Lukarna 03.04.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A no własnie ja sie tak zastanawiałam żeby łazic i robić kartongipsy:D skąd wiedziałas Cronin?? Bo próbuję jakoś tematy do kupy poskładać. Delikatnie próbuję ps. piszcie Dorce o tym styro a ja czytac nie bede, żeby się nie denerwować bo mam jakistam. Ale jest, leży i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.04.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Tak sobie rozmyslam: ile wylewki trwają? I ile schną? Tak, zeby juz były wyschnięte dobrze żeby mozna było po nich łazić? zalezy jakie wylewki czy zwykel czy anhydrytowe czy ja już sie witałam..bo czytam ale nie wiem czy czasem nie z ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 piszcie piszcie o wylewkach styropianach karton gipsach. Ja sie zastanawiam czy najpierw z podłogą i wylewkami czy lepiej z elektryką ruszyc. żadnych kabli w podłodze nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.04.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Elektryka nie musi schnąć... a równocześnie można papy/folie/styropiany porozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez cronin (zdublowałam posta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Styro byle było eps100, chyba że do garażu to eps200 podobno. Czyli twarde, żeby nie oklapło z czasem pod wylewką Czy ciepłe bardziej czy mniej, to już nieważne, bo po paru latach temperatura pod domem i tak się ustali na kilkunastu stopniach. Czyli taki za 200 zł/m3 a nie za 150 niestety. Ten garażowy to zdaje się k. 300zł. edit: musiałam sprawdzić: jeśli nie zrobię perlitu to wezmę termoorg. podłoga gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.04.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 cronin, dzięki, nazwę przyswoiłam perlit mi chodził po głowie swego czasu, ale na odległość nie dopilnuję, żeby mi to zrobili przyzwoicie. eps100, eps200, eps, eps, ... kolejne studia nad materią... idę do wujka guglika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.04.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a ja mam po prostu styro podłoga jakiśtam gdy na składzie pytałam o parametry, to sprzedawca popatrzył na mnie tym razem z niedowierzaniem, mimo że przywykł już do moich dociekliwych pytań mąż też stwierdził, że przesadzam ale i tak uparłam się, ze na gruncie musimy dać cos więcej niż 10cm, to teraz mnie chwali ( mamy 13 cm ) Na poddaszu też chciałam "grubiej", ale wszyscy patrzyli na mnie, jak na pięciolatke, która chce wejść do wanny w płaszczu przeciwdeszczowym daliśmy więc 5cm - żeby ścianki kolankowej nie zmniejszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 zalezy jakie wylewki czy zwykel czy anhydrytowe czy ja już sie witałam..bo czytam ale nie wiem czy czasem nie z ukrycia Zwykłe zwykłe:) Cześć Ivy, rozgość się Znam Cię z innych wątków (które też pewnie w połowie z ukrycia czytam) ale u mnie chyba faktycznie pierwszy raz:) Nie wypada tak z rana wyskakiwać z procentami to stawiam kawę śniadaniową na powitanie:) piszcie piszcie o wylewkach styropianach karton gipsach. Ja sie zastanawiam czy najpierw z podłogą i wylewkami czy lepiej z elektryką ruszyc. żadnych kabli w podłodze nie bedzie. A tynki? Nie boisz się że Ci potem tynkarze zapaskudzą wylewki? Elektryka nie musi schnąć... a równocześnie można papy/folie/styropiany porozkładać. Dorka ja bym chyba elektryki równocześnie z rozkładaniem podłogi nie robiła - toż to się strasznie syfi przy kuciu ścian... chyba że przy tych białych ścianach co ma Nita jakoś inaczej to idzie - u nas było mnóstwo różnych rzeczy na podłodze;) Druga sprawa że może moi robili to mało profesjonalnie:/ Styro byle było eps100, chyba że do garażu to eps200 podobno. Czyli twarde, żeby nie oklapło z czasem pod wylewką Czy ciepłe bardziej czy mniej, to już nieważne, bo po paru latach temperatura pod domem i tak się ustali na kilkunastu stopniach. Czyli taki za 200 zł/m3 a nie za 150 niestety. Ten garażowy to zdaje się k. 300zł. edit: musiałam sprawdzić: jeśli nie zrobię perlitu to wezmę termoorg. podłoga gold. Ja mam wszędzie eps100 dach podłoga czy jakoś tak. W garażu też. Ale moje lekkie i małe auto może nie zdusi co? A mężowskie większe będzie stało na betonie bez styro... cronin, dzięki, nazwę przyswoiłam perlit mi chodził po głowie swego czasu, ale na odległość nie dopilnuję, żeby mi to zrobili przyzwoicie. eps100, eps200, eps, eps, ... kolejne studia nad materią... idę do wujka guglika Dorka ile to się człowiek naumieć musi, nie? a ja mam po prostu styro podłoga jakiśtam ..... Na poddaszu też chciałam "grubiej", ale wszyscy patrzyli na mnie, jak na pięciolatke, która chce wejść do wanny w płaszczu przeciwdeszczowym daliśmy więc 5cm - żeby ścianki kolankowej nie zmniejszać U nas podobnie: na gruncie 12, na stropie 6:) Styro to był jeden z zakupów w którym nie maczałam paluchów - może i dobrze, trochę mniej siwych włosów;) To co, kawa? I herbata dla MSU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.04.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 I dla mnie też herbatkę poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.04.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ja też poproszęLuka jakie tynki u nas karton gipsy bedą, to sie chyba tak nie syfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ok to lecę do kuchni:) Nita, widzisz przeoczyłam to że się na 100% na karton gipsy zdecydowałaś. Zatrzymałam się na etapie zastanawiania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.04.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 cześć Dziewczyny! właśnie pożegnałam gości lecę odgruzowywać chatę nie wiem od czego zacząć, chyba od początku... u nas zimno,popaduje jakieś białe małe coś z nieba.... ja poproszę kawkę Luka, jak stawiasz:) całuję Was mocno, lecę do roboty:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 nie wiem od czego zacząć, chyba od początku... Mówisz że musisz malować :D Nie idź sprzątanie nie zając, wypij z nami kawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 no na szczęście malowanie mnie nie czeka, zaraz odpalę magiczną gąbeczkę i zatrę wszelkie ślady:yes: kilka pralek, kilka zmywarek, parę godzin sprzątania i będzie ok:D co z tą kawką Luka???z mleczkiem poprosię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć Wszystkim:) Kawę tez poproszę. To białe coś za oknem mnie dobija:bash: Amglad, pochwal sie jak spotkanie z Melisą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Małe problemy techniczne ale już, bardzo proszę http://img692.imageshack.us/img692/3131/kawazcukremva.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img28.imageshack.us/img28/3525/dscn3650j.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img547.imageshack.us/img547/673/herbata300.jpg Uploaded with ImageShack.us :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć Niesamowite... i ja się w końcu załapałam na kawkę u Luki Jakieś by się przydało coby przegonić to małe białe... Ktoś się podejmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Cześć Niesamowite... i ja się w końcu załapałam na kawkę u Luki Jakieś by się przydało coby przegonić to małe białe... Ktoś się podejmie? Rocia, tu kilka osób próbowało, ale widać z jakim skutkiem:bash: Jak tak słucham tych zapowiedzi, że klimat sie nam zmienil i teraz tak bedzie co rok to ryczeć mi sie chce EDIT: Wczoraj widziałam klucz (chyba?) żurawi (17szt) i teraz nie wiem, czy to znaczy, że wiosna idzie, czy im sie cos pochrzanilo???? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.04.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Luka, Ty to potrafisz człowiekowi dogodzić dzieki Dobra Kobieto:hug: cześć Aga:hug: spotkanie było super, Meliska to fajowa babka, młodziutka(wrrrrrrrrrrrr), szczuplutka (wrrrrrrrrrrrrrr) śliczniutka(wrrrrrrrr), ma super męża Krzysia, świetna para:yes: dostałam przepieknego białego storczyka - tak piekny, że jeszcze takiego nie widziałam, słowo, pełny w środku, pięknie się prezentuje u mnie w salonie:yes::yes: posiedzielismy, pogadaliśmy, popiliśmy winka było świetnie Meliska obawiała się troche na początku, że jestem grubym obleśnym starym zboczeńcem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts