Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

I ta rzeczywistość, gdy się okazuje, że komuś jednostki się omsknęły.

Albo długość z obwodem, nawet wyobraźnia nie pomaga wtedy :)

:lol2::lol2::lol2:

Niektóre są fajne, trzeba tylko 5 min przed końcem wyłączyć.

Coś w tym jest. Czasem zakończenie psuje wszystko;)

Ja się cieszyłam że udało nam się fajne popołudnie i wieczór spędzić we trójkę, bez maluchów, na spokojnie.

To w skrócie.

Wymyśliłam sobie w sobotę w południe że bym się do Castoramy przejechała obejrzeć płytki (głownie zależało mi na białych cegiełkach). Pan mąż wyraził chęć wspólnego wyjazdu ale dopiero po pracy, w związku z tym wyjechaliśmy dopiero po 16:/

Maluchy zostały u babci.

W Casto P sobie chodził sam a my z Wiką razem - fajnie bo miałam do kogo komentować;)

Moje wnioski z wyjazdu:

1. Wanna 170 będzie za duża. Nie potrzebujemy aż takiej - wolę kupić krótszą i w "nogach" postawić ławeczkę.

2. Umywalka będzie jedna i wcale nie jakaś ogromna tylko max. 60cm

3. Roca Gap są jakieś takie długie. Muszę je przemyśleć (coraz częściej myślę o Linea Blue tylko chciałabym ja na żywca obejrzeć)

4. Płytki cegiełki TO JEST TO. Tylko dlaczego te białe (55zł) są 2,5 raza droższe od innych? Zastanawiam się nad jasno-szarymi (19,90) w kabinie w dolnej łazience. Tylko nie wiem wtedy co z resztą ścian:/ - do przemyślenia

5. Można kupić bardzo fajne tanie gresy na schody i do piwnicy - pozytywna wiadomość

6. Lampy - to jakiś kosmos! Tego nie dam rady ogarnąć

7. Panele - podobnie - będzie ciężko.

8. Szklane drzwi do kabiny bardzo się mężowi podobają;)

9. Widziałyśmy świetny patent -lustro łazienkowe przysuwane do siebie - Wika się zakochała:) "mama, możesz zrobić makijaż i nie wisisz nad umywalka":)

10. W kabinie na górze będzie oświetlenie LED (nie nie - zwykłe białe, bez dyskoteki;))

11. Kominek z boczną szybą bez słupka - bajka... ale zrobimy jednak zwykły prosty. Nie wiem tylko jaka moc bo już bym szukała.

Na kolejny rekonesans przejadę się po sklepach płytkowych polecanych przez Esiaka:)

Później skoczyliśmy na małe zakupy hmm odzieżowe;) i na kolację. W międzyczasie zadzwoniła babcia że dzieci mogą u niej spać i okazało się że mamy wolny wieczór:)

I tym sposobem wylądowaliśmy na randce z najstarszą córką:)

ps. to był bardzo fajny dzień.

ps2. Wika ma bardzo celne uwagi "wnętrzarskie" czym mnie bardzo zaskoczyła:)

Witam Państwa:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hihi, Luka no to masz te same spostrzeżenia z casto co ja. Cegiełki białe przegięli z ceną, kupiłam w sobotę jasnoszare pod prysznic. Chodzą ploty że wycofują tą serię (znaczy wszystkie coloursy). Wybór paneli casto ma słaby, dużo więcej uwidzisz w LM czi OBI. Lustro owszem fajne, ale się zastanawiam jak długo te zawiasy będą dobrze trzymać - ciężkie jest.

A spanie bez dzieciaków fajne jest - ja np. pół nocy nie śpię bo z przyzwyczajenia czekam kiedy któres się obudzi :lol2:

Cronin no czytałam u Ciebie że szare kupiłaś:lol2: tylko nie mam czasu u wszystkich napisać czegoś - dokładny rekonesans zostawiam sobie na wieczór;)

A powiedz jaka bedzie u Ciebie reszta łazienki z tymi szarymi?

Na podłogę co dasz? I na inne ściany? Jeszcze muszę obejrzeć tą szafkę co kupiłaś.

Skąd wiesz że wycofują?? Bo już gdzieś na FM o tym czytałam:(

Esiak no w porównaniu do innych kolorów z tej serii po 19,90 to przegiecie:/ Białe są +/- 55zł. Fajne są, gładkie i proste a jakby były po 19,90 to juz zupełna bajka byłaby;)

Cronin no czytałam u Ciebie że szare kupiłaś:lol2: tylko nie mam czasu u wszystkich napisać czegoś - dokładny rekonesans zostawiam sobie na wieczór;)

A powiedz jaka bedzie u Ciebie reszta łazienki z tymi szarymi?

Na podłogę co dasz? I na inne ściany? Jeszcze muszę obejrzeć tą szafkę co kupiłaś.

Skąd wiesz że wycofują?? Bo już gdzieś na FM o tym czytałam:(

Esiak no w porównaniu do innych kolorów z tej serii po 19,90 to przegiecie:/ Białe są +/- 55zł. Fajne są, gładkie i proste a jakby były po 19,90 to juz zupełna bajka byłaby;)

acha, no to jak szukasz płytek w tych cenach, to do tych sklepów co Ci podałem się nie wybieraj.... ;)

Przymierzyłam je do mojego cementytu, szarego i jasnego i przy obu wyglądają fajnie, a jak nie to kupię jakąś szarą terakotę. Powiem Wam, że robiłam remont łazienki blokowej,malutkiej, jakies 7 lat temu u mamy, i położyłam jasnoszare płytki na podłogę i duże białe ale z szarym, srebrzystym odcieniem na ściany i delikatny dekor w czerwone tulipany (taka seria opoczna wtedy była). Do teraz ta łazienka wygląda świeżo, ładnie, na czasie.

Max zdjęć nie umieszczałam, koloru i tak nie złapię, maziajów nie mają bo gładkie, a format znany.

Acha Julianna pisała że wycofują, ona kupiła po 50, ale kilka dni wcześniej białe mieli po 19. Można próbować upolować, ale ja nie lubię jeździć do casto.

no proszę jaki owocny wieczór miałaś. tyle przyjemności jednego dnia - w głowie się może przwrócić:D

muszę luknąć te Wasze cegiełki. a może Ania już je u siebie umieściłaś.

a swoją drogą, to fajne uczucie porozmawiać czasem ze swoim nastolatkiem prawie jak z dorosłym.

Foty na stronie casto - ale nie oddają ich uroku:)

Serio jak zobaczyłam je na żywo - zupełnie inny odbiór - polecam:)

Luka no to mieliście fajny dzionek :) patent z lusterkiem też gdzieś widziałam :D ale ja chyba wolę toaletkę i na siedząco się "pięknić" :lol2:

ceny z płytkami faktycznie dziwna, taka rożnica ze względu na kolor? masakra..

Dracula - na siedząco? My z Wiką robimy to prawie w locie więc siedzenie odpada:)

acha, no to jak szukasz płytek w tych cenach, to do tych sklepów co Ci podałem się nie wybieraj.... ;)

Tak, większość płytek chciałabym kupić w cenie do 50-60zł.

Jedynie na Noce się szarpnę;)

A tam są same drogie w tych sklepach?

Przymierzyłam je do mojego cementytu, szarego i jasnego i przy obu wyglądają fajnie, a jak nie to kupię jakąś szarą terakotę. Powiem Wam, że robiłam remont łazienki blokowej,malutkiej, jakies 7 lat temu u mamy, i położyłam jasnoszare płytki na podłogę i duże białe ale z szarym, srebrzystym odcieniem na ściany i delikatny dekor w czerwone tulipany (taka seria opoczna wtedy była). Do teraz ta łazienka wygląda świeżo, ładnie, na czasie.

Max zdjęć nie umieszczałam, koloru i tak nie złapię, maziajów nie mają bo gładkie, a format znany.

Acha Julianna pisała że wycofują, ona kupiła po 50, ale kilka dni wcześniej białe mieli po 19. Można próbować upolować, ale ja nie lubię jeździć do casto.

Ja mam do Casto daleko więc też odpada "polowanie"

Zastanawiam się poważnie czy by nie policzyć i kupić te szaraki. Tylko muszę to przemyśleć bo u mnie będą płytki jeszcze na gebericie i pod umywalką. W sumie jakby dać wszędzie szare, a ściany pomalować na biało - plus biała szafka i ceramika może byłoby fajnie...

A i chyba upadnie moja wersja: cały parter takie same płytki:/

W holu i w kuchni pasuje mi większy format a w łazience niestety mniejszy.

Wyobrażam sobie:D

Muszę przestawić myślenie:

z "oglądam, patrzę i się przymierzam" do "jak widzę coś taniego i fajnego to kupuję"

Widziałam Twoją szafkę w gazetce - za tą cenę - super:)

To daje mi nadzieję że może uda mi się kupić parę rzeczy w fajnych cenach...

Chciałam taki kształt, wielkość i szuflady - fart że nie okazało się badziewiem :) jeszcze brakuje mi szafki z lustrem nad umywalkę.

Za każdym razem jak podliczam nasz budżet i wychodzi mi ile brakuje, to utwierdzam się w takim myśleniu "jak widzę coś taniego i fajnego to kupuję" tylko żeby jeszcze pasowało do ogólnej koncepcji :)

U mnie miałaby być w dolnej łazience i teoretycznie chciałam trochę mniejszą;) ale myślę że i ta by się zmieściła. I duże szuflady - nie musiałabym kombinować z niczym dodatkowym...

A szafkę nad umywalkę chcesz taką co się drzwiczki z lustra otwierają, tak?

Luka no jak na szybko to też w łazience, ale ja lubię się rozłożyć ze wszystkim i od razu make up i fryzura w jednym miejscu i wszystko pod ręką :cool: no i starzeję się chyba,od nachylania się do lustra ( przeszkodą jest umywalka ) plecy mnie bolą :lol2:

A planujesz takie "centrum piękności" w jakimś pomieszczeniu?

Wyszło mi na to, że ja się za bardzo wszystkim przejmuję. Przed chwilą gadałam z kumpelą która się wybudowała w rok i od pół roku mieszka.

Pytam:

- odpływ liniowy jaki masz?

- odpływ? no taki co się płytkami wykłada... Stasiu (instalator) mi tam jakiś wynalazł

- a brodzik?

- no taki zupełnie płaski z takim wielkim srebrnym kołem

:D

I tak w ten deseń. Luz-blues. Mieszka? Mieszka. Zadowolona? Zadowolona.

I o ile zdrowsza...

A ja się jak głupia stresuję że nic nie wiem...