Lukarna 27.01.2013 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No właśnie nie za bardzo... Chyba nie wytrzymam i jutro podjadę zmierzyć jedno miejsce co mi chodzi po głowie:) W dolnym holu, korytarzyku raczej mam szerokość kosmiczną 120 cm, a nagórze mam zostawione miejsce na szafę ale głęboką na 70 cm - jak na ksiązki trochę za dużo:) Idę spać Aga, dzięki za dotrzymanie towarzystwa. Padam po prostu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.01.2013 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No ja tez sie zbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2013 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) To ja wartę potrzymam Malka, jakaś recenzja? WOW tylko powiem i tyle,że młode zachwycone (choć ciut się obawiałam czy nie będzie robił za trzeciego aktora ) lecę nadrabiać zaległości Edytowane 27 Stycznia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.01.2013 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Malka, Ty już wstałaś czy jeszcze spać nie poszłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.01.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nocne marki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kamila poszłam do Twojego Dziennika przypomniec sobie rozkład domu i już mniej więcej wiem o co chodzi z tym schowkiem. Nie wiem tylko gdzie Ty chcesz miec 2 pary drzwi? W projekcie wcale schowka nie było, nie? Luka.. według projektu to po prostu była kotłownia.. u nas kotłownia jest w garażu tzn pompa ciepła i zbiornik na wodę.. a 2 pary drzwi w schowku to jedne od holu a drugie do garażu..(jedne prawie naprzeciw drugich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Malka, Ty już wstałaś czy jeszcze spać nie poszłaś? nieeeee Aga, nie podejrzewaj mnie o tak wczesne wstawanie- to nienormalne jest Przerwę w czytaniu zrobiłam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kasiu no jak to gdzie? Masz piękną dużą działkę! Powoli, jak juz się ogarniecie z domem, postawicie sobie piękne pomieszczenie gospodarcze wolnostojące i tam wszytskie ogrodowe ustrojstwa będziesz trzymać. też w taki sposób kombinuję Na słoiki wystarczy miejsca w garażu, powiększyliście go chyba o metr prawda? A prawie 3m ma szerokości, to półki przecież tam sobie zorganizujesz. garaż ma prawie 5m szerokości, bo został nie tylko wydłuzony, ale i poszerzony A co do pralki: nie myslałaś o tym, żeby zwęzić Waszą garderobę? Ona ma teraz 320 cm szerokości , jakby ją zwęzić o metr a w tym miejscu w łazience wygospodarować zasuwany drzwiami schowek na pralkę i inne chemiczne potrzebne rzeczy? o tym nie pomyślałam. dziękuję bardzo za pomysł. tak naprawdę wystarczy jakąś małą wnękę wykroić z garderoby. pomyślę nad tym dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.01.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Luka.. według projektu to po prostu była kotłownia.. u nas kotłownia jest w garażu tzn pompa ciepła i zbiornik na wodę.. a 2 pary drzwi w schowku to jedne od holu a drugie do garażu..(jedne prawie naprzeciw drugich) No to jak kotłownia to już rozumiem. Pomieszczenie które miało być kotłownią powiększyliście jeszcze o wnękę pod schodami tak? I stąd powstał duży schowek:) Faktycznie, jakby były tylko jedne drzwi to może suszarka by się zmieściła:) nieeeee Aga, nie podejrzewaj mnie o tak wczesne wstawanie- to nienormalne jest Przerwę w czytaniu zrobiłam sobie Czasem mnie kusi żeby nie iść spać tylko czytać i czytać do rano... Ale zawsze rozsądek zwycięża około 1-2:D dobry wieczór Cześć Myśl myśl nad tym schowkiem pralniczym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Luka, teraz czuję się doceniona, poświęciłaś mi osobny post:) Luka, a dlaczego w gabinecie nie wszyscy będą mieć dostęp do książek? Dzieci nie będą miały w pokojach półek, regałów na własne książki? Pytam, bo ja w minigabineciku jedną ze ścian pod sufit zabudowuję regałami na książki ogólne, ale córka będzie miała swoje u siebie, bo raczej ciężko byłoby jej sie odnaleźć w ogólnym księgozbiorze;) ale generalnie wszyscy domownicy będą mieli dostęp, a dokumenty będą w biurku pod kluczem;) Ja codziennie przed snem, wyobrażam sobie nasz domek:p Chętnie obejrzę nowe fotki Twojego domku, bo fotek nigdy za dużo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 27.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Lukarna biblioteczka w salonie ZA kanapą, lub z dwóch stron i NAD kanapą... To był mój plan pierwotny- zrobić 2 x 80cm i do sufitu po bokach sofy i jedną 2,3 m nad sofą wiszącą aż do sufitu. I kawał miejsca na książki jest, do tego fajnie wygląda- przynajmniej dla książkomaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.01.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Luka, teraz czuję się doceniona, poświęciłaś mi osobny post:) Uff:) Bo kurcze jakoś tak mi ten gabinet mało godny biblioteczki się wydaje:oops: Wiem wiem , w głowie mi się przewraca... To pewnie przez to że wiem, że w gabinecie/gościnnym bedzie zbieranina starych mebli a ja chciałabym te książki tak jakoś, no nie wiem - uhonorować? I żeby nie było: nie sa to białe kruki jakieś ani nawet kanony literatury. To zbieranina książek które lubię i które uda mi się kupić gdzieś w okazyjnej cenie;) Oczywiście dzieci będą miały swoje u siebie. To zawsze moje marzenie było. Kiedyś, w bardzo trudnym dla mnie okresie życia moje marzenie wyglądało tak: Chciałabym kiedyś tyle zarabiać żeby móc kupować sobie książki... Zrobiłam zdjęcia i zapytam Was potem o zdanie co do miejsca na biblioteczkę ale najpierw muszę je zgrać z aparatu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.01.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dobry wieczor! Skończyłam właśnie głaskać zdjęcia mojego domku A tak serio, to cieszę się, że Wy też uwielbiacie własne domy. U mniej książki na jednej ze ścian w głównym pokoju vel salonie wyląduje. A reszta do gabineciku. Tak przynajmniej planuje. Jednak po pojawieniu się kindle w rodzinie, dochodzę do wniosku, że niedługo na te 'książki' i kilka dodatkowych pamięci to maleńka półeczka koło kominka wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.01.2013 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Lukarna biblioteczka w salonie ZA kanapą, lub z dwóch stron i NAD kanapą... To był mój plan pierwotny- zrobić 2 x 80cm i do sufitu po bokach sofy i jedną 2,3 m nad sofą wiszącą aż do sufitu. I kawał miejsca na książki jest, do tego fajnie wygląda- przynajmniej dla książkomaniaków. Ech, może to jest myśl? Róg pomiędzy kanapami to plus minus 145 x 145 cm. Na 100% będa dwie kanapy a nie narożnik więc ten róg z lampką na bank zostaje wolny. Wygląda to tak: http://img580.imageshack.us/img580/2593/46692941.jpg Uploaded with ImageShack.us I tu wkomponować regał? Miejsce idealne - kanapa jest, lampka też i w gratisie kominek... http://img248.imageshack.us/img248/9533/27295114.jpg Uploaded with ImageShack.us Chyba muszę nad tym popracować Nad moją znajomościa painta oczywiście:D Dobry wieczor! Skończyłam właśnie głaskać zdjęcia mojego domku A tak serio, to cieszę się, że Wy też uwielbiacie własne domy. U mniej książki na jednej ze ścian w głównym pokoju vel salonie wyląduje. A reszta do gabineciku. Tak przynajmniej planuje. Jednak po pojawieniu się kindle w rodzinie, dochodzę do wniosku, że niedługo na te 'książki' i kilka dodatkowych pamięci to maleńka półeczka koło kominka wystarczy Ulzyło mi ze nie jestem sama. Serio. Ja się do czytania książek nie-papierowych przekonac nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.01.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Róg pomiędzy kanapami to plus minus 145 x 145 cm. Na 100% będa dwie kanapy a nie narożnik więc ten róg z lampką na bank zostaje wolny. I tu wkomponować regał? Ja bym cały róg wykorzystała. Nawet w wersji najprostszej dwa regały, zachodzące na siebie w L. Zapakowane książkami będą to maskować, a powstanie w ten sposób na każdej półce super-tajna-skrytka, na przykład na literaturę wybitnie niedziecięcą. Ulzyło mi ze nie jestem sama. Serio. Ja się do czytania książek nie-papierowych przekonac nie mogę Mi też, bo ja ma wrażenie, że mój to totalna osbsesja i moje dziecko ( w pewnym sensie pierworodne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Czasem mnie kusi żeby nie iść spać tylko czytać i czytać do rano... Ale zawsze rozsądek zwycięża około 1-2:D A tym rozsądkiem to da się zarazić jakoś ?? bo jeśli tak, to ja chętnie A tak serio, to cieszę się, że Wy też uwielbiacie własne domy. ja na razie mam z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A tym rozsądkiem to da się zarazić jakoś ?? bo jeśli tak, to ja chętnie [/font][/color] ja na razie mam z tym problem Fizjologia to załatwia Może to tylko z jego strony była to miłość od pierwszego wejrzenia, albo wydzielał takie feromony, że się nie oparłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Raczej urok, na psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.01.2013 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 nieeeee Aga, nie podejrzewaj mnie o tak wczesne wstawanie- to nienormalne jest Przerwę w czytaniu zrobiłam sobie No właśnie jakoś nie chciało mi się w to wierzyć Ech, może to jest myśl? Róg pomiędzy kanapami to plus minus 145 x 145 cm. Na 100% będa dwie kanapy a nie narożnik więc ten róg z lampką na bank zostaje wolny. Wygląda to tak: http://img580.imageshack.us/img580/2593/46692941.jpg Uploaded with ImageShack.us I tu wkomponować regał? Miejsce idealne - kanapa jest, lampka też i w gratisie kominek... http://img248.imageshack.us/img248/9533/27295114.jpg Uploaded with ImageShack.us Chyba muszę nad tym popracować Nad moją znajomościa painta oczywiście:D No wiesz co nie wiem, czy nie bedzie tego za duzo w tym rogu. Wg mnie gabinet bylby najodpowiedniejszy. U mnie tam wlasnie na jednej scianie do sufitu maja byc ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.01.2013 04:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Może jak większość z Was pisze gabinet to coś w tym jest:)A ja kombinuję niepotrzebnie.Jedno jest pewne - nowy regał na książki to nie będzie nic niezbędnego (w sensie pierwszej potrzeby) w nowym domu. Zamieszkam to może mi się miejsce samo wyklaruje, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts