Lukarna 30.01.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kornik to takie rowki, ja mam baranek 1,5 chociaż wizualnie wolałabym 1, ale mi odradzali i używali argumentów, które mnie przekonały, ale niestety nie pamiętam o co chodziło. Już sobie wyguglałam. Kornik nie nie. Baranek zdecydowanie. Jakis taki bardziej jednolity jest. Nie jestem na 100% pewna, ale podobno mineralny trzeba wysezonowac co najmniej 3-4 tygodnie od polożenia, nie mozesz pomalowac od razu dzięki za info, coś już własnie czytałam na ten temat Czyli od nowa rozkładanie rusztowania po miesiącu. Aczkolwiek jest to rozwiazanie bardzo dobre i polecane na fm, tzn tynk mineralny + farba silikonowa Próbowałam w dziale o tynkach poszukac czegoś konkretnego ale jak ze wszystkim - jedni wolą tak - inni tak. Klej nie powinien tak długo stać goły. To już prędzej ten tynk i za jakiś czas farbę. Luka a jak stoisz z parapetami zewnętrznymi? coś wybrane? bo to przy okazji elewacji Parapety - coś Ty. Jezu parapety jeszcze... A czytałam nawet u Ciebie o parapetach z blachy ale mi przez myśl nie przeszło że ja też muszę parapety mieć Na pewno będą jakieś zwykłe, bez szaleństw - a na razie nawet nie wiem z czego mogą być nie ma kasy, to tak jak mówi MSU siatka +klej+ ewentualnie podkład i tak zostawić i zbierać kasę na tynk silikonowy barwiony w masie... Włąsnie to barwienie w masie najbardziej mnie nęci w silikonowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 I jeszcze:Jaką macie gwarancję na Wasz tynk? Jaką długą znaczy i na jaką okoliczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 inne rodzaje tynków również są barwione w masie...zadzwoń do Arka - dawałem Ci jego nr i niech zrobi Tobie wycenę... parapety np z klinkieru... ładne płytki parapetowe robi paradyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Luka, muszę sprawdzić, bo nie pamiętam, mam dwie - jedną od dystrybutora tynku, drugą od wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wycenę od Arka mam - jesteśmy w stałym kontakcie;)Tyko niepodziewanie mi tu jeden gość z tym Basfem wyskoczył i teraz zagwozdkę mam po prostu. A parapety wolałabym jakieś takie zwyklejsze, musiałabym pogadać z Panem Robertem od okien może on coś ma? A Ty jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ja mam klinkierowe właśnie...paradyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Do Waszego domu pasują fajnie ale ja klinkierowych nie chcę. Oprócz kominów chyba nigdzie klinkieru nie będzie - nie wiem jeszcze co z ogrodzeniem:/ Po wpisaniu w google hasła parapety wyszła mi taka mnogość, że szok:) Kolejna rzecz o której nie pomyślałam że to problem może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 no to jakaś blacha powlekana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No chyba raczej ten kierunek.Tylko muszę zobaczyć co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A jeszcze jak mogę prosić o te gwarancje tynkowe... Esiak, pamiętasz jaką macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Luka jak będziesz szukała tanich blaszaków, to dostałam właśnie wycenę na moje 10 parapetów na kwotę oszałamiającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oszałamiającą pozytywnie czy negatywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Przez chwilę myślałam, że mnei źle przekierowało;) U Luki mówią o sprawach budowlancych? Czyżby wiosna szła? Edytowane 30 Stycznia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.01.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oszałamiającą pozytywnie czy negatywnie? pozytywnie o dziwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.01.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Rocia, na lubię, wciągnęło mnie to budowanie:p zwłaszcza , ze teraz będzie za pieniądze rodziców, bo to ich domek;) ale wiosną zaczynamy gruntowny remont:p Teraz Cię rozumiem Cześć Rocia:) I co, zobaczyłaś? Malka, okna pierwsza klasa Do Waszego domu pasują fajnie ale ja klinkierowych nie chcę. Oprócz kominów chyba nigdzie klinkieru nie będzie - nie wiem jeszcze co z ogrodzeniem:/ Po wpisaniu w google hasła parapety wyszła mi taka mnogość, że szok:) Kolejna rzecz o której nie pomyślałam że to problem może być Jak to dobrze, że poruszyłaś temat tynku, masz czas przemyśleć parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Luka, miałam zapytać a Ty jeszcze się urlopujesz, czy już praca? Ja mam parapety aluminiowe malowane proszkowo na kolor obróbek blacharskich i bez tych badziewnych plastików po bokach, wyglądają dobrze, cena chyba nie była powalająca, a jak się spiszą to dopiero za jakiś czas się wypowiem, bo mam je dopiero od czerwca. Jeśli interesują Cię warunki gwarancji na tynki to na piątek poszukam, bo jutro mam dłuuugi dzień w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Przez chwilę myślałam, że mnei źle przekierowało;) U Luki mówią o sprawach budowlancych? Czyżby wiosna szła? Sama jestem w szoku:) A ja naiwnie myslałam że jeszcze tylko wybór pieca i kominka i mam spokój z uczeniem się kolejnych aspektów budowy... pozytywnie o dziwo Byłam, widziałam, oniemiałam... Teraz Cię rozumiem Malka, okna pierwsza klasa Jak to dobrze, że poruszyłaś temat tynku, masz czas przemyśleć parapety Dokładnie, zupełnie o nich zapomniałam. Zupełnie. Dobrze że w kosztorysie je ujęłam:) Luka, miałam zapytać a Ty jeszcze się urlopujesz, czy już praca? Ja mam parapety aluminiowe malowane proszkowo na kolor obróbek blacharskich i bez tych badziewnych plastików po bokach, wyglądają dobrze, cena chyba nie była powalająca, a jak się spiszą to dopiero za jakiś czas się wypowiem, bo mam je dopiero od czerwca. Jeśli interesują Cię warunki gwarancji na tynki to na piątek poszukam, bo jutro mam dłuuugi dzień w pracy. A co zrobiłas że nie masz tego po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 weźcie mnie nie denerwujcie, nie było mnie 2 dni na forum, nie dość że nadrobić zaległości nie mogę to jeszcze się dowiaduję, że parapety trza wybierać i tynki jakieś a juz się tak pozytywnie nastawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.01.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja sie wyłączam do czasu, aż wątek wróci na normalne tory Co się bedę wypowiadać, jak nie wiem o czym mówicie. A parapety mam -strasznie brzydkie są, ale może się pogniotą gdzieś, albo zardzewieja,to kupie nowe - tamte były zupełnie od czapy i nieprzemyślane. Jak zamawiałam okna to pani zapytała jakie mają byc, ja - a pod kolor, no i pani dała pod kolor -okien, bo skąd miała wiedzieć,że obróbki mam szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.01.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Tak mi się przypomniało a propos parapetów zewnętrznych: przychodzę popatrzeć czy dobrze zamontowane i mówię, że coś krzywo mi się wydaje. A panowie jak jeden mąż oderwali się od ściany i idą w stronę samochodu. Ja na nich, oni na mnie i śmieją się bestie. Powiedzieli mi, że ledwie w dwóch pojedynczy parapet byli w stanie na miejsce przeznaczenia bez windy donieść, więc jak im każę je odkuwać to oni pasują. A tacy silni się wydawali. Ale prosto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts