Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

No właśnie nie za bardzo...

Chyba nie wytrzymam i jutro podjadę zmierzyć jedno miejsce co mi chodzi po głowie:)

W dolnym holu, korytarzyku raczej mam szerokość kosmiczną 120 cm, a nagórze mam zostawione miejsce na szafę ale głęboką na 70 cm - jak na ksiązki trochę za dużo:)

Idę spać Aga, dzięki za dotrzymanie towarzystwa.

Padam po prostu:)

:goodnight:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja wartę potrzymam ;)

Malka, jakaś recenzja?

WOW tylko powiem i tyle,że młode zachwycone (choć ciut się obawiałam czy nie będzie robił za trzeciego aktora :oops:)

lecę nadrabiać zaległości

Edytowane przez malka

Kamila poszłam do Twojego Dziennika przypomniec sobie rozkład domu i już mniej więcej wiem o co chodzi z tym schowkiem. Nie wiem tylko gdzie Ty chcesz miec 2 pary drzwi?

W projekcie wcale schowka nie było, nie?

Luka.. według projektu to po prostu była kotłownia.. u nas kotłownia jest w garażu tzn pompa ciepła i zbiornik na wodę..

a 2 pary drzwi w schowku to jedne od holu a drugie do garażu..(jedne prawie naprzeciw drugich)

Kasiu no jak to gdzie? Masz piękną dużą działkę! Powoli, jak juz się ogarniecie z domem, postawicie sobie piękne pomieszczenie gospodarcze wolnostojące i tam wszytskie ogrodowe ustrojstwa będziesz trzymać.

też w taki sposób kombinuję

Na słoiki wystarczy miejsca w garażu, powiększyliście go chyba o metr prawda? A prawie 3m ma szerokości, to półki przecież tam sobie zorganizujesz.

garaż ma prawie 5m szerokości, bo został nie tylko wydłuzony, ale i poszerzony

A co do pralki: nie myslałaś o tym, żeby zwęzić Waszą garderobę? Ona ma teraz 320 cm szerokości , jakby ją zwęzić o metr a w tym miejscu w łazience wygospodarować zasuwany drzwiami schowek na pralkę i inne chemiczne potrzebne rzeczy?

o tym nie pomyślałam. dziękuję bardzo za pomysł.:hug: tak naprawdę wystarczy jakąś małą wnękę wykroić z garderoby. pomyślę nad tym

dobry wieczór

Luka.. według projektu to po prostu była kotłownia.. u nas kotłownia jest w garażu tzn pompa ciepła i zbiornik na wodę..

a 2 pary drzwi w schowku to jedne od holu a drugie do garażu..(jedne prawie naprzeciw drugich)

No to jak kotłownia to już rozumiem.

Pomieszczenie które miało być kotłownią powiększyliście jeszcze o wnękę pod schodami tak? I stąd powstał duży schowek:)

Faktycznie, jakby były tylko jedne drzwi to może suszarka by się zmieściła:)

nieeeee Aga, nie podejrzewaj mnie o tak wczesne wstawanie- to nienormalne jest :lol2:

Przerwę w czytaniu zrobiłam sobie :lol2:

Czasem mnie kusi żeby nie iść spać tylko czytać i czytać do rano...

Ale zawsze rozsądek zwycięża około 1-2:D

dobry wieczór

Cześć;)

Myśl myśl nad tym schowkiem pralniczym:)

Luka, teraz czuję się doceniona, poświęciłaś mi osobny post:):D

Luka, a dlaczego w gabinecie nie wszyscy będą mieć dostęp do książek? Dzieci nie będą miały w pokojach półek, regałów na własne książki? Pytam, bo ja w minigabineciku jedną ze ścian pod sufit zabudowuję regałami na książki ogólne, ale córka będzie miała swoje u siebie, bo raczej ciężko byłoby jej sie odnaleźć w ogólnym księgozbiorze;) ale generalnie wszyscy domownicy będą mieli dostęp, a dokumenty będą w biurku pod kluczem;)

Ja codziennie przed snem, wyobrażam sobie nasz domek:p Chętnie obejrzę nowe fotki Twojego domku, bo fotek nigdy za dużo:)

Luka, teraz czuję się doceniona, poświęciłaś mi osobny post:):D

Uff:)

Bo kurcze jakoś tak mi ten gabinet mało godny biblioteczki się wydaje:oops:

Wiem wiem , w głowie mi się przewraca...

To pewnie przez to że wiem, że w gabinecie/gościnnym bedzie zbieranina starych mebli a ja chciałabym te książki tak jakoś, no nie wiem - uhonorować? I żeby nie było: nie sa to białe kruki jakieś ani nawet kanony literatury. To zbieranina książek które lubię i które uda mi się kupić gdzieś w okazyjnej cenie;)

Oczywiście dzieci będą miały swoje u siebie.

To zawsze moje marzenie było. Kiedyś, w bardzo trudnym dla mnie okresie życia moje marzenie wyglądało tak:

Chciałabym kiedyś tyle zarabiać żeby móc kupować sobie książki...

Zrobiłam zdjęcia i zapytam Was potem o zdanie co do miejsca na biblioteczkę ale najpierw muszę je zgrać z aparatu:)

Dobry wieczor!

Skończyłam właśnie głaskać zdjęcia mojego domku :)

A tak serio, to cieszę się, że Wy też uwielbiacie własne domy.

U mniej książki na jednej ze ścian w głównym pokoju vel salonie wyląduje. A reszta do gabineciku. Tak przynajmniej planuje.

Jednak po pojawieniu się kindle w rodzinie, dochodzę do wniosku, że niedługo na te 'książki' i kilka dodatkowych pamięci to maleńka półeczka koło kominka wystarczy :(

Lukarna biblioteczka w salonie ZA kanapą, lub z dwóch stron i NAD kanapą...

To był mój plan pierwotny- zrobić 2 x 80cm i do sufitu po bokach sofy i jedną 2,3 m nad sofą wiszącą aż do sufitu.

I kawał miejsca na książki jest, do tego fajnie wygląda- przynajmniej dla książkomaniaków.

Ech, może to jest myśl?

Róg pomiędzy kanapami to plus minus 145 x 145 cm. Na 100% będa dwie kanapy a nie narożnik więc ten róg z lampką na bank zostaje wolny.

Wygląda to tak:

http://img580.imageshack.us/img580/2593/46692941.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I tu wkomponować regał? Miejsce idealne - kanapa jest, lampka też i w gratisie kominek...

http://img248.imageshack.us/img248/9533/27295114.jpg

Chyba muszę nad tym popracować;)

Nad moją znajomościa painta oczywiście:D

Dobry wieczor!

Skończyłam właśnie głaskać zdjęcia mojego domku :)

U mniej książki na jednej ze ścian w głównym pokoju vel salonie wyląduje. A reszta do gabineciku. Tak przynajmniej planuje.

Jednak po pojawieniu się kindle w rodzinie, dochodzę do wniosku, że niedługo na te 'książki' i kilka dodatkowych pamięci to maleńka półeczka koło kominka wystarczy :(

Ulzyło mi ze nie jestem sama. Serio.

Ja się do czytania książek nie-papierowych przekonac nie mogę:(

Róg pomiędzy kanapami to plus minus 145 x 145 cm. Na 100% będa dwie kanapy a nie narożnik więc ten róg z lampką na bank zostaje wolny.

I tu wkomponować regał?

Ja bym cały róg wykorzystała. Nawet w wersji najprostszej dwa regały, zachodzące na siebie w L. Zapakowane książkami będą to maskować, a powstanie w ten sposób na każdej półce super-tajna-skrytka, na przykład na literaturę wybitnie niedziecięcą.

Ulzyło mi ze nie jestem sama. Serio.

Ja się do czytania książek nie-papierowych przekonac nie mogę:(

Mi też, bo ja ma wrażenie, że mój to totalna osbsesja i moje dziecko ( w pewnym sensie pierworodne) :)

Czasem mnie kusi żeby nie iść spać tylko czytać i czytać do rano...

Ale zawsze rozsądek zwycięża około 1-2:D

A tym rozsądkiem to da się zarazić jakoś ?? bo jeśli tak, to ja chętnie :oops:

ja na razie mam z tym problem :oops:

A tym rozsądkiem to da się zarazić jakoś ?? bo jeśli tak, to ja chętnie :oops:

[/font][/color]

ja na razie mam z tym problem :oops:

Fizjologia to załatwia :)

Może to tylko z jego strony była to miłość od pierwszego wejrzenia, albo wydzielał takie feromony, że się nie oparłaś.

nieeeee Aga, nie podejrzewaj mnie o tak wczesne wstawanie- to nienormalne jest :lol2:

Przerwę w czytaniu zrobiłam sobie :lol2:

No właśnie jakoś nie chciało mi się w to wierzyć;)

Ech, może to jest myśl?

Wygląda to tak:

http://img580.imageshack.us/img580/2593/46692941.jpg

I tu wkomponować regał? Miejsce idealne - kanapa jest, lampka też i w gratisie kominek...

http://img248.imageshack.us/img248/9533/27295114.jpg

Chyba muszę nad tym popracować;)

Nad moją znajomościa painta oczywiście:D

No wiesz co nie wiem, czy nie bedzie tego za duzo w tym rogu. Wg mnie gabinet bylby najodpowiedniejszy. U mnie tam wlasnie na jednej scianie do sufitu maja byc ksiazki.

Może jak większość z Was pisze gabinet to coś w tym jest:)

A ja kombinuję niepotrzebnie.

Jedno jest pewne - nowy regał na książki to nie będzie nic niezbędnego (w sensie pierwszej potrzeby) w nowym domu. Zamieszkam to może mi się miejsce samo wyklaruje, nie?