Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

A no własnie ja sie tak zastanawiałam żeby łazic i robić kartongipsy:D skąd wiedziałas Cronin??

Bo próbuję jakoś tematy do kupy poskładać.

Delikatnie próbuję;)

ps. piszcie Dorce o tym styro a ja czytac nie bede, żeby się nie denerwować bo mam jakistam. Ale jest, leży i koniec.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Styro byle było eps100, chyba że do garażu to eps200 podobno. Czyli twarde, żeby nie oklapło z czasem pod wylewką ;) Czy ciepłe bardziej czy mniej, to już nieważne, bo po paru latach temperatura pod domem i tak się ustali na kilkunastu stopniach. Czyli taki za 200 zł/m3 a nie za 150 niestety. Ten garażowy to zdaje się k. 300zł.

edit: musiałam sprawdzić: jeśli nie zrobię perlitu to wezmę termoorg. podłoga gold.

cronin, dzięki, nazwę przyswoiłam :) perlit mi chodził po głowie swego czasu, ale na odległość nie dopilnuję, żeby mi to zrobili przyzwoicie.

eps100, eps200, eps, eps, ... kolejne studia nad materią... idę do wujka guglika

a ja mam po prostu styro podłoga jakiśtam

gdy na składzie pytałam o parametry, to sprzedawca popatrzył na mnie tym razem z niedowierzaniem, mimo że przywykł już do moich dociekliwych pytań

mąż też stwierdził, że przesadzam

ale i tak uparłam się, ze na gruncie musimy dać cos więcej niż 10cm, to teraz mnie chwali ( mamy 13 cm )

Na poddaszu też chciałam "grubiej", ale wszyscy patrzyli na mnie, jak na pięciolatke, która chce wejść do wanny w płaszczu przeciwdeszczowym :cool:

daliśmy więc 5cm - żeby ścianki kolankowej nie zmniejszać

zalezy jakie wylewki czy zwykel czy anhydrytowe :cool:

czy ja już sie witałam..bo czytam ale nie wiem czy czasem nie z ukrycia :hug:

Zwykłe zwykłe:)

Cześć Ivy, rozgość się:) Znam Cię z innych wątków (które też pewnie w połowie z ukrycia czytam):) ale u mnie chyba faktycznie pierwszy raz:)

Nie wypada tak z rana wyskakiwać z procentami to stawiam kawę śniadaniową na powitanie:)

piszcie piszcie o wylewkach styropianach karton gipsach. Ja sie zastanawiam czy najpierw z podłogą i wylewkami czy lepiej z elektryką ruszyc. żadnych kabli w podłodze nie bedzie.

A tynki? Nie boisz się że Ci potem tynkarze zapaskudzą wylewki?

Elektryka nie musi schnąć... a równocześnie można papy/folie/styropiany porozkładać.

Dorka ja bym chyba elektryki równocześnie z rozkładaniem podłogi nie robiła - toż to się strasznie syfi przy kuciu ścian... chyba że przy tych białych ścianach co ma Nita jakoś inaczej to idzie - u nas było mnóstwo różnych rzeczy na podłodze;) Druga sprawa że może moi robili to mało profesjonalnie:/

Styro byle było eps100, chyba że do garażu to eps200 podobno. Czyli twarde, żeby nie oklapło z czasem pod wylewką ;) Czy ciepłe bardziej czy mniej, to już nieważne, bo po paru latach temperatura pod domem i tak się ustali na kilkunastu stopniach. Czyli taki za 200 zł/m3 a nie za 150 niestety. Ten garażowy to zdaje się k. 300zł.

edit: musiałam sprawdzić: jeśli nie zrobię perlitu to wezmę termoorg. podłoga gold.

Ja mam wszędzie eps100 dach podłoga czy jakoś tak. W garażu też. Ale moje lekkie i małe auto może nie zdusi co? A mężowskie większe będzie stało na betonie bez styro...

cronin, dzięki, nazwę przyswoiłam :) perlit mi chodził po głowie swego czasu, ale na odległość nie dopilnuję, żeby mi to zrobili przyzwoicie.

eps100, eps200, eps, eps, ... kolejne studia nad materią... idę do wujka guglika

Dorka ile to się człowiek naumieć musi, nie?:)

a ja mam po prostu styro podłoga jakiśtam

.....

Na poddaszu też chciałam "grubiej", ale wszyscy patrzyli na mnie, jak na pięciolatke, która chce wejść do wanny w płaszczu przeciwdeszczowym :cool:

daliśmy więc 5cm - żeby ścianki kolankowej nie zmniejszać

U nas podobnie: na gruncie 12, na stropie 6:)

Styro to był jeden z zakupów w którym nie maczałam paluchów - może i dobrze, trochę mniej siwych włosów;)

To co, kawa? I herbata dla MSU?

Cześć :)

Niesamowite... i ja się w końcu załapałam na kawkę u Luki :)

Jakieś :stirthepot: by się przydało coby przegonić to małe białe... Ktoś się podejmie? ;)

Rocia, tu kilka osób próbowało, ale widać z jakim skutkiem:bash:

Jak tak słucham tych zapowiedzi, że klimat sie nam zmienil i teraz tak bedzie co rok to ryczeć mi sie chce :cry:

EDIT: Wczoraj widziałam klucz (chyba?) żurawi (17szt) i teraz nie wiem, czy to znaczy, że wiosna idzie, czy im sie cos pochrzanilo????

Edytowane przez agalind

Luka, Ty to potrafisz człowiekowi dogodzić;) dzieki Dobra Kobieto:hug:

cześć Aga:hug:

spotkanie było super, Meliska to fajowa babka, młodziutka(wrrrrrrrrrrrr), szczuplutka (wrrrrrrrrrrrrrr) śliczniutka(wrrrrrrrr), ma super męża Krzysia, świetna para:yes:

dostałam przepieknego białego storczyka - tak piekny, że jeszcze takiego nie widziałam, słowo, pełny w środku, pięknie się prezentuje u mnie w salonie:yes::yes::yes:

posiedzielismy, pogadaliśmy, popiliśmy winka było świetnie

Meliska obawiała się troche na początku, że jestem grubym obleśnym starym zboczeńcem:D