Rocia 29.01.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A dlaczego ja nie widzę okna Malki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.01.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Luka, jeszcze nie wiem na jakie sie zdecyduję, może nawet takie dzielone na trzy i wtedy otwór większy.... ale na pewno będzie suwanka i będzie to jedyne okno salonu. Rocia, na lubię, wciągnęło mnie to budowanie:p zwłaszcza , ze teraz będzie za pieniądze rodziców, bo to ich domek;) ale wiosną zaczynamy gruntowny remont:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.01.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 możesz, możesz. prawie że moje nazwisko Ci wyszło:) okno widzę, że tak jak u Luki, wszystkie 3 części w jednej linii. nic nie wystaje? nic a nic Ooo na basen się nie mogę przemóc żeby pójść No nie mogę i już. Ale moja godzina zero (a swoją drogą to amglad trafne określenie wymyśliła:)) - hiphopy z cyborgiem nadchodzi wielkimi krokami... nie nie, na basen to tylko za szofera robię -co za duzo to nawet malkę zniechęci z taplaniem się w wodzie poczekam do lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.01.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A dlaczego ja nie widzę okna Malki Cześć Rocia:) I co, zobaczyłaś? Luka, jeszcze nie wiem na jakie sie zdecyduję, może nawet takie dzielone na trzy i wtedy otwór większy.... ale na pewno będzie suwanka i będzie to jedyne okno salonu. Rocia, na lubię, wciągnęło mnie to budowanie:p zwłaszcza , ze teraz będzie za pieniądze rodziców, bo to ich domek;) ale wiosną zaczynamy gruntowny remont:p czasami tak gorzej niz za własne;) nie nie, na basen to tylko za szofera robię -co za duzo to nawet malkę zniechęci z taplaniem się w wodzie poczekam do lata:) Uff, myślałąm że tylko ja tak dziko podchodzę do tego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.01.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Nie w przypadku moich rodziców, dają określoną sumę i w tym mam się zmieścić, a robić mogę jak chcę czyli sama przyjemność Wszystko będzie z Ikea:p Na zewnątrz po wyburzeniu ścianki na okno tarasowe trzeba będzie położyć tynk i zamierzamy dobudować 30m taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.01.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 30m taras... ale bajka:)Czego chciec więcej w domku letniskowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam Państwa:) Dziś mój dzień pod wezwaniem "elewacja"Nie miała baba kłopotu to se dom postanowiła zbudować.Wiem że nic nie wiem. Caparol czy tynk mineralny? Oto jest pytanie... Dla utrudnienia powiem że różnica w cenie żadna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.01.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Hejka Kolor jaki mi powiedz , a nie jakimiś inwektywami na C rzucasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Dziwnie postawiony problem;) przecież Caparol też ma tynki mineralne;) Chyba, że chodzi Ci o system Caparola i tynk silikonowy, ale porównując wtedy z tynkiem mineralnym to już jest różnica w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Cześća czemu Caparol właśnie? bo ja bym rozumiała pytanie, jaki rodzaj tynku a dopiero potem system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oj tam Malka ja dziś mało kobieco - kolor na razie nie gra roli;)Jakis jasny:D Tak Ardea masz rację za duży skrót myślowy - chodziło mi o silikatowy Caparola. No w tych wycenach co mam cena jest porównywalna - wręcz bardzo podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja zrozumiałam Cię Luka, ze chodzi o to co mam ja i Esiak lub jakiś mineralny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Cześć a czemu Caparol właśnie? bo ja bym rozumiała pytanie, jaki rodzaj tynku a dopiero potem system? Bo cały czas miałam w głowie że robimy Caparola silikatowy:D Więc dla mnie silikatowy = caparol:D Ale namieszałam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja zrozumiałam Cię Luka, ze chodzi o to co mam ja i Esiak lub jakiś mineralny??? A dokładnie mineralny w systemie Basf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a po właściwościach patrzyłaś? ja ostatnio przeglądałam tynki i u mnie akurat pasuje akrylowy z dodatkiem biobójczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Silikatowego to bym sobie nigdy nie zrobiła, ale już mineralny + farba - do przemyślenia, o ile byłoby taniej niż silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Odległy dla mnie temat więc się nie zagłębiałam.Wiem tylko,że nie może być absolutnie gładki i ma być zmywalny. aaaa i barwiony w masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 haha a silikatowy to nie to samo co silikonowy:rotfl: to chyba ponad moje siły Ardea rozumiem że Ty i Esiak macie silikonowy? Cronin - po jakich właściwościach? O jakiś parametry chodzi czy np o miesjce budowy, bliskość lasu czy takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No właśnie a jak to jest z farbą później, których tynków nie trzeba malować? bo jakoś nie mam ochoty pędzlować 350 m2 co kilka lat. A jakoś naiwnie do tej pory myślałam że jak tynk to już nie farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 zrobiłam sobie tabelkę plusów i minusów (ale przytomnie mam ją na jakiejś karteczce w domu). W każdym razie zajrzyj tutaj Jeśli masz wilgotno, jeśli masz blisko las, jeśli masz brudzącą drogę czy kopalnię, jeśli chcesz tynkować na wiosnę, kiedy temperatury są różne - to ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts