dorkaS 18.02.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Amglad jaka stara co Ty mówisz?? Powiedzcie czy Wy też się czujecie jakbyście miała lat dwadzieścia kilka cały czas?? (nie mówię do tych które faktycznie tyle mają) Musisz być dzielna, trzymam kciuki:D Wpadnij za godzinę powiedz jak Ci idzie, co? albo za dwie ja będę wtedy już po zebraniu;) wypijemy kawę No.... A dzieci czasem zaczynają zdanie od "mamo, jak będę taka stara jak ty, to....' Ale jak miałam naście, to trzydziestolatkowie+ to już emerytami dla mnie byli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 18.02.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 No.... A dzieci czasem zaczynają zdanie od "mamo, jak będę taka stara jak ty, to....' Ale jak miałam naście, to trzydziestolatkowie+ to już emerytami dla mnie byli... a teraz 30sto latek to szczaw zwykły:D:D:D czasem staro sie czuje, o teraz na przykład jak wyprasowałam z pięc zaległych pralek...a ogólnie - chyba nie, kurcze to naturalne, że człowiek sie starzeje, każdego to czeka i spotka, grunt to przejść to z godnością na razie nie jest żle, do 40stki jeszcze kilka latek, martensy i sukienka wciąż w komplecie nieżle sie prezentują, pierś naprzód i tyle:cool::D:D potem bedę sie martwić potem kupiłam kolejne roslinki do ogródka i mi lepiej:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Refleksja na dziś: ogrzewanie na gaz - drogie ogrzewanie płyta indukcyjna - drogie gotowanie czy to są dobre wybory? ps. wczoraj zostałam wydelegowana do sklepu elektrycznego "weź projekt, kup zabezpieczenia" Pojechałam, kupiłam. Brakuje jeszcze trzech, wartość WZ - 770zł Ja wiem, że dostanę na to 20-30% rabatu ale to i tak koszt taki którego sobie nie wyobrażałam (pojechałam z 2 stówkami w portfelu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.02.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Luka, skąd taka refleksja ??? Gotowanie na indukcji to najekonomiczniejsze rozwiazanie, gaz jako paliwo do c.o tani nie jest, ale wolisz z wiadrami węgla biegać? Masz wybór. Albo bezobsługowość gazu, i droższe utrzymanie, albo piec na paliwo stałe, co wiąże się z miejscem na wielki piec w kotłowni i miejscem gdzieś na składowanie opału i tańsze grzanie. edit a doswiadczenia z hurtowni elektrycznej mamy podobne Szczene zbierałam jak zobaczyłam czterocyfrową sumę za WZety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A bo mi tak wszyscy dookoła gadają i się wkurzam. Gaz?? łojezu to bedziecie mieć niezłe rachunki... nie lepiej węgiel? Indukcja? Na prąd? A nie taniej na gaz? Wrrr Skąd wiesz o tej indukcji że ekonomiczna? ps. byłam wezwana do US - myślałam że mi Pani połowę przekreśli a tu nie dosyć że przekreśliła jakieś drobiazgi to jeszcze dodała coś od siebie:D Suma sumarum obcięła mi tyko 16 zeta:D Niezła jestem, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.02.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wiesz co ja tam z fizyki noga jestem, ale tak sobie myslę,że skoro płyta indukcyjna , działa od razu po włączeniu i ogrzewa tylko garnek, a nie wszystko wokół niego, to ta wyprodukowana energia jest w całosci spożytkowana na gotowanie, nic w kosmos nie idzie czyli ekonomicznie. Druga sprawa (test forumek) litr wody gotuje sie na indukcji znacznie szybciej, niz taki sam litr na gazie, to tez o czymś świadczy nie? No i pomyśl o tym,że z indukcji nie masz tłustych przypalonych oparów jak z gazu dla mnie to wiodący argument, choć lubie gotować na gazie w końcu wszyscy wielcy szefowie kuchni gotują na gazie Pewnie,że węgiel tańszy, ale jeszcze tańszy miał a jeszcze tańszy chrust zbierany w lesie Nie wkurzaj się -pomysl tak -kocioł gazowy to wydatek ok 5 tysi, dobry piec na ekogroch czy pelet to 12 tysi. Masz 7 tysi w kieszeni możesz płacić więcej za gaz I z wiaderkami biegać nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Luka, gratuluje.... mnie to dopiero czeka brrrr a co do gazu....to malka ma 10000% racji.... mozna taniej piec na wungiel albo groszki-duposzki i inne cuda, tylko czy chciałabyś biegać z wiadrami i dosypywać, opał przechowywać itp itd??? wiem, że każdy ma inna motywacje do budowania domu i mieszkania w domu - ja uwazam, że dom to luksus a dom 'samograjka' to luksus w ogóle... gdybym miała biegac z wiadrami wungla i w nocy dorzucac, żeby było ciepło, chyba wolałabym w mieszkaniu dalej mieszkac.... dlatego nie ma co oglądać sie na innych - kazda z nas to przerabiała - ja osobiście z kazdej strony od rodziców, tesciów itp itd - po co wam dom, macie wielkie dwupoziomowe mieszkanie, a kto taki projekt buduje, takie okna - ciepło ucieknie, wielka działka - kto bedzie uprawiał, a pompa to takie drogie, nie lepiej ekogroszek???? dobrymi radami piekło wybrukowane...rób tak, jak Ty i małzonek uwazacie, że dla Waszej Rodzinki najlepiej... a tak w ogóle to :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie wkurzaj się -pomysl tak -kocioł gazowy to wydatek ok 5 tysi, dobry piec na ekogroch czy pelet to 12 tysi. Masz 7 tysi w kieszeni możesz płacić więcej za gaz I z wiaderkami biegać nie trzeba weź mnie prosze nie denerwuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.02.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nita ale jaki fitnes mimochodem z tymi wiaderkami węgla Luka jak US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 hejka, u nas tez wiaderka w planach. no ale innej opcji nie ma (chyba, że prąd). a co do indukcji, to malka ma na pewno rację. ja mam teraz płytę ceramiczną zwykłą i moje rachunki za prąd są całkiem w normie. a producenci deklarują, że indukcje jeszcze bardziej ekonomiczne. no i argument czystych garów, jak dla mnie najważniejszy. na mojej niestety się przypala to co wykipi. ale to dlatego, że inna jest zasada działania. płyta indukcyjna nie grzeje, to nie ma się co przypalić. także nie ma się co zastanawiać. bierz indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Malka, Amglad dobrze mówicie. Taką podjęliśmy decyzję i tego się trzymajmy... Gdybyśmy nie mieli dostepu do gazu to wtedy kombinowalibyśmy co i jak - a tak - prosta decyzja. Co nie zmienia faktu że mam drugi komin przygotowany pod piec na paliwo stałe oraz miejsce w piwnicy na skład opału - łącznie ze zsypem. Tak mnie po prostu naszło dziś jakoś... Nita, nie wkurzaj się Cronin, w US super;) Pani miła, bardzo uprzejma i pomocna. Dopisała mi nawet otulinę do rur bo jej nie wliczyłam do zwrotu. I cos jeszcze ale byłam w takim szoku że nie zapytałam co:D Powiedziała że teraz mam czekać za kasą. Ale nie wiem ile... Byłam dziś na budowie. Spotkałam miłego pana który kręcił się i rozglądał. Jak mnie zobaczył, zapytał: to tutaj będą budowane te 3 nowe bloki? Okazało się że chce stawać do przetargu i przyjechał obejrzeć miejsce... Tak więc zanim zamieszkam to pewnie staną onok mnie kolejne 3 bloki. I wiecie co? Na razie mnie to nie wzrusza w ogóle;) Kupując działkę mieliśmy świadomość że obok powstanie małe osiedle bloków. Tylko myślałam że trochę póxniej - że zdążymy zamieszkać i trochę się zasłonić krzaczorami. Cóż noże szybciej zrobią drogę i oswietlenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ooo cześć Kasiu - MaxNie zauważyłam Twojego wpisu bo jestem z doskoku - pomagam średniej zrobić ilustrację do wiersza wrrr - nie cierpię takich prac. Będzie indukcja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.02.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 u nas też konkurs tuwimowski. ale młody nie może się zdecydować, który wierszyk. na szczęście nie musi robić plakatu.a Wy co wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wybraliśmy Rzeczkę. Trochę ze względu na łatwość ilustracji;) trochę na to że nasz ulubiony Słowik bardzo oblegany jest.Rzeczka fajna tylko strasznie chrzęści przy recytacji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ja muszę patrzeć, żeby było mało "r", bo młody jeszcze nie wymawia niestety. i prawdę mówiąc, to już tracę nadzieję, że w ogóle zacznie. drugi rok zajęć z logopedą i nie widzę postępów. u nas na razie konkurs w klasie i pani ma wybrać 3 osoby. Marcel nie bardzo się przejmuje, bo mówi, że i tak się nie załapie. gdyby chodziło o czytanie, to muszę się za niego pochwalić, że czyta najładniej w klasie. no ale recytacja to chyba nie dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 U nas też klasowy i też 3 osoby:) Wera mówi ładnie bo ona urodzoną aktorką jest;) a czyta natomiast wolno. Składa jeszcze po prostu - nie czyta płynnie. Moje dziewczyny mówiły bardzo szybko i bezbłędnie, natomiast Marcin? Z nim to od logopedy chyba wychodzić nie będę Ale i tak się cieszę że w końcu mówić zaczął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ale Twoja chyba rok młodsza, to naturalne z czytaniem, że dopiero składa. u mnie jeden i drugi szybko zaczęli mówić, ale te same wady mieli. teraz już tylko na te r czekamy. ale mówią bardzo szybko i niedbale, dlatego aktorów z nich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 dobra spadam, bo m się wkurza, że mu nie towarzyszę w oglądaniu filmu.dobranoc, pchły na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A no widzisz:) Mojego nie ma to się nie wkurza:) Chyba znowu mi entery zjadło i nie bedzie widac odstępów tylko wszystko jednym ciurem poleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.02.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 to tabem, przerwy rób Moje młode późno gadać zaczęło, ale jak zaczęło to do dziś nie skończyło no i r kuleje nadal,może kiedyś premierem będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts