Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześc MSU,

zdrówka dla Ciebie i Młodego....

u nas tez jakies ciśnienie było dziwne, poadlismy z mężem o 9!!!! zasnęliśmy tak jakby to była co najmniej północ....

ja sobie myslę, że to już zmęczenie materiału tymi szarościami, zimnem - chce nam się zielonosci, słonka i wiosny - jakoś wtedy nie zasypiam o 21

wczoraj ogladałam new york new york z liza minelli i deniro...ogladałam to wieki temu i wczoraj ponownie... fajny film, pokazuje jakie to z facetów są łajzy:)

nawet mój mąż (facet jakby nie patrzeć) był zniesmaczony..a de niro grał jak z nut, jakby siebie odtwarzał...

Teraz mam ten luksus że w końcu kuchnię mam pod nosem w pracy więc herbatę robię w trymiga;) więc bardzo proszę:)

Nie śpij bo Ci zbadają zaangażowanie w firmę jak nam szef ostatnio i będzie gnój;)

ps. zastanawiam się czy nie zacząć brać jakichś ziółek uspakajających. Jakiegoś persena albo coś w ten deseń... Kurde taka nerwowa ostatnio jestem:(

Wiedziałam że my tu pitu pitu a ktoś mnie do pionu postawi;)

Piwnica się tynkuje i skrzynka prądowa się kończy. Postępów spektakularnych nie ma więc jak zwykle;)

Czasami sobie myślę że jakby coś z kopyta na budowie ruszyło to bym się mogła powaznie przestraszyć:eek:

Jak wróci P wracamy do męczenia elewacji i ocieplenia dachu.

I hydraulik wrócić musi.

Testy jakieś miał. Jedne z wielu;)

Ale w związku z tym, że testy były mało anonimowe to wypadły świetnie;)

Testy mało anonimowe, hehehe, to mi uśmiech szeroki wykwitł na twarzy :) Znakomite.

Piwnica się tynkuje a ty nic nie wspominasz? niedobra Luka :cool: a etapów budowy nie możecie sobie rozliczać dowolnie? tzn. aby tylko kwota się zgadzała? bo faktycznie lepiej byłoby zrobić elewację po leci, jak się wszystko ładnie wysuszy i wygrzeje. U nas elewacja będzie robiona jako ostatnia pewnie :p

Testy mało anonimowe, hehehe, to mi uśmiech szeroki wykwitł na twarzy :) Znakomite.

Mam taka jedna beztroska kolezanke ( beztroska bo maz zapitala na wszystko), kiedyś jej szef przyszedł do biura i kazał wszystkim wziąć kartki, bo bedzie im robil test na temat pracy. Napisała mu na tej kartce wypowiedzenie, z wiadomoscia ze sprawdziany ma już dawno za sobą w erze podstawowki.

Pewnie sie zdziwił

a ja pamiętam z czasów kiedy w państwowej szkole pracowałam ankiety 'anonimowe' wsród nauczycieli co im sie w szkole podoba a co nie.... i potem wlazłam do gabinetu dyry, a dyra i jej zastepczyni po charakterach pisma rozpoznawały kto co napisał i komu po dodatkach motywacyjnych pojechać........ odechciało mi sie pracy tam...

a potem jak w banku pracowałam, to załapałam sie na zwolnienia grupowe...ech, dziewczyny płakały jak bobry, że sa zwalniane...rozumiałam to w pełni... ja juz miałam prace w szkole załatwiona, wiec mi było to na rekę, bo jeszcze jakieś premie czy cos dawali za grupowe zwolnienia i jakis wielki szef samych szefów przyjechał te wypowiedzenia wreczyc (jakby to miało ukoić ból) i jak dotarł do mnie to ja z radoscia ten papierek wziełam i usmiechem na ustach a on sie tłumaczył jak duren jakis że kryzys i sam a pani rozumie , żal tak wykwalifikowanej kadry sie pozbywac...a ja mu na to, że nie ma sprawy, żeby sie tak nie martwił, facet nie mógł uwierzyc, że ktoś z radością wypowiedzenie bierze... przychodził do mnie jeszcze kilka razy, może myslał, że sie w końcu załamie i zobaczy łzy a tu dooopa..

dla mnie takie ankiety to strata czasu, podobnie jak wszelkie szkolenia - podziały na grupy, płachty papieru, kolorowe flamastry, role playe, scenki....flaki mi się wywracaja jak sobie to przypominam....ale ja jestem dziwna i troszkę aspołeczna, także wybaczcie:D

No gdzieżby wszyscy mieli siedzieć na pogaduchach jak nie u Luki :lol2: ja spóźniona bo drugą zmianę odwalam.

Luka ja działkę z pięknymi widokami spuściłam a kupiłam maliznę otoczoną gęstą zabudową (fakt że niską) właśnie z tych powodów o których pisałaś, więc piękne widoki to my sobie same stworzymy w ogrodzie (albo naklejkami na szybie) :)

A w temacie pracowym, koniec miesiąca, w kadrach ruch, ja na dzień dobry miałam wezwanie na dywanik.

luka kto wie czy w upalne lato nie będziesz im dziękowac za zasłanianie zachodzącego słonka :) trzeba szukać plusów,

też chciałam działkę w mieści, blisko cywilizacji, bo dzieciaki do szkoły, zakupy itp, jednak ceny jak dla nas były zaporowe

cronin i co? wszystko git?

Edytowane przez nita83

no comments;)

Piwnica się tynkuje a ty nic nie wspominasz? niedobra Luka :cool: a etapów budowy nie możecie sobie rozliczać dowolnie? tzn. aby tylko kwota się zgadzała? bo faktycznie lepiej byłoby zrobić elewację po leci, jak się wszystko ładnie wysuszy i wygrzeje. U nas elewacja będzie robiona jako ostatnia pewnie :p

Dracula ta piwnica już mi się tynkuje od ... nie pamietam muszę w Dzienniku sprawdzić:D ale jakiś czas już.

Co do rozliczania to nie wiem, właśnie w tym celu muszę do Banku a jeszcze na dodatek mój Pan Kredycik awansował i go jakaś pani zastępuje - zobaczymy jak się dogadywać bedziemy...

A co do wysuszenia i wygrzania: mój dom stoi już prawie półtora roku co się miało wysuszyć to się pewnie wysuszyło...

A podobno najlepiej elewację wiosną lub jesienią właśnie...

Mam taka jedna beztroska kolezanke ( beztroska bo maz zapitala na wszystko), kiedyś jej szef przyszedł do biura i kazał wszystkim wziąć kartki, bo bedzie im robil test na temat pracy. Napisała mu na tej kartce wypowiedzenie, z wiadomoscia ze sprawdziany ma już dawno za sobą w erze podstawowki.

Pewnie sie zdziwił

Chciałabym tą minę zobaczyć...

Zastanawia mnie co takimi testami chce się osiągnąć. Warunki pracy mają się po analizie ich rezultatów niby poprawić, łatwiej koleżankę/kolegę podp***.

Dirka, czasami wystarczy że testy SĄ po prostu;)

dla mnie takie ankiety to strata czasu, podobnie jak wszelkie szkolenia - podziały na grupy, płachty papieru, kolorowe flamastry, role playe, scenki....flaki mi się wywracaja jak sobie to przypominam....ale ja jestem dziwna i troszkę aspołeczna, także wybaczcie:D

Amglad czy Ty czasami moją koleżanką z pracy nie jesteś? A ta Ustka to dla zmyłki wpisana??

:D

No gdzieżby wszyscy mieli siedzieć na pogaduchach jak nie u Luki :lol2: ja spóźniona bo drugą zmianę odwalam.

Luka ja działkę z pięknymi widokami spuściłam a kupiłam maliznę otoczoną gęstą zabudową (fakt że niską) właśnie z tych powodów o których pisałaś, więc piękne widoki to my sobie same stworzymy w ogrodzie (albo naklejkami na szybie) :)

A w temacie pracowym, koniec miesiąca, w kadrach ruch, ja na dzień dobry miałam wezwanie na dywanik.

No u Luki u Luki pogaduchy:D A potem merytorycznych info u innych szukam:)

Ale dla mnie pogaduchy ważne są bo ja ludzi lubię bardzo:hug:

I co na dywaniku??

luka kto wie czy w upalne lato nie będziesz im dziękowac za zasłanianie zachodzącego słonka :) trzeba szukać plusów,

też chciałam działkę w mieści, blisko cywilizacji, bo dzieciaki do szkoły, zakupy itp, jednak ceny jak dla nas były zaporowe

cronin i co? wszystko git?

Minusy zamieniaj w plusy - tak stale słyszę;)

U nas z ceną było tak, że udało nam się kupić za 2/3 ceny innych działek "miastowych" chociaż cena jak dla mnie i tak niemała:(

ale było założenie: w mieście albo wcale.