Lukarna 04.04.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A nie jesteś??????? :lol2::lol2::lol2: Amglad do kawy wielki buziak dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Luka, Ty to potrafisz człowiekowi dogodzić dzieki Dobra Kobieto:hug: cześć Aga:hug: spotkanie było super, Meliska to fajowa babka, młodziutka(wrrrrrrrrrrrr), szczuplutka (wrrrrrrrrrrrrrr) śliczniutka(wrrrrrrrr), ma super męża Krzysia, świetna para:yes: dostałam przepieknego białego storczyka - tak piekny, że jeszcze takiego nie widziałam, słowo, pełny w środku, pięknie się prezentuje u mnie w salonie:yes::yes: posiedzielismy, pogadaliśmy, popiliśmy winka było świetnie Meliska obawiała się troche na początku, że jestem grubym obleśnym starym zboczeńcem:D Super, że spotkanie się udało:) Żałuję, że nie mogłam sie przyłączyć. Mam nadzieję, że humor Ci dopisuje:hug: A nie jesteś??????? :lol2::lol2::lol2: To samo pomyslałam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.04.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 hehe grubą starą babą jestem więc troszkę cech wspólnych da się znależć dziekuję i wzajemnie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 hehe grubą starą babą jestem więc troszkę cech wspólnych da się znależć dziekuję i wzajemnie:hug: Po głosie ani gruba ani stara:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Słuchajcie, muszę bo się uduszę.Czy dobrze się domyślam kolejności? 1. wylewki (przerwa 3-4 tyg)2. ocieplenie poddasza3. gładzie4. montaż grzejników + kotłownia5. wygrzewanie wylewek6. płytki7. panele8. drzwi9. schody10. malowanie11. pstryczki12. kuchnia Czy tak to wygląda? Bo kolejność dla mnie trochę mętna jest... O czymś zapomniałam? Uprzejmie uprasza się osoby bardziej lub mnie zorientowane o uwagi i sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Słuchajcie, muszę bo się uduszę. Czy dobrze się domyślam kolejności? 1. wylewki (przerwa 3-4 tyg) 2. ocieplenie poddasza 3. gładzie 4. montaż grzejników + kotłownia 5. wygrzewanie wylewek 6. płytki 7. panele 8. drzwi 9. schody 10. malowanie 11. pstryczki 12. kuchnia Czy tak to wygląda? Bo kolejność dla mnie trochę mętna jest... O czymś zapomniałam? Uprzejmie uprasza się osoby bardziej lub mnie zorientowane o uwagi i sugestie... Aż do dziennika swojego zajrzałam, ale u nas kolejność byla podobna. W łazience, nie robiliśmy gładzi, tylko najpierw płytki, a potem je licowaliśmy przyklejając do sciany płyte k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.04.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć Luka, pozdrowionka z zasypanej po kolana stolycy (i wciąż pada) Nie jestem pewna co do 2 i 3 , bo masz mokre tynki a wełna nie lubi wilgoci, więc może najpierw tynki a potem ocieplenie. Co do reszty się nie wypowiadam, ten stan to dla mnie abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć Luka, pozdrowionka z zasypanej po kolana stolycy (i wciąż pada) Nie jestem pewna co do 2 i 3 , bo masz mokre tynki a wełna nie lubi wilgoci, więc może najpierw tynki a potem ocieplenie. Co do reszty się nie wypowiadam, ten stan to dla mnie abstrakcja. Luka, ma juz tynki. Pisała o gładziach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.04.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Podejrzałam u MSU, najpierw tynki, potem wylewki, potem wełna aaaa no to gapa ze mnie, myślałam że tynki, ale ja jeszcze kawy do końca niedopiłam , to mnie troche usprawiedliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Podejrzałam u MSU, najpierw tynki, potem wylewki, potem wełna aaaa no to gapa ze mnie, myślałam że tynki, ale ja jeszcze kawy do końca niedopiłam , to mnie troche usprawiedliwia Wszystko musi wyschnąć przed wełną, to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.04.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Malowanie przed panelami? Chyba można też odwrotnie. Jak coś to poprawcie mnie. A drzwi po płytkach, czy odwrotnie? Jest sens zostawiać miejsce na ościeżnice, czy bez znaczenia kolejność tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.04.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Malowanie przed panelami? Chyba można też odwrotnie. Jak coś to poprawcie mnie. A drzwi po płytkach, czy odwrotnie? Jest sens zostawiać miejsce na ościeżnice, czy bez znaczenia kolejność tutaj? Można malować i po panelach, tylko trzeba zabezpieczyc podloge. Zrezta za jakis czas i tak pewnie oswiezyc sciany bedzie trzeba;) Chodzi Ci o płytki na ziemi czy ścianie? Jak o te na ziemi, to na pewno musza byc pierwsze, żeby potem nie było, ze oscieznica nie dotyka podłogi. Z tymi na ścianie, jeśli chcesz je dopasować do oscieżnicy to pewnie po można płytki polozyc, żeby idealnie na styk wyszło,ale nie widzialam tak nigdzie. Ja bym sie bala, ze drzwi beda usmarowane klejem, fuga itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 z tymi wylewkami to można byłoby już działać po 3 dniach, ale Ty niestety będziesz kładła wełnę, a wilgoć będzie niezła, więc trzeba odczekać...a wszystkie instalacje, które mają być w posadzce już masz zrobione..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 przed drzwiami podłogi muszą być na gotowo... a co do płytek ściennych to i tak większość daje ościeżnicę na płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć Luka, pozdrowionka z zasypanej po kolana stolycy (i wciąż pada) Nie jestem pewna co do 2 i 3 , bo masz mokre tynki a wełna nie lubi wilgoci, więc może najpierw tynki a potem ocieplenie. Co do reszty się nie wypowiadam, ten stan to dla mnie abstrakcja. Dla mnie na razie też więc dlatego pytam:) Cześć - u nas też padało:/ Luka, ma juz tynki. Pisała o gładziach:) Tynki to jedyne co mam:D z tymi wylewkami to można byłoby już działać po 3 dniach, ale Ty niestety będziesz kładła wełnę, a wilgoć będzie niezła, więc trzeba odczekać... a wszystkie instalacje, które mają być w posadzce już masz zrobione..? Dlatego próbuję ustalić ile odczekać i jak to spróbowac wszystko ustalać. Instalacje brakujące się dziś zaczynają robić (jak Bóg da) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 możesz codziennie wieczorem przykrywać kawałek posadzki folią i na drugi dzień sprawdzać czy skropliła się na niej para wodna...będziesz wiedziała wtedy czy posadzki już wyschły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak o tym teście słyszałam. Teraz muszę łapać wylewkarzy bo już PRAWIE mogę strzelać kiedy ich umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 a ekipę na poddasze już masz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.04.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Rozmawiałam tylko z tym Twoim ale to na przełomie roku. Jako, że nie wiedziałam jaki termin nawet w przybliżeniu - umówiłam się z nim na telefon.Ale muszę jeszcze jakiegoś sprawdzić chociaż dla zasady... Nasz kierownik kogoś ma dobrego podobno.Jak ogarnę termin wylewek dopiero mogę gadać z poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 a wylewki kto ma robić..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts