pestka56 26.03.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 muszę spróbować zrobić. a pigwówka - pycha. Najlepsze w tych nalewkach jest, że one poza cytryną, kawą i czekoladą, są z mojego ogrodu . Nawet własny korzeń imbiru można w zielnym wyhodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2013 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ale nie upiłaś się ? wiesz...ostrożnie w tej wannie Zawsze staram się uważać Jestem, Lukarna. Sheridan fajnie smakuje polany na kostkę lodu. Spróbuję chętnie jak nabędę kolejną butelkę Powiedz, gdzie u ciebie szukać fotek, popatrzę. Może coś mi przyjdzie do głowy Cześć Pestko:) O schodach to później w osobnym poście się muszę uzewnętrznić Najczęściej z mamą chodzę do spożywczo-monopolowego.... i rypło się.... Sorry Amglad ale się uśmiałam:D:D:D A czego chciec więcej? Wiosny?? ale racja dal budującego już długo, każde przesunięcie terminu przeprowadzki jest dobijające... Trafiłaś w sedno Dracula:bash: Luka :hug:sama widzisz, ze bez forum to teraz nijak mozna zyc, tu Cię pocieszą, tam w d... kopna i będziesz miała ten prund, trzymam kciuki No nie można - już nawet nie będę próbować Luka, ale rozumiem, że Ty masz w drodze prąd, tylko skrzynki Ci brakuje? Mam gdzieś, albo w drodze albo w kablach co to koło mojej działki na słupach wiszą... Luka, nie wierzę, ze nie załatwisz. Kilka podań, pokajanie się w oddziale i na pewno Ci się uda. Jak bedziesz miała problemy to nakresl mi na priva dokladniej sprawe, moze cos Ci pomogę. Mam kilku znajomych w En. w Szcz., chociaz cos Ci doradzą jak to ugryźć. I głowa do góry, pamiętaj zawsze może być gorzej Ooo święte słowa;) Wiem że załatwię - muszę! Dzięki to i ja się witam w ten słoneczny, mroźny dzień. chyba już nie trzeba Cię pocieszać, bo dziewuchy i jeden chłop zrobili to należycie. zobaczysz na pewno wszystko się uda. u nas skrzynka stanęła błyskawicznie, choć wcale nie była nam jeszcze potrzebna. może i Was obsłużą tak ekspresowo. a likierów też nie lubię (choć Pestkowy chilli bardzo mnie intryguje). za to naleweczki różnej maści to i owszem. mniam Czyli można:) Nie powiem, dzisiaj juz zupełnie inaczej na to wszytsko patrzę. Najlepsze w tych nalewkach jest, że one poza cytryną, kawą i czekoladą, są z mojego ogrodu . Nawet własny korzeń imbiru można w zielnym wyhodować. Tak się zastanawiam nad tą chilli, żeby zrobić w prezencie dla mojego P na imieniny... Tylko gdzie ja to schowam:) Ja nie lubię mocnego alkoholu po prostu. A taka 20% nalewka to już dla mnie mocne jest. I dlatego piję wino lub piwo. Albo coś mocniejszego ale w drinku... Napisałabym że może już swoje wypiłam;) ale przecież tak nie wypada na publicznym forum, nie? Wy w ogóle kochani jesteście:hug: Esiak mnie już od rana telefonicznie postawił do pionu (bo on się pierdołami (już ) na FM nie zajmuje ale zawsze mogę na niego liczyć jak mam jakiś budowlany problem) A pamiętacie jak nam muzę puszczał wieczorami?? A Wy dziewczyny jesteście fantastyczne i kochane. Pumpy mi jeszcze tutaj brakuje i Ardei i super poczucia humoru forumowego szatana - Kingi... Często myślę tez o Karoli... ciekawe czy tu zagląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Nalewkę najlepiej zakop w ogródku. tylko nie zapomnij gdzie. Potem będziecie wspólnie szukać i te rzeczy:wiggle: to dopiero prezencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Myślę że jakby w grę wchodziły te rzeczy to już nawet nalewki nie musiałoby być ps. nie mogę wrzucić zdjęć na imageshack:/ a chciałam schody pokazać ale walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 [email protected] Dawaj, jak nie wejdą. Może masz tam już za dużo. Można też z komputera, Jak ja robię. Tylko wtedy są małe obrazeczki, które powiększają się po kliknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 No dobra:) Klatka schodowa wydzielona, schody dwubiegowe. Miały być bezpieczne i wygodne. Na razie są bardzo niebezpieczne (krzywe) i juz raczej pozostaną nie do końca wygodne (za wysokie stopnie) Schody na planie: parter http://img805.imageshack.us/img805/852/beztytuudlv.jpg Uploaded with ImageShack.us i tak będzie wyglądała ściana zamkniętej klatki schodowej piwnicy http://img201.imageshack.us/img201/2861/scianadopiwnicy.jpg Uploaded with ImageShack.us poddasze - tam gdzie czerwone kreski to barierka http://img202.imageshack.us/img202/1694/planpoddasze.jpg Uploaded with ImageShack.us Pierwsze pytanie to kolor Okna mam orzechowe, myślałam o tym żeby drzwi wewnętrzne dać też orzechowe... Do tego jasne ściany (białe, smietankowe/kremowe, jasno szare) Podłogi? No własnie. Na parterze, w sasiedztwie schodów będą szare płytki. Na korytarzu i w kuchni takie same. W dużym pokoju panele: nie za jasne, nie za ciemne (precyzyjne określenie, prawda?) Na poddaszu też panele. Początkowo myślałam o schodach orzechowych ale obawiam się że bedzie za ciemno (klatka bez dostępu światła dziennego). Podoba mi się coś takiego: http://img560.imageshack.us/img560/3128/dabolejowany.jpg Uploaded with ImageShack.us Opisane było jako dąb olejowany... Pasowałby taki kolor? Tylko jak wtedy do niego dobrać panele? I druga sprawa - kształt Na wielkie szaleństwa nie ma opcji:) Ma być prosto i bez udziwnień... Stopnie obłozone drewnem i drewniana barierka... Tralki najlepiej kwadratowe (na każdym stopniu jedna? wystarczy?) i prosta poręcz... Myślałam o czyms takim (to zdjęcie z bloga esyskas moja budowa): http://img855.imageshack.us/img855/9797/schody8edyskas710.jpg Uploaded with ImageShack.us Dokładnie tak samo będę miała na górze (tylko u mnie tam gdzie na fotce z lewej ściana - będzie barierka również) Nie do końca podobają mi się słupki i razi mnie ta róznica w wysokości barierki na górze tej prostej i dużo nizsza ta po skosie... Mozna to zrobić jakoś inaczej? I to tyle, uff... W sumie trochę niby wiem jakby te moje schody miały wyglądać... NIBY;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) hej Luka, układ schodów będziesz miała identyczny jak jest u mnie Doradzałyście mi przy wyborze koloru trepów i wszystkie byłyście za jaśniejszym wybarwieniem ( a ja koniecznie chciałam ciemniejsze). Niestety nie do końca ufam swoim wyborom, więc zrobiłam zgodnie z głosem wyrobionych forumek - i jestem bardzo zadowolona Wkleiłam fotki w komentach, więc mozesz zobaczyć efekt końcowy. Edytowane 26 Marca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Cześć Ewanz:) Daawno Cie nie było:hug: Lecę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.03.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 była byłam, tylko cicho siedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 27.03.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Fajne te schody Ewanz, zrób sobie podobne Cześć z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Mam gdzieś, albo w drodze albo w kablach co to koło mojej działki na słupach wiszą... Masz gdzieś gdzie masz kable? Żartowałam:) Jak idą obok działki to już i tak połowa sukcesu. Moje były jakieś 150m od domu i nie napiszę ile je ciągnęli, żeby Cię nie dobijać A Wy dziewczyny jesteście fantastyczne i kochane. Pumpy mi jeszcze tutaj brakuje i Ardei i super poczucia humoru forumowego szatana - Kingi... Często myślę tez o Karoli... ciekawe czy tu zagląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Luka, schody rób wg. wzoru Ewanz. Poprzeczki zamień na pionowe tralki i bedziesz spokojnie spać. No i na górze słupek jest równy z barierką schodową. Kolorystycznie też super: ciemniejsze drzwi, dębowe schody, szare płytki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 [...] i super poczucia humoru forumowego szatana - Kingi... :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 :hug: Fajnie Cię widzieć Działasz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.03.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Cześć wszystkim:) Kurcze dlaczego w pracy pracować trzeba ja się pytam? Odgruzowuję się z zaległości więc wpadam na chwilę tylko. Schody Ewanz z jej barierką i prostymi tralkami... tak bym musiała to stolarzowi wytłumaczyć Aga prąd gdzieś obok siebie mam. Na bank;) Ale mi dziś świeci przez okno coś. Dobrze że monitor mam tyłem:D ps. muszę zadzwonić do enei i się boję. Zrobię to jak uporządkuję kolejny segregator, trzymajcie kciuki... ps2. z gazowni wieści pomyślne - nie muszę budowac nowego przyłacza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Cześć wszystkim:) Kurcze dlaczego w pracy pracować trzeba ja się pytam? Odgruzowuję się z zaległości więc wpadam na chwilę tylko. Schody Ewanz z jej barierką i prostymi tralkami... tak bym musiała to stolarzowi wytłumaczyć Aga prąd gdzieś obok siebie mam. Na bank;) Ale mi dziś świeci przez okno coś. Dobrze że monitor mam tyłem:D ps. muszę zadzwonić do enei i się boję. Zrobię to jak uporządkuję kolejny segregator, trzymajcie kciuki... ps2. z gazowni wieści pomyślne - nie muszę budowac nowego przyłacza:) Dzwon do Enei, bo i tak musisz. Daj znac co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.03.2013 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Zadzwoniłam i dupa.Miły Pan po drugiej stronie linii telefonicznej, sprawdził "na szybko" jak się sprawy mają i powiedział: "Gdzie ma Pani tą inwestycję?... aaaa taaaam. No tam to niestety z naszą linią jest krucho... nawet coś tam demontowaliśmy ostatnio blisko pani... no nic, zobaczymy nowe warunki, może o czymś nie wiem ale proszę się nie nastawiać... kiedy przeprowadzka? we wrześniu? hahaha nie nie - niestety się nie uda... rozumie pani - biurokracja..." No nic. Wydrukowałam wniosek, jutro wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 To ja kciuki trzymam, moze cos da sie zrobic do wrzesnia. W razie W da sie na budowlanym pożyć trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 27.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Zadzwoniłam i dupa. Miły Pan po drugiej stronie linii telefonicznej, sprawdził "na szybko" jak się sprawy mają i powiedział: "Gdzie ma Pani tą inwestycję?... aaaa taaaam. No tam to niestety z naszą linią jest krucho... nawet coś tam demontowaliśmy ostatnio blisko pani... no nic, zobaczymy nowe warunki, może o czymś nie wiem ale proszę się nie nastawiać... kiedy przeprowadzka? we wrześniu? hahaha nie nie - niestety się nie uda... rozumie pani - biurokracja..." No nic. Wydrukowałam wniosek, jutro wyślę. Ehh Luka, bo w takich sprawach sie nie dzwoni tylko trzeba iść osobiście, jak drzwiami się nie da to wrócić oknem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.03.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Luka pisałam Ci, ja mam tą samą sytuację. 18 miesięcy na budowę przyłącza DOCELOWEGO (a obudziłam się w styczniu, umowa wreszcie podpisana w lutym), ale miesiąc na tymczasowe budowlane. W razie czego trudno, jedziemy na budowlanym, a u mnie wszystko na prund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts