Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Kornik to takie rowki, ja mam baranek 1,5 chociaż wizualnie wolałabym 1, ale mi odradzali i używali argumentów, które mnie przekonały, ale niestety nie pamiętam o co chodziło.

Już sobie wyguglałam. Kornik nie nie.

Baranek zdecydowanie. Jakis taki bardziej jednolity jest.

Nie jestem na 100% pewna, ale podobno mineralny trzeba wysezonowac co najmniej 3-4 tygodnie od polożenia, nie mozesz pomalowac od razu

dzięki za info, coś już własnie czytałam na ten temat

Czyli od nowa rozkładanie rusztowania po miesiącu. Aczkolwiek jest to rozwiazanie bardzo dobre i polecane na fm, tzn tynk mineralny + farba silikonowa

Próbowałam w dziale o tynkach poszukac czegoś konkretnego ale jak ze wszystkim - jedni wolą tak - inni tak.

Klej nie powinien tak długo stać goły. To już prędzej ten tynk i za jakiś czas farbę.

Luka a jak stoisz z parapetami zewnętrznymi? coś wybrane? bo to przy okazji elewacji

Parapety - coś Ty.

Jezu parapety jeszcze... A czytałam nawet u Ciebie o parapetach z blachy ale mi przez myśl nie przeszło że ja też muszę parapety mieć:D

Na pewno będą jakieś zwykłe, bez szaleństw - a na razie nawet nie wiem z czego mogą być:oops:

nie ma kasy, to tak jak mówi MSU siatka +klej+ ewentualnie podkład i tak zostawić

i zbierać kasę na tynk silikonowy barwiony w masie...

Włąsnie to barwienie w masie najbardziej mnie nęci w silikonowym...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wycenę od Arka mam - jesteśmy w stałym kontakcie;)

Tyko niepodziewanie mi tu jeden gość z tym Basfem wyskoczył i teraz zagwozdkę mam po prostu.

A parapety wolałabym jakieś takie zwyklejsze, musiałabym pogadać z Panem Robertem od okien może on coś ma? A Ty jakie masz?

Do Waszego domu pasują fajnie ale ja klinkierowych nie chcę.

Oprócz kominów chyba nigdzie klinkieru nie będzie - nie wiem jeszcze co z ogrodzeniem:/

Po wpisaniu w google hasła parapety wyszła mi taka mnogość, że szok:)

Kolejna rzecz o której nie pomyślałam że to problem może być;)

Rocia, na lubię, wciągnęło mnie to budowanie:p zwłaszcza , ze teraz będzie za pieniądze rodziców, bo to ich domek;) ale wiosną zaczynamy gruntowny remont:p

Teraz Cię rozumiem :)

Cześć Rocia:)

I co, zobaczyłaś?

:yes:

Malka, okna pierwsza klasa :)

Do Waszego domu pasują fajnie ale ja klinkierowych nie chcę.

Oprócz kominów chyba nigdzie klinkieru nie będzie - nie wiem jeszcze co z ogrodzeniem:/

Po wpisaniu w google hasła parapety wyszła mi taka mnogość, że szok:)

Kolejna rzecz o której nie pomyślałam że to problem może być;)

Jak to dobrze, że poruszyłaś temat tynku, masz czas przemyśleć parapety :)

Luka, miałam zapytać a Ty jeszcze się urlopujesz, czy już praca?

Ja mam parapety aluminiowe malowane proszkowo na kolor obróbek blacharskich i bez tych badziewnych plastików po bokach, wyglądają dobrze, cena chyba nie była powalająca, a jak się spiszą to dopiero za jakiś czas się wypowiem, bo mam je dopiero od czerwca. Jeśli interesują Cię warunki gwarancji na tynki to na piątek poszukam, bo jutro mam dłuuugi dzień w pracy.

Przez chwilę myślałam, że mnei źle przekierowało;) U Luki mówią o sprawach budowlancych? :D

Czyżby wiosna szła?;)

Sama jestem w szoku:)

A ja naiwnie myslałam że jeszcze tylko wybór pieca i kominka i mam spokój z uczeniem się kolejnych aspektów budowy...

pozytywnie o dziwo

Byłam, widziałam, oniemiałam...:)

Teraz Cię rozumiem :)

:yes:

Malka, okna pierwsza klasa :)

Jak to dobrze, że poruszyłaś temat tynku, masz czas przemyśleć parapety :)

Dokładnie, zupełnie o nich zapomniałam.

Zupełnie.

Dobrze że w kosztorysie je ujęłam:)

Luka, miałam zapytać a Ty jeszcze się urlopujesz, czy już praca?

Ja mam parapety aluminiowe malowane proszkowo na kolor obróbek blacharskich i bez tych badziewnych plastików po bokach, wyglądają dobrze, cena chyba nie była powalająca, a jak się spiszą to dopiero za jakiś czas się wypowiem, bo mam je dopiero od czerwca. Jeśli interesują Cię warunki gwarancji na tynki to na piątek poszukam, bo jutro mam dłuuugi dzień w pracy.

A co zrobiłas że nie masz tego po bokach?

Ja sie wyłączam do czasu, aż wątek wróci na normalne tory ;)

Co się bedę wypowiadać, jak nie wiem o czym mówicie.

A parapety mam -strasznie brzydkie są, ale może się pogniotą gdzieś, albo zardzewieja,to kupie nowe - tamte były zupełnie od czapy i nieprzemyślane.

Jak zamawiałam okna to pani zapytała jakie mają byc, ja - a pod kolor, no i pani dała pod kolor -okien, bo skąd miała wiedzieć,że obróbki mam szare :rolleyes:

Tak mi się przypomniało a propos parapetów zewnętrznych: przychodzę popatrzeć czy dobrze zamontowane i mówię, że coś krzywo mi się wydaje. A panowie jak jeden mąż oderwali się od ściany i idą w stronę samochodu. Ja na nich, oni na mnie i śmieją się bestie. Powiedzieli mi, że ledwie w dwóch pojedynczy parapet byli w stanie na miejsce przeznaczenia bez windy donieść, więc jak im każę je odkuwać to oni pasują. A tacy silni się wydawali. Ale prosto było.