorzucamy do masy. Masło rozpuszczamy z czekoladą. Dolewamy do masy. Całość mieszamy, wlewamy do foremki i do piekarnika, ca.150C. Sprawdzamy po 30min czy wetknięty patyczek wychodzi nie oblepiony ciastem. Jeśli tak jest to wyciągamy z piekanika. Polewa: Do dużego chlusta śmietanki 30% dorzucam czekoladę połamaną w kostki, pogdrzewam i polewam nią ciasto. Smacznego! Chyba miało być: wymaga 15 minut przyjemnosci a potem 3 godziny biegania po schodach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Chyba miało być: wymaga 15 minut przyjemnosci a potem 3 godziny biegania po schodach;) Po pożarciu całego nie ma szans na wykonanie żadnego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Po pożarciu całego nie ma szans na wykonanie żadnego ruchu. Aaaa, no to czyli dłuzsza przyjemnosc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Myślałam że Dorka napisze: po pożarciu całego 3 godziny biegania po schodach nie pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Myślałam że Dorka napisze: po pożarciu całego 3 godziny biegania po schodach nie pomogą Nie chce dolowac tych na diecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts