Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

To sprawdź czy nadal jest..

Ja wyprowadzając sie od rodziców,spakowałam książki w kartony i rodziciele wynieśli je do piwnicy.

Okoliczne myszy przez kilka lat miały niezłą stołówkę :bash::bash::bash:

A ja ryczałam jak małe dziecko :oops:

książki są, tylko trochę zakurzone. co jakiś czas, jak chodzę po słoiki, to przy okazji wyciągam jakąś książkę i przynoszę do domu.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja jeszcze odnośnie okna. jak jest zamknięte, to skrzydło przesuwne jest w jednej linii z fixem, czy nachodzi na nie? (nie wiem, czy zrozumiałaś o co pytam, ale mam nadzieję, że tak). czy suwanka jest taka zwykła, czy z tym systemem, coby tak lekko jeździła po szynie? (chyba vhs)

dzięki za cierpliwość:rolleyes:

Hmm

Jak jest zamknięte to wygląda jak dwie identyczne witryny. Nic na siebie nie zachodzi.

Jeju tzn tak mi się wydaje.. Patrzę na zdjęcia jakie mam i wydaje się być wszystko równo:)

Jeździ lekko i super się zamyka i otwiera - operujesz tylko klamką (nie wiem nic o jakims systemie niestety)

Strasznie się bałam tej suwanki - otwierania i zamykania własnie ale jestem bardzo mile zaskoczona:)

ps. i nie żałuję że kazałam murarzom powiększyć otwór, w projekcie miałam chyba 200:)

ps2. w ogóle to proponowali nam różne rozwiązania, drugie które brałam pod uwagę to 3 skrzydła, w tym dwa otwierane a jedno fix., otwierane drzwi na taras wydają mi się takie zapraszające... ale to moje jest cudne i nie zamieniłabym sie teraz:)

Czy to znaczy,że przy projekcie kuchni, nie planuje sie przeznaczenia szafek ???

a ja głupia myślałam,że to norma jest.

Najpierw wiem gdzie co chcę mieć, a potem pod to chciejstwo planuję mebel....mówicie,ze to się leczy ? :o

Czy to znaczy,że przy projekcie kuchni, nie planuje sie przeznaczenia szafek ???

a ja głupia myślałam,że to norma jest.

Najpierw wiem gdzie co chcę mieć, a potem pod to chciejstwo planuję mebel....mówicie,ze to się leczy ? :o

no pewnie, że sie nie leczy. Dziewczynki tu na siłe wymyślaja jednostki chorobowe jakby conajmniej innych było mało :p

Ja też tak miałam :yes: Nic nie było przekładane :no: I tylko ja od początku wiedziałam gdzie co jest :) Pozostali domownicy potrzebowali chwili ;)

Dobry wieczór wszystkim

Ja po pierwszym dniu pracy ;) Dostałam nawet pochwałę od szefa :p

i nie będziesz żałować jak karzesz wyburzyć ściankę w prysznicu :p

gwałć ministra :yes: on załatwi to z tatuniem :p

Cześć victima:)

Pochwałę słowną czy jakoś bardziej wymierną;)??

Minister zgwałcić to się da chętnie ale murem będzie stał za murem:sick:

Co nie zmienia faktu że odczekam na odpowiedni moment i zapytam, chociażby z ciekawości;)

Może akurat?

Luka, jakie masz szerokie wyjście na taras?

Mnie się wydaje to całkiem normalne, w końcu ja tak planowałam;), ale nikt ze znajomych tak nie robił, wychodziło 6 szuflad to robili sześć, a potem się pomyśli co gdzie. Mój stolarz też już kilka kuchni zrobił w swojej karierze, a pierwszy raz się spotkał z planowaniem miejsca na butelki oliwy;)

Aga - jednak jesteśmy normalne, przynajmniej w tej kwestii;)

Cześć victima:)

Pochwałę słowną czy jakoś bardziej wymierną;)??

Minister zgwałcić to się da chętnie ale murem będzie stał za murem:sick:

Co nie zmienia faktu że odczekam na odpowiedni moment i zapytam, chociażby z ciekawości;)

Może akurat?

Narazie słowną ;)

Gwałć ministra - każdy pretekst do nadprogramowego sexu jest dobry :rotfl:

I pokaż mu niby przypadkiem te łazienke z wątku o łazienkach :yes:

Ps.

Luka moge u Ciebie małą prywatę ?? :oops: Potrzebuje głsowania w sprawie kaligramu na konkurs plastyczny :oops:

Ardea otwór ma 2,40 czyli teoretycznie niby 1,2 ale coś na ramę odchodzi.

Generalnie jest wygodne i wystarczająco szerokie... (chociaż nie tak jak byłoby otwierane - ale wiem że takie jest dla nas lepsze i bardzo je lubię;))

Victima dawaj:) oczywiście że możesz a nawet powinnaś:)

Miałam iśc prasować suknię Belli na jutrzejszy bal ale myslę że zaczekam:)

No dobra to ja pierwsza:

Miejsce 1 z 4 punktami zajmuje BED

Miejsce 2 z 3 punktami zajmuje CHAIR

Miejsce 3 z 2 punktami zajmuje LAMP

Miejsce 4 z 1punktem zajmuje FINGER

I opinia Wiki:)

Miejsce 1 z 4 punktami zajmuje BED

Miejsce 2 z 3 punktami zajmuje LAMP

Miejsce 3 z 2 punktami zajmuje CHAIR

Miejsce 4 z 1punktem zajmuje FINGER

Jednogłośnie stwierdziłyśmy że łózko jest takie proste, niepozorne ale ma w sobie to COŚ. Pozytywne skojarzenie jak logo firmy która lubisz:)

ps. w sumie to nie pomogłyśmy bo głosy podobne:)

Bardzo subiektywnie: Pierwszy podoba mi się najbardziej. Ten z paluszkiem trąci wulgaryzmem, ale nie wiem kto jest targetem :) Chair też niezły, ale graficznie nie podoba mi się. Lampa nieprzekonywująca :)

Paluszek,kojarzy mi się też na F,ale chyba jednak ciut inaczej niż w zamiarze było. Lampa zupełnie nieczytelna , Krzesło, całkiem ok, ale łóżko -to strzał w dychę :)

W trasie na Słowacje mijam hotelik z podobnie skonstruowanym logo :)

Dzięki

Mnie tez najbardziej podoba się bed. Potem chair :yes:

Ale młoda ma podjąć decyzję i sie waha....

Finget trąci wulgaryzmem bo tylko taki palec (z fuck-a) udało mi sie w sieci znależć :oops: Może jakby dostał kolor to zmieniłby oblicze ;)

Poczytam jeszcze co sądzą inne dziewczyny (i chłopaki :) ) i jutro skasuję, ok?

Luczka, o której to się spać chodzi;)

Pamiętam rozmowę o Twoich drzwiach tarasowych i o różnych rozterkach, dlatego pytałam czy poszerzyłaś otwór, więc spoko, a że mniej miejsca zabiera w salonie czy jadalni to jeszcze jeden plus suwanki, oczywiście wierzymy, ze jest cudowne, bo inaczej byś sobie nie zrobiła;)

dzięki za odpowiedź.

pytałam, bo dwa dni temu byliśmy na budowie u znajomych i było okno z suwanką ale takie ogromne (ponad 4m). podzielone na pół i te skrzydło suwane było tak jakby wewnątrz, a fix na zewnątrz. jedno nachodziło na drugie. być może było za duże i za ciężkie, żeby zrobic je tak jak u Ciebie. a i jeszcze profile w tym oknie było sporo szersze niż w pozostałych oknach. no ogólnie nie bardzo mi się to podobało. zwłaszcza, że kosztowało to jedno okno ponad 14 kafli.

u nas okno tarasowe ma wymiar 3,36m i chcę je podzielić w 1/3 szerokości. czyli część suwana miałaby podobną szerokość jak u Was.

mąż chciałby w połowie, ale go przekonuję, że mój pomysł rozsądniejszy z technologicznego i ekonomicznego punktu widzenia.;)

jeszcze raz dziękuję:hug: i dzień dobry wszystkim.